napraviti topli pijanacZamrzavanje vode u posudi za vodu jedan je od najvećih problema kod uzgoja pilića zimi. Ako imate struju u kokoši, najlakši je način da koristite uređaj za zagrijavanje vode u posudi psa. Ovi grijači su jednostavni za upotrebu, lako se puni i čiste. Pomoću njihove pomoći možete brzo i sigurno zagrijati vodu na temperaturu iznad nule. Malo teže ako u kućanstvu nema struje. Ali, reći ću vam kako je lako zadržati zamrzavanje vode, koristeći samo gumenu kupku i staru gumu. Ne vjeruj mi? Ali, istina je!

Za svoje kokoši i patke imam cjelogodišnje korištenje za veliki volumen gume kupka pataka jer piju su navikli da se isprazni u trenu. Dodatno, patke trebaju duboki izvor vode, u kojem bi mogli ispustiti glave. Svi ti uvjeti savršeno se podudaraju gumenim kupeljima. Kad smo živjeli u Virginiji, toplo, zimi je sasvim dovoljno da popuni kadu s vodom i staviti ga na suncu, tako da se ne smrzava. Ali sada, kad smo se preselili u Maine, gdje zimske temperature mogu biti u nekoliko tjedana da ostane na nuli ili ispod, moram pronaći način da pomogne zadržati vodu u kokošinjac od smrzavanja.

Kako napraviti piće iz stare gume automobila

stara guma automobilaIspada da se zdjela za piće može lako izraditi iz stare gume za automobile. Sve što trebate je jednostavno ispuniti unutarnji prostor gume s pjenom, kuglicama za pakiranje ili drugim materijalima za toplinsku izolaciju. Zatim postavite autobus na suncu, dodati malo otpadnog drveta, cigle ili opločnika u centru (ili više materijala za pakiranje) da se malo podigli s pijeskom kupka – mora se nalaziti na istoj razini s vrha gume. Zatim stavite kupelj u gumu i napunite ga vodom. Korištenje sunčeve topline, koja apsorbira crnu površinu gume i kadu, možete zadržati vodu od smrzavanja je mnogo više od uobičajenog gume kupelji. I mnogo duže nego u tradicionalnom piću, koji ima manju površinu.

I još jedan savjet: stavite loptice u kadu za stolni tenis. Čak i od najmanjih vjetrova, kuglice će se ljuljati, stvarajući na površini male valove koji će spriječiti stvaranje leda.

ispunite unutarnji prostorIspunite unutarnji prostor gume s pjenom, pakiranjem zrnaca ili drugim materijalima za toplinsku izolaciju.

Related  Komposta iz zaljeva – korisna svojstva i primjene

dodati drvni otpadDodajte neki drvni otpad, cigle ili opločnike u sredinu (ili više materijala za pakiranje) da malo podignete gumenu kupelj s tla.

postavite gumenu posuduStavite kupelj u sredinu gume i postavite je na sunce.

uliti voduNapunite kadu vodom.

pijanac je spremanSada se voda neće zamrznuti!

piletina pije voduČak i mali pilići pogodni su za piće od takvog pića, a ponekad se penju i na gumu.

patke poputPatke stvarno vole novi pijanac.

voda se ne smrzavaAko ste zabrinuti da se voda će se prikupljati unutar gume, a zatim prije nego što počnete koristiti pije, ne na dnu gume nekoliko rupa s dugom čavao i čekićem ili vježba.

praktičan i praktičanTijekom tih dva tjedna, kada sam koristio svoj uređaj, vrijeme mi nije pomoglo da to iskoristim dovoljno. Međutim, na jednoj od posebno hladnih dana, voda u ovoj posudi za piće ostala je neuglađena, dok su se u uobičajenim gumenim kupeljima formirali kristali leda. Nisam odvodila vodu od svog novog pijanka za noć, a sutra se nije smrznula, iako je temperatura noću pala ispod nule.

Dodatna prednost takvog pijanka je da je u njoj teže za blatnjavu vodu, a za njih je nezgodno skočiti u kupelj za plivanje.

Zimski pileći kokoš za piliće – video