Hibiskus na vrtuTropiki so predstavili veliko rastlin za kulturno kmetijstvo. Med njimi vrt, hibiskus, skrb in reprodukcija tega ne bo povzročal težav tudi v srednjem pasu. Med mnogimi vrtnimi sortami je najbolj vroč hibiskus sirski. Prenese nizke temperature in se premika naprej proti severu.

Rastlinski vrt hibiskusa in njegove sorte

Cvetlični vrtni hibiskusVse v naravnih pogojih, obstaja 200 različnih vrst hibiskusa in prizadevanja rejcev, se je njihovo število povečalo na 500. Vse kulturne vrste so razdeljeni v obliki:

 • zelnate sorte;
 • drevesa podobna;
 • grmičevje.

Rast in skrb za vrtne hibiskuse je vznemirljiva dejavnost. Pri oblikovanju krajine vse vrste rastlin zasedajo posebne niše. Zeliščne sorte dobro zimo pod pokrovom in dajo lepe klobuke, ki pokrivajo gospodinjske strukture.

Grm HibiscusaSajenje in oskrba vrta hibiskusa – foto – grm, omogoča, da z oblikovanjem dobite žive meje in različne sestavke. Še posebej enostavno je delati s preprostim hibiskusom sirskim. Najpogostejši v blagu klimo srednjega pasu je bil grm. Za zimsko varčevanje je lažje.

Hibiskus agrotehnika

Reprodukcija hibiskusa s potaknjenciČe želite rastejo v neobičajnem podnebnem vrtu, ki je pod skrbnim nadzorom, je treba upoštevati priporočila rejcev. Glavne dejavnosti so:

 • izberite mesto sajenja;
 • voda in krma;
 • pripravi se na prezimovanje.

Skrb vključuje varstvo nasadov škodljivcev, bolezni in oblikovanje okrasnih oblik.

Na svetlem sončnem mestu in brez presaditve lahko vrt vrta raste do 20 let. Izbrani kraj mora biti zaščiten pred vetrom in žgočimi sončnimi žarki. Sajenje rastline iz posode ali presajanje je treba narediti spomladi, ko je rastlina polna vitalnosti. Škarje so zasajene dobro razvite rastline. Pretežno se presadijo grmi, ki se preganjajo v vsebniku v vročini.

Pravilno ukoreninjenje hibiskusa

Močan koreninski sistem rastline sestoji iz osrednjega stebla s procesi. Transplantacija hibiskusa ni potrebna, če dobi dovolj prehranjevanja. Zato je pristanišče pripravljeno vnaprej. Izkopava se z rezervo, tako da imajo korenine najprej mesto za razvoj v svobodni zemlji. Dol določiti hranilno sestavo:

 • zemljišče – 2 dela;
 • list zemlja – 2 deli;
 • zreli humus – 1 del;
 • velik pesek – 1 del.

Related  Fotografija in opis običajnih vrst in sort vretenčnih listov

Nalijte pol bučke vode. Vzglavnik je narejen s koreninami, brez poškodb, pri čemer pričakuje, da bo zgornji sloj na ravni površine. V rastlini delujejo le svetle korenine, stare pa hranijo hranila sami.

Seme hibiskusa v posodiPrevidno vlijemo in stiskamo zemljo, in z vrha je nova rastlina hlajena in zalivana tako, da se zemlja med koreninami kondenzira. Na fotografiji je zasaditev in nadaljnja skrb za hibiskus drevesa podobna.

Če je treba rastlino presaditi na novo lokacijo, potem je najboljši čas spomladi pred cvetenjem. Zgornje korenine se odstranijo in drevo se premakne na novo lokacijo, ne da bi uničila zemljo komo. V obrat je uspelo hraniti zgornji del, preden se presaditev opravi obrezovanje krono.

Pomembno pri gojenju in negi vrta hibiskusa je redno hranjenje fosforjevih kalijevih gnojil. Fosfor aktivira cvetenje in kalij izboljša zimsko trdoto rastline. Sok z večjo vsebnostjo kalijevih soli ne mara mahovine – glavnega škodljivca rastline.

Oblikovanje okrasne rastline

Oblikovanje vrtnega hibiskusaNa nekaterih področjih z mrzle zime hibiskusa kadochnoe goji kot vrtne rastline. Če ena posoda za rast treh rastlin z različnimi barvami, lahko sukanje debla v procesu rasti je treba pridobiti več barvno kompozicijo s skupnim debla je, kot v foto hibiskus vrtu drevo.

