ladang sambilan peribadiPenternakan haiwan adalah perniagaan yang menguntungkan. Di ladang swasta lebih daripada 20 meter persegi, pekerja terlibat dalam pembiakan lembu dan babi. Lembu yang semakin meningkat memerlukan lebih dari satu tahun. Di samping itu, untuk menjaga lembu-lembu yang anda perlukan untuk membina lembu yang hangat, yang memerlukan banyak wang. Terutamanya kos yang nyata untuk petani pemula.

Oleh itu, haiwan dan ayam rumah kecil dibiakkan di ladang swasta:

  • ayam;
  • itik;
  • angsa;
  • guinea-fowl;
  • ayam belanda;
  • domba;
  • kambing.

Untuk mengekalkan haiwan ini, tidak perlu membuat keadaan yang ideal.

Kandungan burung

Sekiranya tidak ada tahi lalat dan shrews di laman web ini, lantai tanah liat atau tanah dibuat di rumah ayam dan beberapa penempatan ditempatkan. Setiap tahun sebelum permulaan kambing ayam muda dibersihkan dan dilapisi kapur untuk melindungi burung dari coccidiosis.

Itik dan angsa selain premis memerlukan kolam kecil. Air terjun mempunyai imuniti yang kuat, jadi angsa dipelihara di dalam bangunan kayu tanpa penebat, dan itik – di dalam bilik bersama dengan ayam.

Di rumah ayam, setiap spesies haiwan harus mempunyai zon berasingan dengan pemakan dan peminum puting. Perbezaan dibuat untuk mengelakkan pergaduhan di wilayah dan makanan. Zon berjalan di itik dan ayam boleh menjadi biasa.

Burung eksotik, misalnya, ayam guinea atau burung puyuh disimpan dalam sel yang berasingan. Untuk burung-burung kecil bilik-bilik yang berbeza diperuntukkan untuk melindunginya dari tekanan. Bilik yang berasingan dengan zon tertutup berjalan lebih baik menjangka untuk kalkun, jika tidak, burung lain mungkin mati kerana pertempuran di wilayah itu.

Kandungan lembu kecil

Pembiakan kambing tenusu dan pembiakan kambing tidak berakar di Rusia di peringkat perindustrian kerana kadar hasil susu yang rendah, tetapi dari susu kambing dan kambing yang berkualiti tinggi keju dibuat.

Dengan satu kambing, anda boleh mendapatkan sehingga tiga liter susu sehari, daging domba – susu menghasilkan lima liter. Tambahan untuk pembiakan kambing dan pembiakan domba adalah bahawa haiwan ini boleh disimpan di bilik yang tidak panas. Oleh itu, pembiakan kambing dan kambing untuk petani sambilan adalah alternatif yang sangat baik untuk pembiakan lembu tenusu yang meluas.

Related  Hemmeligheter for å ta vare på rom azalea eller hva å gjøre med en blomst etter kjøp

Secara semula jadi, kambing dan kambing meluangkan masa mereka di negara terbuka dan pergi jauh. Haiwan ini disesuaikan dengan suhu rendah dan tinggi. Lebih banyak cahaya matahari dan udara segar memasuki bilik yang mengandungi haiwan kecil, semakin kuat imuniti haiwan.