planting ingefær i en bolle Spice elskere ingefær er kjent førstehånds, fordi denne planten er mye brukt under utarbeidelse av ulike retter for å gi dem en spesiell smak og aroma. En krydret plante kan enkelt kjøpes i en butikk eller på markedet. I tillegg er det ikke vanskelig å dyrke en elegant, plump, duftende rot hjemme, dessuten er det også veldig praktisk, fordi du kan få flere fra en kjøpt knoll.

Når skal du plante?

Ginger rhizome modning er en ganske lang prosess. Det tar fra 8 til 10 måneder, som må tas med i betraktning for å oppnå en rettidig høsting. Den mest optimale tiden for planting er i slutten av januar, men utsett den ikke lenger enn i begynnelsen av mars.

Hvordan velge og forberede seg til å plante en knoll?

For planting er egnet for vanlig ingefær, kjøpt i butikken. For å få en god plante fra den med en god høst, er det nødvendig å være oppmerksom på slike detaljer ved kjøp:

  • Kjøttet må være tett og elastisk;
  • På karet bør ikke være tilstede mekanisk skade og forfall.

For stor en knoll kan kuttes i fragmenter, forutsatt at det er minst ett vekstpunkt på hver kutte del av rhizomet.

For å vekke sovende knopper skal du først plassere knollen i 3-4 timer i varmt vann. Deretter deler det om nødvendig i deler og forlater for en dag: i løpet av denne tiden vil delene av stykkene tørke opp og ta litt tid.

Hvis sprinklede deler er aktivert eller kull, kan du plante umiddelbart.

Hvilken pott skal du bruke?

Fans av leire potter denne gangen bør forlate sine preferanser og plante ingefær i plastredskaper. Faktum er at det vokser sterkt, og da vil det være veldig vanskelig å fjerne rhizomet fra leirepotten. Av samme grunn bør du bruke en bred og grunne beholder.

I potten må det nødvendigvis være dreneringshull, fordi på tross av den hygroefile naturen rotner ingefæren raskt fra stillestående vann.

Hvordan og i hvilken form for jord å plante?

På bunnen av blomsterskålen lå et lag av utvidet leire, men hvis det ikke var bestikk, skulle en høy pott helles et anstendig lag, opp til en tredjedel av potten.

Ginger elsker løs, litt sur jord. I en tett jord vil planten utvikle seg dårlig, og røtter vil vokse klumpete.

På toppen av dreneringen helles underlaget for innendørs planter, og rapporterer ikke til toppen av potten 2-3 cm. Legg knollene på en slik måte at vekstpunktene ser opp. Hvis flere fragmenter av knollen skal plantes i en pott, skal nyrene styres i forskjellige retninger. Stryk litt jord, brøt jord og drenne vannet fra pannen. Sett potten i et lyst rom med en temperatur på minst 20 grader Celsius. De første skuddene vises i 2 uker.

Video om ingefær planting hjemme