rastoča begonija zimzelenaBegonia zimzelena je priljubljena ne samo med pridelovalci cvetja. Služi kot okras poletnega vrta ali cvetličnega dna, ker popolnoma upravičuje njegovo ime. Namesto padlih socvetij pridejo nove in se tako nadaljujejo skozi celo sezono.

Eden od najhitrejših načinov za razmnoževanje vechnotsvetuschey begonije – dobili nov obrat s potaknjenci. Najpogosteje se uporablja za pomladitev staro tovarno, še posebej po zimskem obdobju, ko so poganjki potegnil na okensko polico v iskanju svetlobe. Iz ene cvetice lahko dobite nekaj novih begonov, ki bodo spet aktivno rastejo in prosijo za svoje cvetje.

Kako pravilno koreniti rezanje?

Značilnost begonije je debelo mesnato steblo, ki vsebuje veliko količino vlage. To je treba upoštevati pri ukoreninjenju ukoreninjenih potaknjencev.

Večina cvetličarjev priporoča begonijo v vodi. Toda pogosto se tak poskus konča z razpadom, saj je steblo s polovico sestavljeno iz vode. Zato je bolje, da ga takoj nagajiva v deželi.

Ne morete koreniti svežega reza, ga morate pustiti nekaj časa, da se laže, tako da se mesto reza posuši in zategne. Begonia lahko sadite, če kapljice sokov ne prerežejo iz reza.

Če so na zgornji ustnici prisotni brsti, jih je treba odstraniti, kot spodnji listi. Izpeljali bodo le presežne sokove. Sama stebla pred sajenjem je treba zdraviti s stimulansom rasti, kot je Kornevin.

Priprava tal

Za razmnoževanje begonije z razmnoževanjem je potreben substrat za svetlo hranilo za cvetoče rastline. Če ne morete dobiti posebne mešanice tal, jo lahko sami pripravite in mešate:

  • vrtno zemljišče;
  • humus;
  • nekaj peska.

Na dnu lonca položite plast ekspandirane gline in nato prelijte tla.

Ustvarjanje pogojev za uspešno koreninjenje

Za zagon begonije hitreje postaviti korenine, lahko ustvari pogoje toplogrednih plinov. Za to naredite stekleno posodo na vrhu ali rezano plastično steklenico. Vendar je begonia dobro zakoreninjena in brez zatočišča.

Pot je na toplem in dobro osvetljenem mestu. Redno brizgajte, ne dovolite sušenja tal, ampak tudi ne prelijete.

Za to je dobro uporabiti brizgalno pištolo. Ko se pojavijo nove ledvice iz sinusa osnovnega lista, je treba pogonijo bolj pogosto.

Močan mladi grmiček v poletnih mesecih je priporočljivo dati na ulico ali presaditi v cvetlično posteljo. Na prostem se rastlina razvija in aktivno cveti.

Razmnoževanje cvetočega begonije s potaknjenci-video