de forskjellige varianter på nettstedetDet er mer enn 200 varianter av thuya. Disse varianter er vanligvis delt inn i høye og stunted, og også varianter med gule nåler. Landskap designere bruker tui ikke bare for å danne en hekk. Border kvaliteter av barneplanter er utmerket for å dekorere blomsterbed og blomsterbed. Ved å bruke forskjellige typer thuya i ditt område kan du skape en vakker, grønn sammensetning. Tenk på hvilke typer thuya som er mest egnet for forgrunnssammensetningen, og trær spesielt utformet for å danne en hekk.

Sfærisk Tui

Sfæriske tuya varianter ble avlet for å dekorere blomsterbedene på stedet. Disse varianter refererer til Tui’s fortau. De vokser veldig sakte, deres høyde er ikke mer enn 1 m. Sfæriske varianter tolererer perfekt hårklipp og forming, men de lider veldig mye fra skarpe frost. Disse varianter skal plantes ved siden av høye busker, for eksempel boxwood, slik at thuja er skjermet fra vinden og er delvis skygge. Den sfæriske typen thuja kan nå en størrelse på 90 cm i diameter. Slike tuya er gode for de områdene, hvorav de fleste er skjult av lange busker eller trær. Blant de globulære varianter er thuja med gule nåler, som perfekt utfyller de grønne varianter.

Den mest populære globulære thuya er Globosa. Tippene på grenene på denne bushen er gule, nærmere midten – fargen blir lysegrønn, og nær stammen – grønn.

Lavvokset Tui

Lavvoksende tuya varianter er gode for å dekorere et område med gårdsbygninger. Høyden til disse varianter er opptil 3 m. Den lavvoksne hjemmet tolereres godt av frost og høstende temperaturendringer. Slike varianter brukes oftest til å danne en hekk. De er veldig dekorative, siden de er kompakte i størrelse og nesten aldri knytter frø.

Det mest populære utvalget av low-grade tui er Smaragd. Du kan kjøpe en underart av denne sorten med gule nåler.

Høy statur

Tallstammer blir plantet bare i store områder. Høyden av nåletræer kan nå 9 m. De brukes til å dele området i soner eller i stedet for kolonner i hekker.

Hvis det er for mye lys på nettstedet ditt for å dyrke skyggeavlinger, plant minst en høy thuju. Fem år senere, i nærheten av det, vil det være mulig å lage senger for skygge-elskende planter.

Related  Изготовление шпалеры для гороха