jagung dalam tinJagung telah digunakan secara meluas di negara-negara Eropah pada akhir abad ke-19. Menggunakan cobs jagung, mereka menyediakan masakan Perancis dan Itali. Bijirin kaleng digunakan dalam penyediaan salad, orang Sepanyol dan Yunani.

Biji jagung adalah protein 70%. Mereka mengandungi vitamin kumpulan B, serta bahan yang dipanggil biotin. Biotin mengawal keseimbangan karbohidrat-lemak dalam tubuh manusia dan mengambil bahagian dalam sintesis antioksidan yang melambatkan proses penuaan. Jagung juga mengandungi sejumlah besar mineral, sebagai contoh, kalsium dan magnesium, yang mempunyai kesan positif terhadap keadaan sistem muskuloskeletal.

Cobs jagung sudah pulih selepas dua minggu selepas penuaian, dan semasa beku jagung kehilangan sejumlah besar vitamin. Pemeliharaan jagung adalah cara terbaik untuk mengekalkan sifat-sifatnya yang berguna.

Pemeliharaan cobs sesuai untuk mereka yang suka makan jagung dan garam, dan dituai untuk gandum musim sejuk akan menjadi hidangan sampingan yang sangat baik untuk daging dan sempurna untuk salad.

Pemuliharaan dari buah jagung jagung

Cobs dibersihkan dari daun dan stigma jagung. Jika hujung telinga tidak masak, bahagian lembut dipotong dengan pisau tajam atau patah. Kemudian jagung diletakkan dalam periuk, dituangkan air sejuk dan dimasukkan ke dalam api yang kuat.

Selepas mendidih, kebakaran dikurangkan dan anak buahnya dimasak sehingga siap. Jus susu direbus selama 30 minit, dan matang satu jam. Apabila memasak, air tidak dapat diasinkan.

Cobs jagung masak dibasuh dengan air sejuk, dan kemudian dimasukkan ke dalam balang kaca tiga liter, yang sebelum ini disterilkan.

Agar bank tidak dapat retak, jagung dan permukaan tungku harus suhu yang sama. Kemudian anda perlu melakukan beberapa perkara mudah:

  • tambah balang dua sendok garam dan empat sudu gula;
  • tuangkan kaleng dengan air mendidih;
  • mensterilkan kaleng dengan jagung selama 40 minit.

Related  Zaai de asters voor de winter

Kemudian tutup balang dengan selimut. Jagung ditinggalkan terlindung selama dua hari sehingga disejukkan sepenuhnya. Selepas mendinginkan dalam balang, tambah satu sudu cuka 9% dan gulung tudung.

Pemeliharaan biji jagung

Jagung direbus, biji-bijian dikupas dari telinga. Kemudian biji-bijian disebarkan di atas balang steril. Dalam air suam menambah satu sudu garam dan tiga sudu teh gula. Pembancuran dibawa ke mendidih dan dituangkan dengan kemas ke dalam balang. Mereka disterilkan selama 40 minit, digulung dan dibalut.