Pilihan ChinstrapPam petrol berjenama adalah alat yang boleh dipercayai dan tahan lama. Tetapi ia direka untuk kerja lama. Seperti mesin bertenaga petrol digunakan untuk menuai sejumlah besar jerami.

Untuk kegunaan rumah, pam petrol profesional tidak masuk akal. Kos alat profesional sangat tinggi. Komponen seperti kancing petrol itu diperbuat daripada logam berkualiti tinggi, tetapi mereka juga memerlukan penyelenggaraan yang mahal, selain kincir petrol syarikat tidak selalu mudah untuk berfungsi. Malah firma terkenal, seperti “Husqvarna”, menghasilkan versi yang lebih murah dari model kejayaan mereka. Dalam gelendong petrol seperti itu, sebagai peraturan, bar dipendekkan. Apabila bekerja dengan mereka, anda perlu jongkok, kerana apa yang kaki dan belakangnya letih. Baju petrol berjenama dengan bar pendek tidak bernilai membeli. Gincu semacam itu tidak dapat diseimbangkan untuk kerja mudah.

Oleh itu, ramai tukang kebun memilih alat kebun Cina. Kincir petrol seperti ini dilengkapi dengan bar bekerja standard, di mana pegangan dipasang. Terima kasih kepada lengan kerja yang panjang, pemegang boleh ditempatkan di mana-mana kedudukan kerja dan petrol boleh disesuaikan dengan ketinggian mana-mana. Dalam usaha untuk mengasah petrol Cina untuk bertahan lama, perlu memilih model yang berkualiti tinggi.

Pemilihan tocang minyak China

Semua model pam petrol Cina dilengkapi dengan rod kerja standard. Panjangnya ialah 1.2 m. Tangki petrol terdiri daripada enjin dengan penapis bahan api, rod kerja, peluncur dan lengan kawalan.

Kelajuan kuasa dan enjin semua cincin petrol Cina adalah sama. Apabila memilih tepian petrol Cina, jangan perhatikan komponen tambahan, dan selepas membeli, adalah wajar untuk menggantikan pisau dengan jenama yang berjenama.

Apabila memilih tepian petrol Cina, anda perlu memberi perhatian kepada hanya dua ciri teknikal: bilangan splines aci kerja dan diameter bahagian omboh.

Untuk masa yang lama gunakan hanya pam petrol dengan aci kerja 9 slot. Slot adalah jenis sambungan aci-motor. Lebih banyak pada gegelung kerja splines, aci tebal, dan oleh itu akan menahan beban yang lebih besar.

Untuk kerja yang serius, pam petrol dengan bahagian omboh dengan diameter 46 mm adalah sesuai. Dengan balaclava seperti itu, adalah mungkin untuk memproses kawasan-kawasan yang ditumbuhi rumput tinggi. Untuk memotong rumput, alat dengan bahagian omboh 43 mm atau 40 mm adalah sesuai.

Pada jualan ada brek bensin dengan bahagian omboh 36 mm dan 33 mm. Jangan beli braids seperti itu, mereka tidak boleh memotong rumput atau tumbuh-tumbuhan dengan saiz yang kecil. Juga, tiang tidak dapat menampung rumput lebat yang padat.