gör en varm drinkareFrysning av vatten i vattenskålen är ett av de största problemen vid uppfödning av kycklingar på vintern. Om du har el i hönshuset är det enklaste sättet att använda en enhet för att värma upp vattnet i en hundskål. Dessa värmare är lätta att använda, lätta att ladda och rena. Med hjälp kan du snabbt och säkert värma vattnet till en temperatur över noll. Lite svårare om det inte finns någon el i hönshuset. Men jag kommer att berätta för dig hur lätt det är att hålla vattenfrysning, med bara ett gummibad och ett gammalt däck. Tro mig inte? Men det är sant!

För mina kycklingar och ankor använder jag stora gummibad under hela året, eftersom ankor har en vana att tömma drinkare på ett ögonblick. Dessutom behöver ankorna en djup vattenkälla, där de kan dämpa sina huvuden. Alla dessa förhållanden matchar perfekt med gummibad. När vi bodde i varmt Virginia var det tillräckligt att fylla badet med vatten på vintern och sätta det i solen, så det frös inte. Men nu, när vi flyttade till Maine, där vintertemperaturer kan vara i ett par veckor för att stanna på noll eller lägre, jag måste hitta ett sätt att hjälpa till att hålla vattnet i hönshuset från att frysa.

Hur man gör en drink från ett gammalt bildäck

gammalt bildäckDet visar sig att dricksbunken lätt kan tillverkas från ett gammalt bildäck. Allt du behöver är helt enkelt att fylla däckets inre utrymme med skum, packbollar eller annat material för värmeisolering. Ställ sedan in bussen i solen, tillsätt lite avfall trä, tegel eller gatstenar i mitten (eller mer förpackningsmaterial) för att höjas något från marken gummi bad – det måste finnas på samma nivå med den övre delen av däcket. Lägg sedan badet i däcket och fyll det med vatten. Med solvärme, som absorberar den svarta ytan på däck och bad, kan du skydda vattnet från frysning mycket längre än i ett konventionellt gummibad. Och mycket längre än i en traditionell dryck, som har en mindre yta.

Och ytterligare ett tips: lägg några bollar i badkaret för bordtennis. Även från den minsta brisen kommer bollarna att svänga, vilket skapar små vågor på ytan som förhindrar isbildning.

fylla inutrymmetFyll däckets inre utrymme med skum, packpärlor eller annat material för värmeisolering.

Related  Vad är hemligheten hos kläckägg från hönor, inte hane?

lägg till vedavfallLägg till lite vedavfall, tegel eller pavers till mitten (eller mer förpackningsmaterial) för att höja gummibadet något från marken.

Montera en gummiskålPlacera badet mitt i däcket och lägg det i solen.

häll vattenFyll badkaret med vatten.

drinkaren är redoNu kommer ditt vatten inte att frysa!

kycklingen dricker vattenÄven små kycklingar är lämpliga att dricka från en sådan drinkare och klättar ibland på däcket.

änder somÄnder gillar verkligen den nya drinkaren.

Vattnet fryser inteOm du är orolig för att vattnet kommer att samlas inuti däcket, sedan innan du börjar använda dricker, gör på botten av däcket några hål med en lång spik och en hammare eller en borr.

praktiskt och bekvämtUnder de två veckorna, när jag använde min enhet, hjälpte inte vädret mig att uppleva det tillräckligt. Men på en av de speciellt kalla dagarna förblev vattnet i denna dricksskål frosset, medan i det vanliga gummibadet bildades iskristaller. Jag dränerade inte vattnet från min nya drinkare för natten, och det frysade inte i morgon, även om temperaturen sjönk under noll på natten.

En ytterligare fördel med en sådan drinkare är att det är svårare för änder att leriga vatten i det och det är obekvämt för dem att hoppa in i badet för att simma.

Vinter kyckling coop för kycklingar – video