brina Kossack Rokeri JemV sodobni zasnovi krajine so zelo priljubljeni iglavci. Juniperus Cossack – najpogostejši in nezahteven predstavnik njegove družine. Ta rastlina se uporablja ne samo na zasebnih in parkih, ampak tudi doma.

Ti plazljivi iglavci iz družine Cypress privabljajo mnoge na njihove dekorativne lastnosti, pa tudi na odpornost na suho, zmrzal in onesnažen zrak. Njen naravni habitat je manjša Azija, jugovzhodna Azija, Kavkaz, Ural, Sibirija in Primorska, južna in srednja Evropa.

Opis rastline

brina Kossack Rockery GemPo ocenah v skupnih projektih številnih botaničnih vrtov je več kot 70 vrst brina. Praviloma se vsi razlikujejo po višini, glede na obliko kron in barvo igel.

Juniper Cossack je opisal:

 1. Pogosto je rastlina lesena grmovje, ki doseže višino 1-1,5 metrov, ki lahko raste in oblikuje grmovje. Malo pogosto se rastline te vrste nanašajo na nizko drevo z ukrivljenimi debla.brina sorta Tamarischifolia
 2. V mladih rastlinah in na vejah, zaščitenih pred neposrednim sončnim žarkom, je igla zadajna, pokončna, oprta, dolžina 4-6 mm. Pri odraslih so listasti organi luskasti, podobni ploščicam.
 3. Obrezovanje poganjkov ima značilen in oster vonj zaradi vsebnosti posebnih eteričnih olj, ki so strupena.
 4. Moške in ženske cvetice najdemo na različnih rastlinah te vrste. Kosti so majhne (do 7 mm v premeru) kroglice črne barve s rjavo sivim odtenkom. Vsak od njih lahko vsebuje do 4 semena.

Eterično olje kozaškega brinja vsebuje strupene snovi, kot so sabinol, sabinen in drugi derivati ​​terpena. Če ima družina majhne otroke, jo je treba zamrzniti s pridelavo te rastline.

Sajenje in oskrba

brinaNajprej se morate odločiti za stalno mesto za sajenje. Ta vrsta brina je lahka, če pa je zasajena v senci, lahko izgubi svoje okrasne lastnosti. Poleg tega je med rastlinami potrebno vzdrževati razdaljo do pol metra.

Related  Let’s spoznati s sortami kovačnik za srednji coni Rusije

Saditev in skrb za kozaški brinček imajo številne lastnosti:

 1. Rastlino z odprtim koreninskim sistemom lahko posadimo v tla šele sredi pomladi ali zgodnje jeseni, ko opazimo stabilno zmerno vlažno vreme. Poleg tega je treba tako koreninski sistem predhodno pripraviti s stimulansi za izboljšanje koreninjenja.
 2. Velike rastline je treba posaditi tako, da prehodno območje od korena do stebla štrli čez rob posajne jame za 5-10 cm. In v nezrelih rastlinah naj bo na tleh.
 3. Sadike kontejnerjev napolnimo z vodo pred sajenjem. Da bi to naredili, je treba kopice zemlje držati v posodi z vodo 2 uri.
 4. Globina jame za sajenje mora biti sorazmerna z zemljo kontejnerja in velikostjo že razvitih korenin. Ponavadi jamo za iztovarjanje kozaškega brina mora presegati grozdje 2-3 krat.
 5. Na dnu jame mora biti drenažna plast (širina do 20 cm) – pesek v kombinaciji z lomljenim opekom. Koreninski sistem je posut s posebno mešanico tal. Običajno je sestavljena iz šote, šote in peska (2: 1: 1).
 6. Zasajena rastlina, ki je takoj obilno zalivana in pokriva zemljo z mulčenjem (šota, bora, kompost) za njeno zaščito in izboljšanje lastnosti. Običajno je 5-8 cm debelo dovolj.okrasite cvetlično posteljo z mulčami
 7. Jajca za zalivanje bi morala biti le v suhem poletju, vendar ne večkrat 3-krat v sezoni. Za eno odraslo rastlino zadostuje 10 do 30 litrov vode. Pršenje je treba opraviti vsakih 7 dni, vendar le, ko je sonce že nastavljeno.
 8. V drugi polovici pomladi se rastlina lahko oplovi. Za te namene so primerni Nitroammofoska in Kemira-universal. Mlada zasaditev potrebuje plitvilo, ki poveča dostop zraka do tal.

