Tropisk blomma kafir liljaTropisk blomma Kafrskaya lilja har länge etablerat sig på fönsterbrädorna, och vi älskar blommodlarna. Reproduktion av clivia hemma leder till avkommor och frön. Den har korta köttiga rhizomer, som under goda förhållanden snabbt ger sidrosatser och skapar gräsmattor. I fångenskap sprids blomman när den transplanteras till en ny behållare. Det är möjligt att odla en klyvning från frön som erhållits på blommande växter efter pollinering.

Motta planteringsmaterial

Under förhållandena i en trång kruka finns inte tillräckligt med utrymme för rötterna. Om du tar en stor maträtt, medan rötterna fyller det, blir det ingen blomning. I en nära kruka med snabbväxande Cleavia krävs en transplantation. Växten som gick in i tiden för blommande former runt skotten, som är skilda från livmoderbussen vid transplantationstidpunkten.

Berryproduktion efter blomningOm korsflödesbestämning utförs under blomningen bildas stora bär på växten. När de blir mjuka extraheras 1-6 stycken frön från dem, som spirer väl, är färskt. Klyvning från fröna blommar senare, i det tredje eller fjärde året. Fröuppfödare skapar nya sorter av blommor. Du kan bara få frön från växter över 8 års ålder.

Krav på rätter och jord

Transplantera klyvningen bäst i en plastkrukaUnder naturliga förhållanden växer klyvningen på bördig jord rik på humus. Följaktligen läggs ett dräneringslager i potten och en kudde hälls från substratet:

  • torv – 1 del;
  • humus – 1 del;
  • gräsmatta 2 delar.

Dessutom tillsätts perlit, eller vermikulit och sand, till marken för klyvningen. Superfosfatet i granulat som appliceras på botten av potten kommer att säkerställa en bättre utveckling av rötterna och riklig blomning.

Erfaren odlare används vid transplantation av färdig jord för orkidéer. I ett sådant substrat blir rötterna feta, växterna utvecklas snabbare och blommar.

Pot för transplantation bör väljas endast något mer än den föregående. Från valet av keramiska eller plasträtter beror på hur lätt och utan skador växten extraheras. Smidiga inre ytor av plast för denna anläggning är föredragna. Den koniska formen på fartyget kommer att hjälpa till med lätt utvinning av växten. Avloppshål ska säkerställa ett gott utflöde av bevattningsvatten.

Clivia transplantation hemma

Om omständigheter inte har inträffat som kräver omedelbar transplantation av växten, utförs clavitransplantation efter blomning under resten.

Om du inte kommer att multiplicera klyvningen från frön som skördas från växten, måste blommipilen skäras. Växten är kraftigt försvagad, vilket ger styrka till framställning av avkommor.

Transporter av CleaviaVid omlastning är det nödvändigt att rädda rötterna, eftersom såret kan bli smittat och rötterna börjar rotna, särskilt eftersom vattnätverket tycker om rikligt. Unga växter transplanteras årligen, medan de gamla ändrar endast det övre lagret av lossat mark. Vid plantering i en ny behållare bör markskiktet inte täcka bladets botten. Den konstanta fuktigheten på denna plats leder till förfall.

Related  Enkel landning av geichers på det öppna marken

Om rötterna är skadade vid omlastning, måste de noggrant behandlas med kolsubstans. Planterad växt pritenyayut och skapa bekväma förutsättningar för snabb rotning.

Separering av växten för reproduktionSamtidigt, från moderplantan, kan du försiktigt släppa nya avkommor för uppfödning av klyvningen. Ett oumbärligt tillstånd kommer att finnas närvaron av minst fyra löv i unga växter. Endast med detta tillstånd kan deras rötter mata den unga växten.

Du kan sätta små barn i separata koppar, med ett bottenhål och ett dräneringslager. Samtidigt bör diskens diameter vara ca 7 cm i diameter. Du kan rotera två eller tre potatis i en skål. När klyvningen multiplicerar hemma kommer den att ge blomspilen för andra eller tredje säsongen.

Det anses viktigt att inte skapa en viloperiod för två anläggningar i två år. De måste intensivt kasta ut bladen, spara upp en matförsörjning för att blomstra snabbare. Konstant vattning och toppdressing kommer att påskynda pilens bildning.

Skaffa en klyvning från fröna.

Du kan växa clivus från frönFrösmetoden för reproduktion kräver mer tålamod. Fröna kan odlas på egen hand, då när livmodern växer åtta år gammal. Så dem i en skola med torv, torv och sand. Frö kommer att komma igenom om sex månader. Gynnsam tid för sådd från oktober till april. Hela tiden behållaren hålls varm och fuktad lite. När bladet har kommit ut, överförs växterna till separata koppar.

Fröer fröer om de hålls i bäret i ett vått tillstånd. För att förhindra att bäret torkar, hålls det tills såddperioden börjar på skärstången.

Det finns ett snabbare sätt att få plantor – på en varm plats i en fuktig trasa. Frösås sås i separata koppar.

Efter att plantorna växer upp transplanteras de till stora koppar och en näringsrikare primer. I två år trängs tre gånger transplanterade växter utan vilodag och rötter. De matas, hålls vid en temperatur av 20 Med fröplanteringen av clivia hemma kommer blommande att förekomma under det fjärde året av växtlivet.

Related  Lätt att bry sig om pelargon i hemmet

Video om multiplicering av clivia frön