Vi växer i lägenheten med ett kraftfullt vackert Ficus-gummi

ficus gummiFicus gummi eller elastik är en av de mest icke-näringsrika växterna. Med minsta ansträngning från blomsterhandlaren är det inte svårt att odla en sådan blomma. Externt är växten ett träd, som i naturliga förhållanden når upp till 40 m. Men för inomhusbruk uppfattas mer kompakta ficusar. Båda har en stark stam och stora täta ovala blad med en något spetsig spets.

Färgen på ficusens löv beror på den särskilda arten och kan antingen vara monokromatisk eller motley:

  • mörkgröna löv är inneboende i sorterna Robust, Melanie, Black Prince;
  • mörkt rödbruna löv av abidjans fikonträd;
  • flätade (med heterogena ljusfläckar) löv av Viegata och Tineke ficuses;
  • tricolor lämnar på Belize ficus (ett grönt blad med en rosa-vit gräns och centrala venen).

De varierade sorterna av ficus Elastica är mer krävande i vården, i synnerhet gäller detta villkoren för deras underhåll, nämligen belysningen. Med en brist på ljus kan deras vackra mönster på bladen helt försvinna.

Vilken typ av jord gillar ficus?

Eftersom gummifruktficus är ett träd av naturen, behöver det hitta den lämpliga. Alltför lätt substrat här passar inte, eftersom han inte kan hålla en lång och kraftfull blomma.

Den mest optimala varianten av jordblandningen, som kommer att ha både en lämplig struktur och näringsvärde, ser så här ut:

  • 2 delar trädgårdslam
  • 2 delar humus;
  • 3 delar sand.

En sådan jordkomposition kan användas både för transplantation av en vuxenväxt och för plantering av en stickning.

Vad är temperaturen i rummet?

Påståenden som kräver värme är inte så sanna. För att förstå om blomman är bekväm måste man titta på sina löv:

  • vertikalt arrangerade löv säger att växten är allt söt;
  • Om löven ligger parallellt med marken och sjunker i båten, indikerar detta för hög temperatur i rummet (eller brist på mat).

Det är bäst att ha ett badkar med en blomma i ett kallt rum, där temperaturen inte stiger över 24 grader Celsius.

På sommaren kan ficus tas ut till trädgården eller till balkongen och ställa in det under ett stort träds skugga. Vinter kan dock blomman säkert överleva i ett kallt rum, men inte under 16 grader av värme – för gröna sorter och 18 grader – för varierad.

Hur man gör ficusgrenen?

Kanske är det enda problemet med att odla ett gummifigonträd sin envisa ovillighet att bilda sidoskott. Som ett resultat växer blomman i en bagage och är väldigt lång.

Att bilda en vacker krona och stimulera förgrening, i slutet av april är det nödvändigt att klippa av toppen på växten. Detta bör ske vid en tidpunkt då ficus når en höjd på 1-1,5 m.

Efter sådana händelser kommer Elastika-ficusen att släppa laterala grenar. När de växer bra (i 3-4 år), bör topparna av sådana skott också nippas. Således är det möjligt att odla ett träd med en frodig och vacker krona.

Egenskaper av omsorg för ficusgummi – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector