Stor pumpa fruktPumpa är en mycket anspråkslös växt. Den kan odlas även på dålig jord, men för att bilda stora frukter behöver växtnäringen näringsämnen. Pumpa är mycket förtjust i färskt organiskt. Det finns flera sätt att odla en hälsosam grönsak.

Odling på kompostbunten

“Muscat” pumpa är den sötaste av de som odlas i Ryssland. För att fullt mogna behöver hon mer solljus och värme än resten av pumpans sortiment. Därför plantera en sådan pumpa bäst på komposthöga. Överdosering, kompost kommer att ge växten mer värme och näringsämnen för bildandet av stora och söta frukter. Växtens löv är ett utmärkt skydd för kompost, och det kommer inte att brinna ut i solen.

Landning i öppen mark

Till skillnad från andra meloner är pumpan väldigt förtjust i färskt organiskt, så innan plantan planteras, appliceras färsk kogröt på jorden. När det upphör, kommer det att börja frigöra värme, vilket är nödvändigt för utvecklingen av ett kraftfullt rotsystem. Växtens rötter kan gå in i jorden 2 m djup, så att pumpan kan absorbera näringsämnena mycket bra.

Mest av allt för att plantera en pumpa är lämplig för lätt lammig jord eller sandig bördig jord. Tung mussla eller myrmark bör gödas, och sura jordar – lime. När pumpan växer tillräckligt stor planteras växterna på ett avstånd av 1 m från varandra. Sängarna är 1,5 m breda.

När du förbereder jorden för att plantera pumpor i varje hål, gör:

  • 6 kg organiskt material
  • 80 gram ammoniumnitrat;
  • 50 gram kaliumsalt;
  • 50 gram superfosfat.

Innan plantering pumpa frön i jorden måste de behandlas med en svag lösning av kaliumpermanganat (2 gram per glas vatten). Låt dem lösas i 15 minuter. Då bör fröna tvättas och vikas med en fuktig trasa eller sätta mellan två bitar bomullsull för spiring vid en temperatur av 20Oh S.

Spruta frön kan omedelbart planteras på det öppna marken, och du kan odla plantor från dem.

Pumpa skörd

På hösten kommer du att vara nöjd med mogna och goda pumpa frukter. Ta bort dem bör vara innan frosten, när pumpa utseende mognar dock frukterna mognar bra och slet, om ligger i en torr solig plats. Skär pumpa tillsammans med stammen, då det kan lagras till våren eller ens till nästa skörd.

Related  50 litrelik kendinden ısıtmalı kazan