Pri nakupu morate pazljivo pregledati igle rastline. Pri najmanjšem znaku bolezni je bolje, da se tega vzorca ne odloči.

Obrezovanje, oblikovanje in razmnoževanje

nastanek brunoviceObrezovalni smetnjak Kossack je treba storiti previdno in namerno. Praviloma tovrstnih manipulacij ne potrebuje, vendar s pomočjo škarj za vrtenje za rezanje grmov je potrebno pravočasno odstraniti poškodovane, okužene in suhe veje. Za obrezovanje se zatečejo, ko želijo spremeniti smer rasti vej, ustaviti rast ali dati posebno okrasno obliko.

Related  Fotografija in opis običajnih vrst in sort vretenčnih listov

Formiranje kozaškega brina se izvaja spomladi in jeseni s povprečno dnevno temperaturo zraka + 4 ° C. Med letom lahko kozaški bršnik raste do 10 cm, dovoljena hitrost rezanja pa v tem primeru ne sme presegati 2 cm. Rastlini praviloma ni treba širiti ran. Če pride do resnih poškodb, se lahko kos obdeluje s smolo ali poškropi z Epin.

Iztrebljanje konic novih poganjkov je varnejše in manj škodljivo kot obrezovanje, način oblikovanja krošnje. Tako lahko okrepite razvejanje in naredite grmičevje bolj bujno.

brina kosaka GlaucaObstajajo 4 načine za razmnoževanje kozaškega brinja:

 1. Semena so precej zapletena pot, ki se redko poslužuje zaradi prisilne razslojevanja. Semena rastline se dolgo hranijo v posebnih pogojih za spodbujanje kalivosti.
 2. Razrezi – ta metoda je bolje uporabiti v aprilu ali avgustu. Nekaj ​​dni mora biti oblačno vreme, tako da svetlo sonce ne škodi potaknjencem in prvotnemu rastlini.
 3. Lapping – ta metoda je super za plazeče rastlinske oblike z mladimi poganjki. Ločene veje so pritrjene na tleh z lesenimi zatiči, zemlja pa se občasno zaokroži in zalije.
 4. Cepljenja – ta metoda ni vedno upravičena. Elitna sorta rastline je cepljena na navaden način, zavita v film in čaka na obrezovanje.

curlead of Cossack brinjaKako propagirati brina Cossack je osebna odločitev specialista ali amaterskega hortikulturista. Vendar je pomembno storiti vse, da ne poškodujete prvotne naprave.

Urejanje krajine

Cossack brinja v krajinski zasnoviObrat se aktivno uporablja pri organizaciji reliefa na različnih vrstah pobočij, za dekoriranje kamnitih hribov, trate, žive meje. Uporablja se lahko kot ločen dekorativni element (trak) ali v skupinskih nasadih, ki služijo kot ozadje ali okvir trave.

Koška brina v pokrajiniKot je razvidno, je na sliki spodaj kozaška brinja v krajinskem oblikovanju popolnoma združena z bolj živahnimi trajnimi pridelki. Hkrati je treba upoštevati, da se te iglavce ne združujejo z bujno vegetacijo, ki imajo velike socvetje.

Related  Skrb in gojenje v vrtni kameli

bršljanski kozjak na grediciPogosto se kozaški brin uporablja v angleškem (krajinskem) slogu krajinskega oblikovanja. Praviloma se izberejo velike sorte te rastline s pravilno obliko kron in z obogateno barvo igel. Juniper v angleškem vrtu je zasnovan tako, da dopolnjuje pokrajino in se ne osredotoča na sebe.

brinuti kozjak Blue DanubeStrogi sorti te rastline so prav tako priljubljeni pri sestavljanju kompozicij v japonskem slogu. Popolnoma se razlikujejo v ozadju svetlih barv in barvitih podrobnosti vzhodnega vrta. Pri oblikovanju takšnih kompozicij se oblikovalcem priporoča, da rastline brinaste rastline obdajajo običajno vino, ki je lahko vseh vrst odtenkov, pa tudi ob skalnatih diapozitivih.

brineta kozak ArkadyČe si to rastlino zasadite z znanjem in okusom, in tudi skrbno poskrbite za to, bo lahko veliko let nudil estetski užitek.

Video o reprodukciji kozaške brinovače