høner legg høner i burMed vinterens advent og en nedgang i lufttemperaturen i fjørfeoppdrett, er det ofte et problem som en reduksjon i leggingen av legghøner. Som kjent, for at kyllinger skal bære egg, om vinteren trenger de et oppvarmet rom med et varmt gulv. Som varmeapparat på gulvet kan du bruke et søppel av sagflis eller halm. Dette er imidlertid ikke den eneste tilstanden. Eggproduksjonen av høner påvirkes også av tilstedeværelsen av ventilasjon. I tillegg bør det legges særlig vekt på valg av mat til kyllinger, inkludert tilstedeværelse av vitamintilskudd.

Hvordan mate lagene om vinteren?

For å sikre at kyllinger ikke bare “spiser” vekt, men fortsetter å bære egg, må de gi tilstrekkelig ernæring. Det er godt å bruke til dette formålet:

  • bygg;
  • havre;
  • kylling fôr i granulat;
  • hvete;
  • en mos med knust korn (hvete, bygg, havre og solsikkemåltid).

Hjem vitamin topp dressing for legg høner

En av de mest tilgjengelige vitamin topp dressing er det spire kornet. Fjærkreavling praktiserer spiring av havre, bygg eller hvete, men de fleste bønder foretrekker sistnevnte.

I tillegg er hvetekli også god som fôr. Av disse kan gjær brukes til å forberede et nyttig supplement:

  1. I 10 liter vann fortynnes en liten pakke med fersk gjær, la stå i en time.
  2. Tilsett hvetekli i en slik mengde at den tette massen, som deig har vist seg. La igjen i ytterligere 2 timer.

Den mottatte vekten skal gis til høner ikke mer enn 2 ganger i uka.

Ved tilførsel av hvetekli i hønsehuset må det alltid være vann, ellers kan kyllingen bli drept av nebbene.

Oppbevar forberedelser for topp dressing av kyllinger

Av de kjøpte vitaminkompleksene for kosttilskudd i kylling dietten, er den mest effektive bruken av Undevit vitaminer. Legemidlet er imidlertid for mennesker, og kyllingene reagerer veldig godt på det. Vitaminer skal legges til drikkebollen med vann: Oppløs 2 drager i 10 liter vann. Begrensning av søknad – 2 ganger i uken.

Related  Ciri-ciri penjagaan lemon bilik untuk mendapatkan buah wangi

I fjørfeoppdrett er Ryabushka også kjent. Det er et vitamin-vitamin supplement, spesielt for legghøner, noe som forbedrer eggproduksjon og eggkvalitet. Det skal legges til hovedmat (blandet fôr eller korn) med en hastighet på ikke mer enn 0,5 g pr. Hode. Den daglige dosen må mates til 1 morgen tilførsel. Samtidig er det nødvendig å gi kyllinger med en beholder med vann.

Vinter diett lag – video