redkev margelanNa ozemlju Rusije marcelova redkev še ni postala razširjena. Na predmestnih območjih gojijo predvsem bela in črna redkev. Te sorte so znane po svojih zdravilnih lastnostih. Korenine črne redkev se uporabljajo v ljudski medicini. Alkalne in mineralne soli, ki so v njihovi sestavi, odstranijo toksine iz telesa.

Črna redkev je kontraindicirana, da bi jedli za ljudi, ki trpijo zaradi bolezni prebavil. Vsebuje veliko količino gorčičnega olja, ki ima razdražljiv učinek na želodec in črevesje.

Daikon je bil zelo razširjen v Rusiji. Koren okusa je nevtralen, vendar vsebuje veliko manj koristnih snovi kot v redkvici Margelan.

Margelanska redkev

Če želite izkoristiti vse prednosti redkvice in rasti koren z občutljivim okusom, je idealna rešitev zelenjava, imenovana Loba. Torej na Kitajskem pokličejo margeljsko redkevico.

Bilo je iz Ancient Kitajske vzdolž svile ceste, da je ta zelenjava prišla v Kievan Rus, vendar s prihodom krompirja, je začel pozabiti. V sestavi Margelan, ali “zelena” redkev vsebuje veliko manj gorčično olje kot v črni barvi. Po svojih okusnih lastnostih je čelo primerljivo z rdečico daikon, zelena redkev pa je veliko bolj uporabna.

Posaditev zelene redkvice

Prednosti margelanske redkve vključujejo preprostost skrbi za to kulturo. Da bi dobili dobro žetev, morate upoštevati tri pravila:

  1. Izberite pravo mesto za pristajanje.
  2. Vzemite tri semena v luknjo 1 cm globoko, po videzu vložkov jih je treba redčiti.
  3. Redno vodite korenine.

Margelan redkev dobro raste na vrtu, kjer so kumarice že posajene. V dobri luči strelja puščice in ne bo ustvarila velikega sadja. Neposredna sončna svetloba ne sme padati na redkev, ki je daljša od 6 ur na dan. Sredi julija posadite zeleno redkev.

V luknje, narejene z vratom iz plastične stekleničke, posadite tri semena, da zagotovite nastanek. Pred sajenjem decontaminirajte zemljo z raztopino amoniaka ali kalijevega permanganata, saj so mlade rastline nagnjene k glivičnim boleznim.

Čas žetve

Z rednim zalivanjem Margelan redkev raste na 15 cm v premeru. Lahko prenese temperaturo -5 ° C, tako da se žetev lahko podaljša do novembra.

Prednost korenovk je njihov dolg čas shranjevanja. Po žetvi čelo ne izgubi uporabnih lastnosti do naslednje sezone.