Pelargonijev miris na mjestuMeđu brojnim skupinama geranija, posebnim mjestom uzima Pelargonium miris. Ova vrsta biljke ne razlikuje se od lijepog cvjetanja. No ukrasni lišće i miris koji dolaze iz biljaka s kratkim dodirom se pamte. Mirisni mirisi prikazani na slici ne mogu prenositi miris, ali će vam pomoći da to prepoznate kada se upoznate.

Pelargonija se razlikuje od ostalih vrsta

Engleski Pelargonium s mirisom začinaPrvo otkriven Rt dobre nade biljnog Pelargonium triste je donio u Europu i postala temelj za velike skupine mirisne Pelargonium. Za mnoge vrste geranija mirisne prikazana tri stoljeća, koji su različitih oblika i boja lisne plojke. Ostaje nepromijenjena prisutnost željeza u lišću i stabljikama, koje na najmanji dodir, dah vjetra, stvaraju miris. Oni miris jabuke, ruže, cimeta, limuna, muškatni oraščić. Postoji više od 150 mirisi koji su u mogućnosti da izda Pelargonium.

Zhelezyki su najfinije vlasi, poput dolje, raste na listama i na stabljici. Pušteni phytoncides štetni su za mikrobe u sobi. Ponekad se mirisna biljka zove mnoštvo stabla, jer gdje se gerijani smjeste, moljac neće početi. Lišće ovog cvijeta su pomaknute stvari, uklanjajući ih za ljetnu pohranu.

Pelargonijev dentatLišće bilo koje vrste mirisnog pelargonija je dekorativno, a ne uvijek u zatvorenim uvjetima, ova vrsta geranija cvjeta. Cvijeće malo, jedno. Ali postoje sorte razbacane s tim bebama, što daje dojam da biljka leptira. U prirodi mirisni grmlje Pelargonium, dostizanje više od metra visine. Stoga, u kulturnom okruženju, biljka želi zauzeti što je moguće više prostora.

U prirodi iu zemljama s toplom klimom, ova ulična biljka. Uz pomoć mirisa pelargonija organiziraju viseće vrtove, ukrasite stepenice i fasade. Smatra se prikladnim staviti vazu s geranija u prostranim svijetlim sobama.

Eterično ulje geranija, koristi se u parfumeriji. Stoga, kada klima dopušta, mirisni pelargonium se uzgaja na plantažama za proizvodnju eteričnog ulja.

Related  Reprodukcija Kalanchoe na različite načine

Kako se brinuti za miris pelargonija?

Pelargonijev mirisni limunOve se ukrasne biljke lako umnožavaju. Dovoljno je stezati stabljicu i držati je u vodi ili korijenu u tlu. Ako se ukorijenjivanje provodi u tlu, držak se treba držati u zraku neko vrijeme, tako da se rana može osušiti. Zatim stavite u vlažnu zemlju i pokrijte kapom tjedan dana. Voda tlo, ako je klopka tla sušena, možete pažljivo oko čaše koja zatvara Novosadka.

Ova vrsta Pelargonium ne podnose treset podloge, pa potting tla sastoji se od vrta tla, pijeska i komposta u jednakim omjerima. Prije nego što organizirati biljku u loncu, potrebno je napraviti drenažni sloj i dezinficirati tlo. Možete posaditi mladicu u lonac, pustiti korijenje i sadnice dobivene iz sjemena grma. Glavna stvar da su korijeni dovoljno prostora, n bez viška volumena. U veliki lonac biljka ne koristi moć, zemlja akumulira patogena, kiselo, korijenje će početi boljeti.

Pelargonijev miris s aromom jabuke i muskataPosuda s cvijetom postavljena je na najsvjetlije mjesto. Pelargonija se ne boji izravne sunčeve svjetlosti. Mogu ih uzgajati u suspendiranim cvjetnim posudama, ali s dovoljno svjetla. Sredstva za navodnjavanje su umjerena gornja odjeća s malim udjelom dušičnih gnojiva. Overfeeding dušik će povećati dekorativnost, ali aroma će se smanjiti, može nestati.

Glatki pelargonium mora biti stegnutKao jedna od značajki te vrste i pravilna briga je štipanje i obrezivanje biljaka. Bez ove operacije, može se pretvoriti u ne-branching lozu, koja, savijanje gore i dolje, zauzima cijeli prostor na prozoru. Stoga se formiranje grma treba početi od prvog dana uzgoja, tražeći grananje.

Poput svakog geranija, mirisa, ne tolerira stagnaciju vode u tlu. Stoga, zalijevanje treba biti umjereno bez preopterećenja. Korijen korijena će ubiti biljku. Stoga je bolje voditi kada se zemljani otpad osuši. Bit će potrebna transplantacija čim korijenje napuni lonac i nastaje iz odvodne rupe. Najbolje vrijeme za transplantaciju i snažno obrezivanje bit će rano proljeće.

Related  Kako napraviti vertikalne cvjetnjake vlastitim rukama?

Uzdužno je mirisna pelargonijaZaključno, predstavit ćemo nekoliko fotografija mirisnog pelargonija, kako bismo potvrdili raznolikost biljnih oblika.

Mirisni Pelargonium CurlyPelargonijev kovrčak u prirodi je grm s drvenastim stabljikom. Listovi su kovrčavi rubovi, nagnuti prema dolje, miris poput limuna. Cvjetovi su mali, 2 latice su savijeni prema gore, tri su izdužena. To je osnova za mnoge hibride.

Pelargonijev mirisna Lady PlymouthSijeda dama s nježnim listovima, od kojih je nemoguće odvratiti pogled, pa se čini rijetka biljka s jasmina arome. To je dobro i bez cvijeća, ali male bijele-ružičaste cvjetove dati suptilan sofisticiranost grm.

Pelargonijev mirisni panikulatPelargonijev mirisan panikulat predstavlja malu grmlju. Ostavlja s najmanjim dodirom ispušta miris moustaka, odrezane ruže. Cvjeta u ljeto do listopada. Ne voli zima zalijevati, samo trebate osigurati da Zemljina zmija nije suha. Suhoća zraka nosi se lako, ali osvjetljenje zahtijeva maksimum.

Video o pelargonijevom mirisnom dijelu 1

Video o pelargonijevom mirisnom dijelu 2