Kleusy v oblikovanju vrtaTropiki so svetu predstavili kolo. Sajenje in oskrba na prostem za rastlinjem je preprosta, krajina pa je neverjetna. Med sezono ima rastlina čas, da ustvari grm z lepimi, raznobarvnimi okrašenimi žametnimi listi. Oblika rebrastega stebla, zglobnih listov, koleja spominja na kopriv in prejme nežen nacionalni vzdevek – “koprive”. Koleus je cenjen za dekorativne liste različnih barvnih kombinacij, hitro rast in nepretrganost pri oskrbi. V jeseni bomo z zahvalo sprejeli zimzeleno rastlino koleus, oskrbo doma, še naprej zadovoljni s svetlim listjem.

Agrotehnika koleja

Coleus, toplotno ljubeča rastlina. Za njega je temperatura pod 120 C je že usoden. Za poganjke in razvoj grmovja pod ugodnimi časovnimi pogoji ni dovolj. Zato je v srednjem pasu koleus na odprtem tleh gojen s sajenjem in oskrbo skozi sadike. Semena se lahko nabirajo sami, vendar ne bodo dali barve matičnega grma. Bolje je uporabljati sortne materiale iz specializiranih kmetij. Pridelano iz semen, se kolej dobro prilega na prostem.

Mlade rastline hitro povečajo listje, naloga vrtnarja pa je zagotoviti:

  • Osvetljen prostor s senčenjem in zaščito pred vetrom;
  • zalivanje rednih in bogatih;
  • gnojilo tedensko, spomladi z prevlado dušika, pozneje, pepelni ekstrakti za svetle barve listov;
  • Grmovina se razreže, ko rastejo, dajejo želeno obliko.

Z ustrezno oskrbo bodo kolesa na vrtu videti kot fotografija.Vrtna sestava koles

Kako pravilno saditi sadike

Coleus se lahko razmnožuje s semenski metodami in potaknjenci. Če se mlade rastline pridobijo iz semen, bodo sadike povzročile različne barve listov. Za pridobitev iste gošče se uporablja razmnoževanje s potaknjenci.

Seeding se izvaja v marcu ali aprilu, odvisno od prihoda poletja v regiji. Semena so zelo majhna, so postavljena na površino substrata in rahlo posuta s peskom. Posoda je prekrita s steklom, hranjena v toploti in nenehno navlaži površino. Nastajajo v dveh tednih, poganjki bodo preprečili hladno svetlobo, da se ne bi raztegnili.

Related  Gojiti prostrano vodo – sladko drevo

Sadike sadikeČas, ko je potrebno potopiti koleuse v ločene skodelice, določa stanje mladih sadik. Če se raztezajo in se motijo, to pomeni, da je prišel čas za presaditev. Zato je pomembno, da se seme koleja razgradi kar najbolj varčnim, da boste na stopnji šolskega otroka dobili močno rastlino z razvitimi koreninami.

Pobiranje kolesa ne bo povzročalo težav. Sadike imajo dobro stopnjo preživetja, hitro rastejo. Ko debla rastejo na 10 cm, se začnejo ščepati in tvorijo grmičevje. Če poletje traja, lahko naredite še en pretovor v obratu v večjem steklu.

Za zagotovitev sajenja v odprtem tleh in skrb za kolo iz sadik, kopati luknje, jih napolniti s plodno zemljo, vodo in presaditi grmovje, čim manj travmatizacije korenin. Podpira, da pokrije nekaj dni za boljše preživetje. Rastline z mehko in toplo vodo.

Da bi poudarili lepoto izrezljanih listov in svetlo barvo kolesa, ga je treba posaditi ob ozadju enobarvnih rastlin. Kulisk, ki so ga ustvarili, bo postal odlična zaščita pred vetrom.

Jeseni bodo letne rastline izkopane, vročene za prihodnje razmnoževanje. Kustik popolnoma okrašuje hiše na okencu in uživa v njegovih svetlih listih. Toda skrb za kolo je povezano s obrezovanjem. V nasprotnem primeru bo grm se enostavno raztegne in izgubi dekorativnost.

Rastline iz potaknjencevOd februarja do maja, vsi odrezani zgornji poganjki dajo korenine v vodi ali v mokrem pesku več kot deset dni. Nato sedijo v očalih, skrbijo za ustrezno nego in dobijo mlade grmovje za pomladno vrtnarstvo balkonov in vrtnih površin.

Cherenkovannaya sadike v celoti ponavlja barvanje matere bush.

Skrb za kolo v domu

Rastlina bo okrasila svoj videz s poljubnim mestom v hiši in vrtuV obratu doma ni potrebna posebna pozornost. Rastlino je treba zasajiti v globokem prostranem loncu. Plodna zemljišča in dobra drenaža bodo ustvarili pogoje za razvoj koreninskega sistema. Rastlina vodnih curkov, a listi iz stoječe vode bodo prelili in koren bo gnil.

Related  Evergreen akacijevo drevo je srebrno (mimoza)

Svetlo okno, vendar brez neposredne sončne svetlobe. Poletno pršenje listov s toplo mehko vodo je nepogrešljivo pri skrbi za kolo, kot dejavniki ustrezne kmetijske tehnologije. Cvet ljubi svež zrak in poleti okrasi balkon ali verando s svetlo točko.

Vrh dekorativnosti kože pade v starosti 5 mesecev od setve semena. Male sorte rastejo hitreje in bolje pokrivajo tla. Višja temperatura zraka, bolj pogosto zalivanje rastlin.

Voda za namakanje iz oskrbe z vodo mora biti ne samo trajna, temveč tudi kuhana, tako da ne ostanejo nobene soli in kloriranih spojin. Poleti, za svetlo obarvanje rastline, so mikroelementi v zgornji obleki in dušik potrebni za hitro rast na samem začetku razvoja. V zimskem času se zalivanje zmanjša, vendar se zemljišče ne posuši. Dovolj je, da gnojimo enkrat mesečno. Najbolje je, da se razvejane veje s čopičem zgodaj pomladi. Obrat bo pomlajen, tam bo material za razmnoževanje. Pravilna skrb za kolo doma bo ustvarila grm, dostojno fotografijo na naslovnici revije.

Bolezni in škodljivci rastlin

Različne vrste koleja v enem loncuColeus v negi velja za preprosto rastlino, vendar je treba upoštevati nekatera pravila. Zaradi nepravilne oskrbe se lahko rastlina oslabi, izgubi svoj okrasni videz, na njej se naslanjajo škodljivci. Najpogosteje vpliva na rastline v zaprtih prostorih.

Glavni in pogosto nastali razlogi so lahko:

  • gnilobo na dnu, se lahko zgodi z stoječe vlage, kisla tla;
  • listi se začnejo izsuševati iz nasvetov – nezadostno zalivanje, suh zrak v prostoru, rastlina se ne škropi redno;
  • listi na koprihu so začeli padati – osnutki in mraz v obrat;
  • madeže na listih – opekline;
  • listi se zbledijo – ni dovolj svetlobe ali jih ni dolgo hranilo;
  • Rast cvetenja se je upočasnila – v tleh ni dovolj prehrane.

Related  Sajenje in skrb za vreteno na vrtni parceli

To v prihodnje vodi k reševanju škodljivcev oslabljenega grmičevja. Prikazali bodo svojo deformacijo, razbarvanje in sušenje listov.

Video o rasti lepih koles