Kleusy i utformingen av hagenTropikere presenterte verden med et hjul. Plantering og omsorg i det åpne bakken bak planten er enkel, og landskapet er skapt fantastisk. I løpet av sesongen har anlegget tid til å lage en busk av vakre, flerfarvede ornamenterte fløyelblader. Formen på den ribbeformede stammen, hakkede blader, koleus minner om nesler og har fått et forsiktig nasjonalt kallenavn – “nese”. Koleus er verdsatt for dekorative blader av ulike fargekombinasjoner, rask vekst og upretensiøshet i omsorg. Om høsten blir en eviggrønn koleus plante, omsorg hjemme, akseptert med takknemlighet, og fortsetter å tilfredsstille det lyse bladverket.

Agrotechnics of the koleus

Coleus, varme-elskende plante. For ham er temperaturen under 120 C er allerede dødelig. For skudd og utvikling av busken under gunstige tidsforhold er det ikke nok. Derfor, i midten belte, vokser koleus i det åpne bakken ved planting og omsorg gjennom frøplanter. Frø kan høstes på egenhånd, men de vil ikke gi fargen til foreldrebusken. Det er bedre å bruke varietall fra spesialiserte gårder. Kultivert av frø, blir coleus godt i det åpne bakken.

Unge planter øker blomstringen raskt, og gartnerens oppgave er å sikre:

  • Opplyst sted med skygge og vindbeskyttelse;
  • vanning vanlig og rikelig;
  • gjødsel ukentlig, om våren med en overvekt av nitrogen, senere, askekstrakter for fargerike blader;
  • Buskene kuttes når de vokser, og gir den ønskede formen.

Med riktig omhu vil hjulene i hagen ligne bildet.Hagesammensetningen av hjulene

Slik dyrker du planter på riktig måte

Coleus kan forplantes med frømetode og stiklinger. Hvis unge planter er hentet fra frø, vil plantene resultere i forskjellige farger på bladene. For å få den samme busken, brukes forplantning med stiklinger.

Frø utføres i mars eller april, avhengig av sommerens ankomst i regionen. Frøene er svært små, de er lagt ut på overflaten av underlaget og litt strøket med sand. Beholderen er dekket av glass, holdt i varmen, og fuktiger overflaten hele tiden. Emerging om to uker, vil skuddene forhindre et kjølig lyssted, slik at de ikke strekker seg.

Related  Planting og omsorg for boxwood eviggrønne hjemme

FrøplanterTiden når det er nødvendig å dykke coleusene i separate kopper, bestemmes av tilstanden til de unge plantene. Hvis de strekker seg, forstyrrer hverandre, betyr det at tiden for transplantasjon er kommet. Derfor er det viktig å nedbryte frøene til kolea så sparsomt som mulig, slik at du på skolenchildens stadium får en sterk plante med utviklede røtter.

Å plukke hjulet vil ikke føre til vanskeligheter. Frøplanter har en god overlevelsesrate, de vokser raskt. Etter at koffertene vokser til 10 cm, begynner de å klemme, danne en busk. Hvis sommeren drar, kan du gjøre en ny omlastning av planten i et større glass.

For å sikre planting i det åpne bakken og å ta vare på hjulet fra frøplanter, grave hull, fyll dem med fruktbar jord, vann og transplanter buskene, så lite som mulig traumatiserer røttene. Støtter å dekke i noen dager for bedre overlevelse. Vann plantene med mykt og varmt vann.

For å fremheve skjønnheten av utskårne blader og den lyse fargen på hjulet, er det nødvendig å plante den mot bakgrunnen av monokrome planter. Den kulisk laget av dem vil bli en utmerket beskyttelse mot vinden.

På høsten skal årlige planter bli utgravet, hentet til varme for fremtidig forplantning. Kustik overvintrer perfekt hus ved vinduet, gleder seg med sine lyse blader. Men bryr seg om hjulet er forbundet med beskjæring. Ellers vil bushen bare strekke seg ut og miste dekorativitet.

Planter fra stikkerFra februar til mai gir alle kutte øvre skudd rotter i vann eller i våt sand i et dusin dager. Deretter sitter de i briller, sørger for skikkelig omsorg og mottar unge busker for vårhagen på balkonger og hageområder.

Cherenkovannaya frøplanter repeterer fullstendig fargen på mors busk.

Ta vare på hjulet i hjemmet

Anlegget vil dekorere utseendet sitt med noe sted i huset og hagenHjemmet trenger ikke anlegget spesiell oppmerksomhet. Planten skal plantes i en dyp, romslig gryte. Fertilt land og god drenering vil skape forhold for utviklingen av rotsystemet. En plante med vannstråler, men blader fra stillestående vann vil flyte over, og roten vil rotte.

Related  Vi blir kjent med de viktigste typene vakre blåregn

Et lyst vindu, men uten direkte sollys. Sommersprøyting på bladene med varmt, mykt vann er uunnværlig for å ta vare på hjulet, som faktorer for riktig jordbruksteknologi. Blomsten elsker frisk luft og om sommeren dekorere balkongen eller verandaen med et lyst sted.

Toppet av dekorativhet av koisen faller i en alder av 5 måneder fra frøsåing. Småbladede varianter vokser raskere og dekker jorda bedre. Jo høyere lufttemperaturen, jo oftere vanner plantene.

Vann til vanning fra vannforsyningen må ikke bare være permanent, men også kokt, slik at ingen salter og klorforbindelser forblir. Om sommeren, for en klar fargestoff av planten, er det nødvendig med mikromelementer i topp dressing og nitrogen for rask vekst i begynnelsen av utviklingen. Om vinteren blir vanning redusert, men landet er ikke tørket. Det er nok å bruke gjødsel en gang i måneden. Det er best å trimme de forgrenede grenene med en børste tidlig på våren. Anlegget vil bli forynget, det vil være materiale for forplantning. Korrekt omsorg for hjulet hjemme vil skape en busk, et anstendig bilde på forsiden av bladet.

Sykdommer og skadedyr av planter

Ulike typer koleus i en krukkeColeus i omsorg anses som en enkel plante, men noen regler må overholdes. Fra feil omsorg kan planten svekkes, miste sitt dekorative utseende, skadedyr vil slå seg på den. Ofte påvirker dette innendørsplantene.

De viktigste og ofte forekommende årsakene kan være:

  • rottet stengel på bunnen, det kan skje med stillestående fuktighet, sur jord;
  • bladene begynner å tørke ut fra spissene – utilstrekkelig vanning, tørr luft i rommet, planten sprøytes ikke regelmessig;
  • bladene på nålen begynte å falle – utkast og kald til anlegget;
  • flekker på blader – solbrenthet;
  • bladene falmer – det er ikke nok lys eller de har ikke blitt matet i lang tid;
  • Blomstens vekst forsinket – det er ikke nok næring i jorda.

Related  Opprinnelige ideer for å gi og hage med egne hender

Alt dette fører fremover til å bosette skadedyr av den svekkede busken. De vil vise sin tilstedeværelse ved deformering, misfarging og tørking av blader.

Video om dyrking av vakre hjul