V začetku pomladi se izvaja stimulativno, redčenje in korektivno obrezovanjeSpomladi, s prihodom novih stebel, se odstranijo stare suhe veje. Obrezovanje je potrebno, cveti samo mlade veje. Zato odstranite presežne vejice do začetka toka sapnika spomladi. Izrežite stare veje, četrtina skrajša poganjke lanskega leta. Žrebec s sistematičnim obrezovanjem lahko dobite želeno obliko. Obstaja več vrst obrezovanja:

 • zgodnje pomlad;
 • Razpraševanje, odstranjevanje posušenih, oslabljenih poganjkov;
 • korektivni;
 • jeseni, po prenehanju cvetenja;
 • Za preživetje, ko ostane minimalna masa mase.

Zalivanje in pršenje hibiskusa

Ušesa na vejah hibiskusa lahko povzroči smrt rastlineVoda za namakanje potrebuje deževje ali rečno dehidriranje z nizko togostjo. Zalivanje rastline je potrebno zmerno, odvisno od sušenja zgornjega sloja tal. Če je ulica vroča, je napajanje dnevno. Liste je treba sprati s prahom in to preprečiti z videzom pajkov. Če se barva začne z večjimi količinami, ni dovolj vlage. Kloroza opozarja na zalivanje z vodo s klorom ali železom. Ni kršitve, če čudovita cvetka pade skozi dan. Na svojem mestu mora še cvetati. Opozorilni signal je masa izgube cvetov in neodprti brsti. Najpogostejši vzrok hibiskusne vrtne bolezni je nepravilno namakanje.

Da bi pridelali ušesa, je treba rastlino posoditi z pepelom iz cigar ali cigaret. Ušesa ne prenašajo vonja sivke, ki raste ob hibiskusu. Zato vnaprej sprejmejo ukrepe za zagotovitev, da nežni listi hibiskusa ne zanimajo žuželke.

Priprava na prezimovanje je ključna faza

Vrtni drevesni hibiskus za zimsko zavrže listje. V srednjem pasu ne raste več kot dva metra. Cvetovi Hibiskusa, ki se začnejo julija in do prve zmrzali. Razmere, odporne proti zmrzali, se štejejo za ne zamrzne med južno blago zimo. V srednjem pasu je potrebno zatočišče za tropske rastline. Za pridelavo je treba uporabiti sorte s preprostimi ne-primarnimi barvami.

Related  Rastoče hiše pelargonium dišeče

Obrat v zimskem zaliti izobilju, po sušenju zgornjega sloja Spud visoka, vendar v deželi tretje doda pesek. Ko je nameščen stabilno ledenomrzel vremenu, rastlina zlijemo ostružki, žagovina, posušene liste – karoserija posteljnino približno 15 cm v višino.

V severnem pasu je hibiskus pokrit zimoSprigs, kolikor je mogoče, so upognjeni na tla, pokrita z gostim netkanih materialom v več vrsticah. Nad ogrodjem je zgrajen, ki je nato pokrit s toplotno izolacijskimi materiali in iglavcem lapnik. Fotografija prikazuje vrt hibiskusa v vrtu.

Shelter hibiskusV zmernih zemljepisnih širinah na drevesu, kot hibiskusa lahko prezimijo le ogreva korenine, ampak pripraviti okvir za reševanje v ekstremnih pogojih, ki so potrebni. V območjih s celinsko podnebje hibiskusa vrtu je zagotovljeno, da ostane v kleti, izkopali rastlin z velikim kepa zemlje.

Zeliščni hibiskus bo prežet, če je izoliran, potem ko je umrl talni del.

Reprodukcija vrta hibiskusa

Korenenje potaknjencevHibiskus se brez težav razprostira s potaknjenci in semeni. Uporabljata se obe metodi, vendar pa potaknejo dekorativno grmičevje hitreje. Semenska metoda omogoča pridobitev cvetenja odraslih po 3 letih.

Za potaknjenke so primerni lignificirami poganjki, ki dajejo korenine v vodi. Najboljše od potaknjencev se lahko posadijo v lončke in po zimi, da pristanejo na stalnem mestu. Potaknjenke lahko potresete v substrat. Toda močan grm, močan za poletje, pripravljen za prezimovanje, prihaja iz prezimovalnega in odraslega sadika.

Video o skrbi za vrtni hibiskus