Cveti Hibiscus ZeliščniHibiskus travnati za srednje širine je bolj primeren kot sorte dreves in grmičevja. To je odporen proti zmrzali, dekorativni terry in preprosti cvetovi so veliko velikih velikosti. Cvet se imenuje hibrid, saj je bil dobljen kot rezultat vzreje, predniki so bile severnoameriške sorte.

Hibiskus travnata fotografija

Zeliščni hibiskus na mestuNajboljša kakovost za območja z mrzlimi zimami je letna naravnega odmiranja na tleh rastline v jeseni. Hranila iz tal delu prehaja v korenine, ki se nahaja globoko v zemljo in se zgosti poganjke podobne gomolje. To vam omogoča, da rastlino ohranite pred zmrzovanjem in se skrivate za zimske korenike. Hibiskus travnati s tremi stopnjami zmrzali.

Hibiskus zeliščni v krajiniV poletnem času rastlina ustvarja vogalov do višine 3 metra z bogatim in raznolikim cvetenjem. V premeru je lahko ena cvet do 40 cm. Če se med zimo ali spomladi poškoduje koren, bo rastlina umrla. V drugih pogledih se zahteve za oskrbo in gojenje hibiskusa zelišč ne razlikujejo od drugih vrtnih oblik.

Agrotehnika hibiskusa hibrida

Sadike HibiskusaKraj pod nasadom cvetov izbere svetlobo in je zaščiten pred mrzlim vetrom. Upoštevati je treba, da je vsaka grma sestavljena iz več pokončnih stebel, na katerih se z obrezovanjem ustvari dodatno razvejanje. Zato se na začetku grmovnice zasadijo na razdalji enega metra drug od drugega. To je lepa živa meja in ozadje za druge cvetove. Žbice so trajnice, z zamenjavo zgornje plasti zemlje na enem mestu lahko raste že več let. Obrat ljubi dobro odcejene ilovice. To ne dopušča tesnega stališča podtalnice in apnenčaste zemlje.

Zasajene v nižinski rastlini se bodo zagotovo zmočile spomladi. Če območje ne pusti nobenih variant, je treba mesto pristanka dvigniti in odlagati odtočni substrat.

Odrasla rastlina hibiskusaHibiskus zelenjave všeč:

  • tuš na listih, vendar samo zjutraj in zvečer, ko je sonce šibko;
  • zalivanje zmerno, brez sušenja tal;
  • gnojiti enkrat na dva tedna s polnim gnojilom, ob upoštevanju biologije v vsakem obdobju;
  • razrahljanje je pogosto, vendar površno.

Related  Ideje za oblikovanje vrtnega loka

Če so izpolnjeni vsi pogoji, bo cvet dolgo občudoval veličastnost tropskega cvetja brez primere.

Priprava naprave za prezimovanje

V drugi polovici poletja pepelna gnojila spreminjajo sestavo sokov in pričnejo pripravo obrata za prezimovanje. V tem času je treba izključiti dušična gnojila.

Obrezovanje zelnatega hibiskusa za zimoS prvimi jesenskimi zmrzali preneha cvetenje hibiskusa in se pripravlja na zimo. Ne morete odrezati tleh, se mora izsušiti in dati oskrbo koreninam. V tem času se rastline rakljajo, pesek se doda v tla. Ko se stebla posušijo, so odrezani. Ko so stabilni zmrzali, se vzpostavi ohlapna rastlinska izolacija nad koreninami. Lahko je žagovina, slama, listje. Zavetje je treba popustiti, pustiti v zrak. Top tussock pokrita netkano tkanino in top pola ustvarja okvir za najbolj zmrzali metov vrh deryuzhku.

Pomladni prebujanju hibiskusa na vrtuSpomladi se odvečne plasti postopno odstranijo, hruške in prozorni film se položijo preko sajenja. Zaprta od nočne zmrzali, bo obrat hitro izpuščal poganjke, in tam bo prihajala stabilna toplota. Ko so mladi poganjki, jih je treba oskubliti, tako da se deblo razveže.

Kako razširiti hibridni hibiskus

Rooted krilo in stebloRazmnoževalni hibiskus zlahka. Vsi potaknjenci so enostavno ukoreninjeni. Za razmnoževanje uporabite:

  • semena;
  • jesenski potaknjenci;
  • pomladi mladi poganjki.

Videti photos zelnate hibiskusa, sajenje in skrb za čeden ne zdi obremenjujoče za pridelovalca. Lahko pade, po prenehanju barv in na Odmiranje veje, da zahteva za reze v srečnem lastnik obrata. To je zgornji del mladih stebel. Jih je treba dati v vodo, počakajte, dokler se ne pojavijo debele Lobe korenine, nato pa jih v zimskem času v majhnih skodelic in pustimo, da rastejo v sobi. Posadili spomladi, bo grmovje cvetov v avgustu na svojem stalnem mestu.

Rastoči hibiskus zelnat iz semen omogoča pridobitev novih oblik cvetja. Toda semena kalijo po stratifikaciji. Če ste jih posejali na vrtu in nato rastejo, bodo rastline cvetele v 3-4 letih.

Sadike semen hibiskusaPozimi postavimo v šolo, z nižjim ogrevanjem zemlje in pozneje posadimo v ločenih skodelicah. Ko pride toplota, so rastline posajene na pripravljenem mestu. Cvetenje takšnih rastlin bo prišlo v drugem letu. Množenje semen se pogosto uporablja za pridobivanje novih sort rejcev.

Related  Flowerbeds z vrtnicami – različne sloge in oblike, vredne kraljice

Sajenje sadik na vrtuPomladanska reprodukcija hibiskusa trava in skrb za to iz potaknjencev ni posebej težka. Odrezane vejice za korenenje v rastlinjaku z vlažnim peskom. Mlade rastline pozimi ostanejo pod pokrovom. Naslednje pomladi hibridni hibrid je zasajen na stalnem mestu.

Gozd se hitro razvija in zahteva ločitev. Ko se talina spusti, se korenina rahlo izkoplje in razdeli na polovico. Vsak odsek je posut s kondicioniranim ogljem. Skrbno zasajeni, razdeljeni grmiček cvetijo z malo zamude.

Video o gojenju hibiskusa iz semen

https://www.youtube.com/watch?v=UDVsE4cjZ9Q