användbara egenskaper hos baljväxterBönplantor är mycket vanliga i Asien och Europa. Den japanska kocken med bönpasta och den engelska äter med bönor i tomatsås med äggröra och rostat bröd. Växande baljväxter är mycket enkla. De gillar inte tunga jordar och stillastående vatten, men annars är de opretentiösa. Det är genom enkel vård av baljväxter att de odlas i alla länder i världen. Det finns ett stort antal rätter med bönor och bönor. Under XX-talet skördades nya sorter av baljväxter. Det fanns en gul asparges, vita, röda och lila bönor. De producerade också nya stora bodens. Det fanns svarta och gula sorter.

Bönor måste uteslutas från kosten, om du lider av sjukdomar i mage och tarmar, såväl som gikt. Konsumtionen av bönor eller bönor påverkar gasbildning, så de är svåra att smälta. För att undvika matsmältningsbesvär, lägg dill eller fänkål till disken med baljväxter.

Typer av bönor och bönor

I världen är bönor vanligtvis uppdelade i stora och små. Homeland av stora bönor anses vara Amerika. Fina bönor odlades i Kina.

I Europa är bönor vanligtvis uppdelade i asparges och pods. Aspargesbönor används tillsammans med bössor i färsk eller friterad form. Frukt av gröna bönor kokas och stuvas. I fräsch form används bönor med gröna bönor vid mognadsstadiet och läggs till sallader.

Det är tillåtet att dela bönorna enligt betyg. Det finns sorter av vita, röda, gröna, gula och lila bönor. Frukt av lila sorter av bönor av olivfärg. Violetta bönor betraktas som de sötaste, dessutom har frukterna av violetta bönor inte ett pergamentlager så att de kan ätas färskt.

Bönor är vanligtvis uppdelade i stora frukter och småfruktiga. Det finns också vita, röda och svarta bönor. I böna pods finns det 3 till 5 korn med en diameter av 7 mm.

Benjamin är rik på protein, i röda bönor är lysin och tryptofan – aminosyror, som endast kan erhållas från kött. Om du inte äter kött, kan det ersättas med bönor och bönor.

Gula sparrisbönor används fräscha, det innehåller en naturlig sockersubstitut. På grund av detta kan den användas av diabetiker.

Dieter baserade på baljväxter används för snabb viktminskning, eftersom bönor, bönor och ärter innehåller en stor mängd grov fiber som inte smälts i kroppen och fungerar som en sorbent.