Vi gis hvitløk med askeWood aske er mye brukt i hagearbeid. Når du vokser hvitløk, innføres denne gjødsel om sommeren, i midten av juni, når planten danner et hvitløkhode. For å få en god høsting av hvitløk, trenger du:

  • utføre regelmessig vanning og lossing av jorda;
  • mulching senger av hvitløk;
  • Innføring av fosfor-kalium gjødsel i jorda.

På midten av sommeren er det nødvendig å stoppe bruken av nitrogengjødsel for hvitløk, fordi i denne perioden, på grunn av overskudd av nitrogen, vil det utvikles grønne topper, og det blir ikke en god høsting av hvitløk. Bare potash og fosforgjødsel bidrar til jorda. Kalium og fosfor er nødvendig for å danne et stort hvitløkhode.

Topp dressing av hvitløk med aske

Det er i asken i store mengder inneholder kalium og fosfor. Øverste dressing av hvitløk utføres med en oppløsning av aske. For å fremstille oppløsningen fortynnes 100 g aske i 10 liter vann.

Du kan også bruke hette fra asken. For forberedelsen er bruken halvparten av mineralgjødsel, og løsningen blir kokt.

Planter må vannes ved romtemperatur. Fôring utføres hver annen uke før høsting. For å få en god høsting av hvitløk, utføre fôring er ikke nok.

Hvitløk omsorg for en god høst

Hvis loam dominerer i ditt område, blir det etter tett regner tett. På grunn av dette kan rotsystemet av hvitløk ikke absorbere næringsstoffer, så spissene på fjærene blir gule.

For å klare gulvløkens fjerning, utfører regelmessig løsning av jorda, og legger også treaske på sengen for å forbedre jordstrukturen. Gulvingen av bladene kan skyldes mangel på jern, slik at jernholdig gjødsel blir introdusert sammen med asken.

Related  Învățând să colecteze ciupercile în mod corect, fără a sacrifica natura

Wood aske er et godt middel for soppsykdommer som hvitløk er utsatt for. Det sprøytes med en oppløsning av aske og såpe for å bekjempe den dunkle mugg.

Spesielt ofte oppstår nederlaget i midten av juni, når ugress vokser. For å redusere risikoen for muggskader, bør sengen bli utryddet.

I juni skyter hvitløk piler, så midt på sommeren er tiden for fjerning. Hvitløk piler må kuttes på en slik måte at ingen blader forblir på toppen.

I dette tilfellet vil anlegget bruke sin energi bare på dannelsen av hvitløkshodet. Hvis pilene ikke fjernes, vil avlingen bli mye mindre. Pilene av hvitløk kan fryses og legges til salater om vinteren.