rom azaleaFrodige busker azalea, rikelig dekket med store blomsterstand, er den viktigste dekorasjonen av våre vinduskarmer. Hvordan bevare denne skjønnheten, slik at busken vil fortsette å nyte sin unike blomstring og vokse aktivt? Tross alt, veldig ofte etter kjøpet, tok plantene hjem dør enten etter transplantasjonen eller over tid.

Trenger jeg å transplantere en blomst?

Selvfølgelig må alle nyoppkjøpte planter bli transplantert til en ny, næringsrik jord, for i butikker vokser de ofte i torv og blir fedmisk matet. Men bare gjør dette ikke umiddelbart, fordi azalea vokste ganske annerledes, og det tar tid å venne seg til romtemperatur og luft. Dessuten er det vanligvis en busk som allerede selges blomstrende.

Det er bedre å utsette transplantasjonen av den nylig oppkjøpte planten til våren.

Hvor skal du plassere blomsten?

Hvis azalea ble kjøpt om vinteren, bør du være oppmerksom på etableringen av et komfortabelt miljø, fordi anlegget er veldig forsiktig og krevende. Vasen må plasseres på den letteste vinduskarmen i rommet.

I tillegg, for å begrense blomsten fra virkningen av negative faktorer (tørr luft fra batteriet og kulde – fra vindusglasset), bør du:

  1. Konstruer en beskyttende skjerm fra filmen ved å henge den på innsiden av gardinen og fylle den med et batteri. Tørrluft vil nå gå inn i rommet uten å røre bussen.
  2. Sett et stykke skum under potten, som beskytter røttene mot frysing.

Hvordan bryr seg om azalea?

En av de viktigste prinsippene for omsorg er regelmessig vanning. Azalea er veldig glad i vann, inkludert høy luftfuktighet. For å oppnå dette, er det nødvendig å sprøyte busken godt over bladet, som dekker blomsterstanden med hånden.

Related  Tips för att arbeta med en elektrisk motorsåg

Om vinteren kan du også sette en pott på en palle med vann, pre-polstret med plugger fra plastflasker. Under vanning vil vann gjennom dreneringshullene dreneres inn i pallen, og derfra fordampes gradvis, og støtter rundt anlegget nødvendig fuktighet.

Hva skal jeg gjøre etter blomstringen?

Om våren, når azaleaen falmer, skal den flyttes til et kjølig rom eller en glasert loggia med en temperatur på minst 6 grader Celsius. Der vil det være til begynnelsen av mai, til vekstprosessene begynner.

Og nå er det nå på tide å transplantere blomsten, skifte bakken og potten (om nødvendig). På bunnen av potten må det legges drenering

Når og hvordan å mate?

I den perioden da azalea aktivt vokser nye skudd og blader, bør det bli hjulpet og supplert med komplekse gjødsel. I blomstermarkedet er et bredt utvalg av slike produkter spesielt for azalea. Du kan gjøre dem ikke mer enn 2 ganger i måneden.

Utfør befruktning bare på en fuktig koma.

Vi tar vare på den kjøpte azalea riktig – video