Kalanchoe list sa djecomKalanchoe se odnosi na one biljne vrste koje se lako reproduciraju na različite načine. U ovom slučaju čak i neiskusni cvjećar lako se može nositi s ovim zadatkom. Kalanchoe, čija se reprodukcija može provesti sjemenjem, djecom, mladunčadima, listovima i stablima stabljike, spada u rod succulents, karakteriziran brzom rastu. Za vegetativnu reprodukciju biljke mogu se koristiti čak i stari, pali lišće, koji se lako uklanjaju.

Reprodukcija Kalanchoe by cvjetnice ptića (bebe)

PupoljciOdgovarajući na pitanje kako Kalanchoe reproducira lisnatog pupoljaka (bebe), valja napomenuti da ih ne posjeduju sve vrste ovog succulent. Male biljke kćeri formiraju se na lišću “viviparous” Kalanchoe. Ostale vrste ovog cvijeta ne oblikuju ih. Djeca Kalanchoe imaju nekoliko lišća i korijena. Succulents odrasli često sami odbacuju bubrege bubrega koji korijenje u podnožju biljke majke. Može ih se posaditi u zasebne posude s plodnim podlogama. Potpuno oblikovani potomci pažljivo su skinuti s liste odraslih i lagano pokopani u pripremljenoj podlozi.

Reprodukcija listićima

Reprodukcija Kalanchoe pločeReprodukcija Kalanchoe listom se provodi u bilo koje doba godine. Da biste to učinili, odrežite list odrasle osobe i posadite je u lonac s dobro navlaženom plodnom podlogom. Pokrijte list s čašom ili posudom. Nekoliko dana kasnije list se uklanja, a od nje se u kratkom vremenu formira punopravna biljka. Za reprodukciju često se koriste dijelovi listova koji su zakopani u tlu. Od njih, također brzo razvijaju mlade biljke. Posadio je list Kalanchoe

Ako ne želite odrezati lišće od biljke odrasle osobe za reprodukciju, također će biti prikladni pali lišće, koji nisu imali vremena za sušenje. Da bi ih brzo stavili svoje korijene u čašu vode. Nakon što se prve korijene pojavljuju na plahtima, transplantirane su u posude s plodnim podlogama.

Reprodukcija Kalanchoe reznicama 

Reznice za reprodukciju čašeKalanchoe, reprodukcija reznicama koje se mogu napraviti tijekom stvaranja grmlja ili presađivanja biljaka, za samo dva tjedna ukorijenjuje se na vlažnom tlu. Za reznice odaberite jake izbojke. Može biti bilo koja duljina, ali je najbolje skratiti ih na 6-8 cm. Najčešće se koriste tipovi pucanja, koji se odlikuju mekoćom i sočivosti tkiva. Oni su izrezani i posadeni u vlažnu plodnu podlogu ili stavljeni u čašu s vodom sve dok se korijeni ne pojave. Mlade biljke dobivene iz reznica čine čisti malen grm i lako se oblikuju.Korijene reznice Kalanchoe

Related  Cvjetni krevet s phlox: vrsta cvijeća i njihova kompatibilnost s drugim biljkama

Klijenti Kalanchoe pomaže nastaviti život ljubljenih biljnih vrsta zasadenih na cvjetnjaku i dobiti unutarnji cvijet u punom sobi.

Popularno u cvjetnim kulturama vrsta Kalanchoe – Blossfeld, savršeno umnožava reznice. Na izbojcima ovog lijepo cvjetajućeg sočan, zračni korijeni se često formiraju. Reznice iz reznica biljke majke s korijenima zraka vrlo brzo ukorijenjuju se u vlažnom tlu. Takva Kalanchoa se brzo razvija. Sljedeće godine proizvodi se cvjetnica s punim cvjetovima.

Propagiranje Kalanchoe od strane potomaka

Rođen potomak KalanchoeKalanchoe ponekad propagiraju potomci odrasle biljke. Kako bi potaknuli njihov razvoj, vrhovi stabljike su opaljen nakon što je sočast je obezbojen. Nakon toga, pored majčine biljke raste mladi potomci, koji se koriste za reprodukciju. Kada dosegnu 1/3 visine odrasle biljke, oni su pažljivo odvojeni od nje, vodeći računa da ne oštetiti korijene. Potomci se posadaju u lonacima s tresetom-pijesnim supstratom. Takvi izbojci brzo rastu i rastu.

Reprodukcija Kalanchoe by axillary pupoljci

Neke vrste Kalanchoe razlikuju se po tome što se nakon cvatnje i padanja lišća umjesto sinusa lišća pojavljuju pupoljci novih izbojaka, nalik kupoli kupusa u izgledu. Kada formiraju stabljika u 1-2 cm, pažljivo ih je rezano oštricom i posadom u podlogu koja sadrži veliku količinu pijeska. Otprilike tjedan dana kasnije, aksilarni pupoljci korijenju i aktivno rastu.

Propagiranje Kalanchoe sjemena

Širenje Kalanchoe po sjemenuKalanchoe, uzgoj kod kuće, koji se najčešće provodi u rano proljeće, također se može dobiti iz sjemena. Oni se razlikuju po dobroj klijavosti. Prije njihovog sjetve pripremljen je dobro isušen plodan tlo. Temperatura u sobi namijenjena klijavosti sjemena ne smije pasti ispod 20 ° C. Sadnja materijal je ravnomjerno rasprostranjena na površini vlažnog tla. Zatim ih pritišću prstom. Posuda ili kutija sa sjemenkama prekrivenim staklom ili filmom.

Related  Pokretanje travnjaka i trave

Periodički se staklo ili film uklanjaju da usijeve usjeve. Vodite ih s mlazom vode na sobnoj temperaturi. Nemojte dopustiti nikakvo sušenje podloge. Staklo ili film uklanjaju se nakon pojave. Blago uzgojene sadnice roniti, uklanjanje najslabijih primjeraka. Mladi succulents transplantirani su u posude ispunjene podlogom.

Značajke reprodukcije različitih vrsta Kalanchoe

Postrojenje zahtijeva transplantaciju i reprodukcijuKalanchoe, čija se reprodukcija u različitim vrstama vrši na različite načine, ima nekoliko osnovnih metoda reprodukcije:

  • bubrege bubrega (bebe): Dergemon, pinnate, tuberkulozni;
  • list reznice: sve vrste s velikim mesnim listovima;
  • reznice: Blossfeld, Mangin;
  • potomstvo: Blossfeld;
  • aksijalni pupoljci: mitel-flowered;
  • sjeme: pinnate, osjetio.

Za ukorjenjivanje sadnog materijala Kalanchoe koristite smjesu humusa, lišća zemlje, treseta i pijeska (1: 1: 1: 0,5). Također su prikladne i posebne mješavine tla prodane u specijaliziranim prodavaonicama. Na dnu lonaca mora položiti drenažni sloj ekspandirane gline ili glinenih lubanja.

Video o reprodukciji Kalanchoe