hus for enkle bierHemmeligheten til et stort antall frodige farger og en rik høst er god pollinering. For å gjøre denne prosessen mer produktiv, tenk på å bygge et biehus i bakgården.

Hva ser et bie “hotell” ut?

bee hotelSlike boliger ligner fuglhus, men i stedet for fugler tiltrekker de forskjellige lokale bier, for eksempel bjelker. I motsetning til melliferous er disse enkeltinsekter ekstremt lydige og pollinerer tre ganger mer effektivt. Dessverre kan du ikke få et enkelt gram honning, men blomstene dine vil duftende og utvide, og grønnsaker og frukt vil bli hengt med makt.

stor bee hotelBierhusene består av tre, innvendig som det er naturlige materialer som er egnet for biavl: hulrør eller rør av papp. De er et ideelt sted for enslige bier som liker å bosette rede og pollinere omkringliggende planter.

6 tips for vellykket utvikling av en boligbolig

Vi vil dele opplevelsen av utenlandske gartnere og gi seks viktige anbefalinger som gjør at du kan sameksistere fredelig med summende insekter.

Unngå for stor

en bee fløy inn på hotelletMens designen med en bredde på 1,2 m og en høyde på 1,8 m ser bra ut, tiltrekker seg mye oppmerksomhet og øker veksten av lokale bier inni, vil denne størrelsen være for ambisiøs og vil trolig bli en byrde for innholdet. I tillegg til fuglehusene, som skal rengjøres på slutten av hvert år, bør insektboligen oppdateres årlig med ferske nestematerialer. Generelt tar det ikke mye tid, men tenk på hvor problematisk det vil være å håndtere alle de “gjestene” som har bosatt seg inne.

Pass på å velge en husstørrelse som passer til omgivelsene. For eksempel kan en klynge av blomstrende trær og busker gi mer pollen enn en blomstplen. Følgelig er en større struktur mer relevant for det første alternativet.

Related  Vok de mest nyttige og næringsrike grønnsakene på sengene dine

Beskytt reir fra vind, regn og fugler

Husdesign for enkle bierNestende insekter krever et sted å bo, som vil være tørt og trygt. Det ideelle bierhuset vil ha en fremspring på ca 7 cm, og beskytter innholdet mot værspill. Hvis fuglene prøver å angripe hullene på nesene, ta netting og pakk det inn i et hus som en boble.

Ikke installer nettverket direkte på utgangene fra stikkontaktene, da dette forhindrer biene fra å trenge innvendig. De trenger et sted å ta av og lande.

Bruk de riktige materialene i riktig størrelse

versjon av biehotelletNaturlige, tilgjengelige materialer passer best. Kartongrør og sjørør for bierest med riktig dimensjon kan lett bli funnet på Internett.

Unngå bambus og plastruller, da de ikke gir det riktige nivået av fordampning av fuktighet, noe som medfører problemer i utviklingen av bier. Hull for reir skal være fra 4 til 10 mm, og i dybden for å gå ca 15 cm. Hvis hullene er for små, vil dette negativt påvirke seksuell funksjon av neste generasjon insekter.

Plassering og et par ord om vepsene

Orienter biahuset til morgensolen, da enkelte bier trenger varme for å få energi til flyet. Plassering av to bygninger, som hver har litt forskjellige vinkler, kan gi det beste resultatet.

bierpupperDe fleste insekter foretrekker noonday skyggen, men store skyggelagte rom tiltrekker enkelt hveps. Vanligvis betraktes de som nyttige rovdyr, gartnere som angriper slike skadedyr som larver, larver og bladlus. Likevel kan de jakte bietukkene, klatre rett inn i huset.

Om vinteren trenger bia larver beskyttelse

et hus for bier i skogenSørg for at insektsboligen er lett tilgjengelig, slik at du enkelt kan fjerne de fylte reirene og lagre dem på et varmt og tørt sted. De må oppbevares under samme forhold og ved en lignende temperatur som i friluftslivet, for eksempel i et hagehus eller uoppvarmet garasje.

Related  Velg lyse, vakre planter for høsthagen

Noen typer bier kan produsere flere generasjoner per sesong, så følg fyllingen av hekkerørene.

Samle bøkonger hver vår

Etter å ha beskyttet og lagret hekkematerialer om vinteren, fjern dem og samle kokongene tidlig på våren. Om mulig, skill dem i utseende. Med riktig omhu vil disse kokongene bli til en ny generasjon pollinatorer og fremtidige leietakere i biahuset.

Nå vet du litt mer om disse fantastiske skapningene og hva slags ly de trenger for å bo i gården din. Din innsats for å bygge og vedlikeholde sine hjem vil bli tilbakebetalt hundrevis når det kommer tid til å høste.