kinesisk kål på en sängSällan kan någon föreställa sig sin kost utan en sallad från Pekingkål. Du kan odla en utsökt och hälsosam grönsak i din egen trädgård, känner till finheten att plantera och ta hand om det. Detta är inte svårt alls, särskilt eftersom Pekingkål har en kort vegetativ period.

När är det bättre att plantera kål?

Pekingkål är en grönsak av kort dagsljus, så det bör planteras under en period då ljusdagen har minst antal timmar. Sådana krav beror på det faktum att med långvarig exponering för solljus går en peck ofta i färg istället för att bilda ett huvud.

Den mest optimala tiden för att plantera denna sort är tidig vår eller sen sommar.

Ett bra sätt att odla en pekingkål i två uppsättningar:

  • Den första sådden bör utföras mellan 15 april och 1 maj.
  • Den andra grödan är från 20 juli till 10 augusti.

Hur och var att plantera kultur?

På grund av att kålhuvuden är tillräckligt stora och kräver mycket utrymme, rekommenderar erfarna grönsaksodlare att sådda frön direkt i marken. Dessutom tolererar Peking inte plockning, så det fröfria sättet att växa för henne är bäst.

Platsen för plantering av en gröda måste vara väl upplyst, medan det är nödvändigt att undvika vattenlösa och sura markar. Pekingkål växer bra i sängarna, där vitlök, lök, gurkor och potatis odlades tidigare.

I den lummiga jorden, innan sådden frön, är det nödvändigt att lägga till sand och gräva sängarna. Jorden med hög syra, 2 veckor före sådd, kasta en lösning baserad på dolomitmjöl eller hydratiserad kalk (200 g per 10 liter vatten).

Sö frön i uppvärmd mark. För att göra detta ska du täcka de kommande sängarna med en svart film och lämna i 14 dagar.

Related  Почему черешня не плодоносит?

Efter den angivna tiden:

  • Lägg till aska på platsen och gör hål 15 cm i diameter och lämna ett avstånd på 40 cm mellan dem – med närmare kålplantering kommer det inte att utvecklas väl och bli sjuk.
  • kompakta jorden och såga 2 frön;
  • strö med ett tunt lager av jord;
  • täcka med ett lock på en avskuren plastflaska på 5 liter (täck på flaskan tills du öppnar den).

Subtilitet om vård av plantor

När fröna groddar, lämna den starkaste spiralen och ta bort den andra. Så fort den återstående växten växer lite, kan du börja lufta planteringarna och skruva loss locken på flaskorna. Genom samma hål är det bekvämt att utföra och vattna. Pekingkål överför normalt vatten från topp till huvud.

Den första toppdressningen ska göras när två riktiga blad bildas på buskarna. För att göra detta, 1 liter infunderas i 10 liter vatten och häll växterna under roten.

I fas 4 av dessa löv avlägsna locket. Sedan spendera och hälla. För vattenkål behövs det regelbundet, men det är måttligt, så att man inte torkar jorden, annars kommer huvudet att vara hårt knutet.

Hemligheter av en bra skörd av Pekinese kål, video