konzervirana koruzaKoruza se je v evropskih državah pogosto uporabljala konec 19. stoletja. S koruzi koruze pripravljajo francosko in italijansko kuhinjo. Žitne kašice se uporabljajo pri pripravi solat, Španci in Grki.

Koruzni zrn je 70% beljakovin. Vsebujejo vitamine skupine B, kot tudi snov, imenovana biotin. Biotin ureja ravnotežje ogljikovih hidratov in maščob v človeškem telesu in sodeluje pri sintezi antioksidantov, ki upočasnijo proces staranja. Koruza vsebuje tudi veliko količino mineralov, na primer kalcija in magnezija, ki pozitivno vplivata na stanje mišično-skeletnega sistema.

Žitni koruzi gredo že po dveh tednih po žetvi in ​​med zamrzovanjem koruze izgubijo veliko količino vitaminov. Ohranjanje koruze je odličen način za ohranitev uporabnih lastnosti.

storž konzerviranje, je primeren za tiste, ki radi jedo koruzo s soljo in so bili pridelani v zimskih zrna so odlična jed za meso in so idealni za solate.

Ohranjanje iz koruze

Cobi so očiščeni iz listov in stožic koruze. Če konica ušesa ne dozori, se mehki del razreže z ostrim nožem ali odlomljenim. Potem se koruza položi v ponev, prelijemo hladno vodo in na močen ogenj.

Po vrenju se požar zmanjša in kuhamo kuhane, dokler niso pripravljene. Mlečna koruza se kuhani približno 30 minut in zorijo eno uro. Pri kuhanju vode ni mogoče soliti.

Kuhane koruze se sperejo z mrzlo vodo, nato pa v stekleno posodo s tremi litri, ki je prej sterilizirana.

Da bi banka ne razpokala, mora biti koruza in površina posode enake temperature. Potem morate narediti nekaj preprostih stvari:

  • na kozarec dodajte dve žlici soli in štiri žlice sladkorja;
  • nalijte pločevinko z vrelo vodo;
  • sterilizirajte pločevinko s koruzo 40 minut.

Potem pokrij kozarec z odejo. Koruza ostane zaščitena dva dni, dokler ni popolnoma ohlajena. Po ohlajanju v kozarcu dodajte eno žlico 9% kis in zavite pokrov.

Related  Menanam halia di rumah

Ohranjanje koruznih jedrc

Koruza se kuhata, zrna se olupljajo z ušes. Potem se zrna porazdelijo po sterilnih kozarcih. V topli vodi dodajte eno žlico soli in tri čajne žličke sladkorja. Marinado se prinese v vrenje in lepo vlije v kozarec. Sterilizirajo se 40 minut, zvita in zavita.