kokoši nesilica u kavezimaS početkom zime i spuštanje temperature zraka u peradarskoj industriji često se pojavljuje problem, kao što je smanjenje proizvodnje jaja od kokoši nesilica. Kao što je poznato, da kokoši nesu jaja u zimi moraju toplinski izolirani soba sa podnim grijanjem. Kao grijač se može koristiti na podu krevet piljevine ili slame. Međutim, to nije jedini uvjet. O proizvodnji pilećeg jaja također utječe prisutnost zraka. Osim toga, poseban značaj treba posvetiti odabiru hrane za kokoši, uključujući dostupnost vitaminskih dodataka.

Kako hraniti slojeve zimi?

Kako bi se osiguralo da pilići ne samo “jedu” težinu, nego i dalje nose jaja, trebaju osigurati adekvatnu prehranu. To je dobro koristiti u tu svrhu:

  • ječam;
  • zob;
  • piletina u granulama;
  • pšenica;
  • grm zrna zrna (pšenica, ječam, zob i obrok od suncokreta).

Kuhinja od topline vitamina za kokoši

Jedan od najdostupnijih preljeva vitamina vrh je klijan zrno. Uzgoj peradi prakticira klijanje zob, ječam ili pšenicu, ali većina poljoprivrednika preferira potonje.

Osim toga, pšenična mekinja je također dobra kao hrana. Od tih, kvasac se može koristiti za pripremu korisnog dopuna:

  1. U 10 litara vode razrijedite mali paket svježeg kvasca, neka stajati sat vremena.
  2. Dodajte pšenično mekinje u takvu količinu da se gusta masa, kao tijesto, ispostavilo. Ostavite još 2 sata.

Dobivenu težinu treba dati kokošjim kokošima najviše 2 puta tjedno.

Tijekom dodavanja hrane od pšeničnog mekinje u kokoši uvijek mora postojati voda, inače se piletina može ubiti kljunovima.

Spremite pripreme za gornji obrok pilića

Od kupljenih kompleksa vitamina za dodatak u prehrani od piletine, najučinkovitiji je korištenje vitamina Undevit. Lijek je, međutim, za ljude, a pilići vrlo dobro reagiraju na njega. Vitomice se dodaju u posudu za piće s vodom: u 10 litara vode rastopiti 2 dražeja. Periodicnost primjene – 2 puta tjedno.

Related  Her bahçıvan kendiniz Bordeaux sıvı hazırlayın

U uzgoju peradi, Ryabushka je također poznat. To je mineralni vitaminski dodatak, posebno za kokoši nesilica, što poboljšava proizvodnju jaja i kvalitetu jaja. Treba se dodati u glavnu hranu (mješovita krmna smjesa ili zrno) brzinom od najviše 0,5 g po glavi. Dnevnu dozu mora se hraniti za 1 jutarnju hranu. Istodobno, potrebno je osigurati piliće spremniku s vodom.

Zimski slojevi dijeta – video