Makita pemotong rumputMakita PLM 4621 pemotong rumput dilengkapi dengan enjin petrol empat lejang dari syarikat Briggs Stratton. Barisan model Makita mempunyai pelbagai jenis pemotong rumput petrol. Kesemua mereka berbeza dalam kuasa dan fungsi. Makita PLM 4621 mesin penjana gas petrol sendiri dilengkapi dengan pengumpul pallet 40 l. Tubuh diperbuat daripada logam. Kuasa enjin adalah 2.3 kW. Berat mesin pemotong rumput Makita PLM 4621 adalah 32.5 kg.

Kit dilengkapi dengan pemegang dengan sensor daya. Atas sebab keselamatan, jika pengendali pemotong rumput tidak memegang tangan pada pemegang, enjin dimatikan secara automatik. Memandangkan enjin adalah empat-lejang, pemotong rumput tidak memerlukan pencampuran minyak dan minyak. Pertimbangkan kelebihan pemotong rumput petrol di hadapan pemotong elektrik.

Kelebihan pemotong rumput petrol

Pemotong rumput petrol mempunyai rangkaian operasi tanpa had dan tidak bergantung kepada rangkaian elektrik.

Pemotong rumput dengan enjin petrol mempunyai kuasa lebih daripada peralatan elektrik.

Di samping itu, dawai elektrik mesti sentiasa dipantau apabila memotong rumput, jika tidak ada risiko kerosakan kepadanya. Memandangkan badan pembuat tanah paling banyak diperbuat daripada logam, kerosakan pada dawai boleh mengakibatkan bukan sahaja melanggar pecah rumah, tetapi juga dalam kecederaan kepada pengendali. Jika badan pemotong diperbuat daripada plastik berkualiti rendah, pemotong elektrik tidak boleh digunakan dalam cuaca panas, kerana kes itu boleh mencairkan.

Makita PLM 4621 perumahan pemotong diperbuat daripada keluli tahan karat berkualiti tinggi, dan enjin dilindungi dari kelembapan. Hal ini memungkinkan untuk bekerja dalam cuaca apa pun. Bilah pemotong petrol dilindungi daripada batu jatuh ke dalam batang kerja.

Fungsi pemotong rumput

Mesin pemotong rumput Makita PLM 4621 direka bentuk untuk beveling rumput keras dan kerja lama. Kawasan pemprosesan maksimum adalah 30 ratus bahagian. Pemotong rumput ini tidak profesional, tetapi ia mempunyai fungsi yang luas. Mod mulsa membolehkan anda memotong rumput halus dan menutup tanah mulsa yang dihasilkan secara langsung semasa operasi. Terima kasih kepada pemacu belakang, mesin pemotong dikawal dengan baik.

Badan pemotong adalah laras ketinggian dan mempunyai 4 kedudukan kerja.

Kedudukan awal membolehkan anda memotong rumput ke ketinggian 20 mm. Selepas memotong kedudukan kedua, rumput rumput akan tinggi 30 mm. Pada kedudukan keempat badan, tukang rumput memotong rumput hingga ketinggian 50 mm.