de olika sorterna på webbplatsenDet finns mer än 200 sorter av thuya. Dessa sorter är vanligtvis uppdelade i långa och stuntade, och även sorter med gula nålar. Landskapsdesigners använder tui inte bara för att bilda en häck. Gränsvärden av barrträd är utmärkta för att dekorera blomsterbäddar och blomsterbäddar. Genom att använda olika typer av thuya i ditt område kan du skapa en vacker grön komposition. Tänk på de typer av thuya som är mest lämpade för förgrundsammansättningen och träd som är speciellt utformade för att bilda en häck.

Sfärisk Tui

Sfäriska tuya sorter föddes för att dekorera blomsterbäddarna på platsen. Dessa sorter hänvisar till Tui. De växer väldigt långsamt, deras höjd är inte mer än 1 m. Sfäriska sorter tolererar helt frisyr och formning, men de drabbas väldigt mycket av skarpa frostar. Dessa sorter bör planteras bredvid långa buskar, till exempel boxwood, så att thuja är skyddad från vinden och är delvis skuggad. Den sfäriska typen av thuja kan nå en storlek av 90 cm i diameter. Sådana tuya är utmärkta för de områden där de flesta är dolda av långa buskar eller träd. Bland de globulära sorterna är thuja med gula nålar som perfekt kompletterar de gröna sorterna.

Den mest populära globulära thuya är Globosa. Spetsarna på grenarna på den här busken är gula, närmare mitten – färgen blir ljusgrön och nära stammen – grön.

Lågvuxen Tui

Lågväxande tuya sorter är utmärkta för att dekorera en plats med gårdar. Höjden av dessa sorter är upp till 3 m. Lågvuxna hem tolereras väl av frost och höstens temperaturförändringar. Sådana sorter används oftast för att bilda en häck. De är mycket dekorativa, eftersom de är kompakta i storlek och nästan aldrig knyter frön.

Den mest populära sorten av lågklassig tui är Smaragd. Du kan köpa en underart av denna sort med gula nålar.

Hög storhet

Höga stjälkar planteras endast i stora områden. Höjden av barrträd kan nå 9 m. De används för att dela upp platsen i zoner eller istället för kolonner i häckar.

Om det finns för mycket ljus på din sida för att växa skugga gröda, plantera minst en hög thuju. Fem år senare, i närheten av det, kommer det att vara möjligt att göra sängar för skugga-älskande växter.

Related  Vi sprer rom bougainvillea med stiklinger