Heatherove skladbeU pejsažnom dizajnu, heather kompozicije mogu stvoriti nevjerojatnu igru ​​cvijeća na tlu. Grmljavina koja puzava, ne viša od 70 cm, zimzelena i cvatu u jesen, oživjet će svaki krajolik. Nezamjenjiva biljka u kamenjarima i kamenim vrtovima.

Opis grmlja

Heather u pejzažnom dizajnuLegendarni grm ima povijest svog izgleda na zemlji kao najpretenciznije biljke koje je Stvoritelj posadio na neprikladnu zemlju. Kao nagrada za pristanak na život u vječnoj borbi, Bog je obdario biljku vrijednim osobinama:

  • ljepotu zelenog lišća;
  • ljekovita svojstva;
  • arome i cvatu u zalasku sunca ljeti.

Heatherov krajolikNiska pjega grmlja raste na kiselom tlu bez bliske podzemne vode. Biljka ne voli močvarnog tla, raste u simbiozi s gljivama, koje pomažu pretvoriti hranu u tankom tlu, ali može postojati samo u kiselim tlima. Bez simbioze s micelijem, biljka će umrijeti. Heather izgleda kao biljka koja je osvojila jesensko odumiranje prirode.

Listovi su namotani u cijev, ne pada za zimu. Cvijeće cvatu nakon dugog ne padne, ne mijenjaju boju, i stvoriti slikovito mjesto. Heather vrt prezentirani 20 sorti s različitim grm i različite nijanse boja, malih zvona, obilna razbacanog grani. Heather cvjetovi su med, koriste se za liječenje upalnih bolesti u narodnoj medicini.

Brod grančica divljih pjega već se dugo koristi za kupanje novorođenčadi kako bi dezinficirala vodu u kadi. Infuzija se smatrala kurativnom. Voda je dobro uhvaćena, čaj je bio antiseptik.

Reprodukcija i sadnja heather

Sadnja, obrezivanje, reprodukcija heatheraBiljka zahtjeva kiselo tlo i suhu solarnu platformu s laganom sjenom iz obližnjih visokih stabala. Ovo je idealno imitacija šumskog ruba. Za stvaranje kiselog tla na mjestu sadnje, potrebno je uvesti top treset, pijesak i humus lima sa četinarnicama. Sloj pale borove igle može se naći u smrekovim šumama ili sakupljenim pod borovom šumom. Sve smjese mineralnih gnojiva također imaju kiselinski okoliš.

Related  Njega i uzgoj u vrtu kamelije

Sadnja heathera u predgrađuSadnja ukrasnog grmlja najbolje je u proljeće. Tijekom ljeta grmlje će korijeniti i zimi će ići snažno. Uvozne sorte mogu se zasaditi na otvorenom mjestu samo u proljeće iz razumljivih razloga. Kako bi se osiguralo da voda ne stagnira na dnu slijetanja, potrebno je dogovoriti odvodnju od slomljenih opeka, šljunka i pijeska. Za stvaranje skladbi potrebna je sadnja sadnica na udaljenosti od 40 cm i dubine od 30 cm, tako da korijenski vrat nije potonuo.

Nevjerojatan cvijet heatherAko je tlo glina, napraviti drenažu, leži na dnu jame pijeska i slomljena opeke. Sadnja se može stvoriti udaljenost između grmlja sadnica na 30-40 cm, i na dubini sadnje 30 cm, bez zakopavanja korijen ovratnik. Sadnja biljaka zahtijeva redovno navodnjavanje, sve dok ne postane korijena. Sadnja i briga za heather u prvoj godini neće uzrokovati poteškoće.

Heather u kontejnerimaSaplings se mogu kupiti u specijaliziranoj trgovini, ili uzeti komad grma ili rastati stabljiku. Sadnice bi trebale biti 1-2 godine. Ako se sadnica kupi u kontejneru, onda mora biti živ, s izbojcima i podlogom – mokro, ali ne mokro.

Prilikom sadnje, vrat plodova nije pokopan, a rupu za slijetanje mulched s kora ili treset.

Heather Care

Pejzažne skladbeBiljka je tugoloslo. U godinu dana izbojci rastu samo 2 cm, no nakon tri godine mladi grmovi trebaju se svesti na godinu kako bi se pojavili novi izbojci. Inače, grm gubi dekorativnost. Biljka voli ograničeno zalijevanje, bez stagnacije vlage. Potpuno mineralna gnojiva kao što su Kemira i fosforna gnojidba dodati će grm dekorativnog. Njega za heather tijekom vegetacije je plitko labavljenje tla, pravodobno zalijevanje i malčiranje slijeće rupu. Za zimu biljka treba utočište. U travnju je grm otvoren.

Heather u vrtuGrmlje čudesne ljepote bit će vrtlar koji ne žali zbog godišnje skraćivanja starih izbojaka. Zatim će na grmu biti više mladih cvjetnih grana. Nakon što vidite cvjetnu cvjetnu fotografiju u cvatu, amater će pokušati dobiti sadni materijal svim sredstvima.

Related  Mi ukrasiti zemlju stranice s nevjerojatnim konj kestena

Nije teško propagirati biljku, svi dijelovi biljke su prikladni za ovo, a možete rasti kao kultura posude. Za amaterskog vrtlar, može biti od interesa za propagirati apeksnim reznicama. U jesen se rezaju bez cvijeća i korijenje ih u posudu s tresetom i pijeskom. Zimi biljka će jačati, a može se posaditi u zemlju. Ali zasebni spremnici s biljkama i krajolikom izgledaju dobro. Korijenski sustav je mali i dovoljna je površina hrane.

Heather grm prekriven snijegomTe iste mlade biljke su odličan materijal za reprodukciju. U prirodi, grmlje grmlja obnavljaju se sjemenkama i korijenjem grančica koje su pale na zemlju. Dakle, guščica ove biljke postaje neprobojna od proljetnih višegodišnjih legla. Da bi se u vrtu stisnula grm, potrebno je redovito obrezivanje i njegu. Nakon što je stvorio heather krevet, u jesen neće biti toliko tužan u jesenskom vrtu. Život ide dalje, cvjetanje ne prestaje dugo. I tako želiš ostaviti fotografiju uobičajenog junaka u jesenskom vrtu kako bi se sjetio.

Iskoristite heather

Heather u svom sjajuPriča o ovoj nevjerojatnoj biljci bila bi nepotpuna, ne znajući svoju iscjeliteljsku moć. Posebna upotreba jesenskih medvjeda poznata je poznavateljima. Osim toga, narodna medicina koristi biljke sušenog cvijeća, lišće i mlada izbojka.

Samo-lijek rijetko koristi. Prije korištenja tradicionalne medicine, trebate se posavjetovati s liječnikom i dobiti recept za lijek.

Napravite infuzije i dekocije sušenog materijala. Kontraindikacije koje se koriste su zatvor i smanjena kiselost. Uklanja upalne procese koji se pojavljuju u bilo kojem ljudskom organu. Za liječenje kože koristite prah i masti. S heather, oni čine kupke sa zglobovima bolesti. Čak i kosa reagira povoljno na trljanje tih cvjetova. Ispada da je heather kućni iscjelitelj.

Značajke sadnje i brige za heather – video