hvor mange gram i et glassKulinariske oppskrifter inneholder nesten alltid slike kombinasjoner som: 140 g mel, 150 g sukker, 5 g salt. Beslutningen av et spørsmål, hvor mange gram i et glass av hvert produkt, gjør det mulig å måle mengden ved fravær av skalaer.

Matlaging er en kunst som krever presisjon i forholdet mellom ingrediensene. Basert på erfaring kan måling av volumet av produkter utføres ved hjelp av te, dessert, spiseskjeer eller briller. Og så kan du trygt lage en ny oppskriftspai, pizza eller kake.

Kapasiteten til måleenhetene

For å måle under oppskriften av retter, hvor mange i et gram gram, bruk 2 typer av disse beholderne:

  1. Fasettert med en stripe – kjent siden tiden til Peter I. I dag er disse brillene mye brukt i offentlige kantiner og tog. Takket være den fasetterte strukturen er de mye sterkere enn resten. Vannkapasiteten i det klassiske fasetterte glasset er 250 ml, og til randen – 200 ml.
  2. Målt – brukes til å måle produkter eller væsker under tilberedning. Den inneholder oftest 200 ml vann.

Et annet mål på vekt, som vanligvis brukes til matlaging – en spisestue, en dessert og en teskje. Det skal bemerkes at vannkapasiteten i spiseskje er 18 ml, i en dessertskje – 10 ml, og i te – 5 ml.

Hvordan å vite vekten av bulkprodukter

Det eksakte antallet ingredienser er veldig viktig for matlaging. For eksempel, med feil forhold mellom vann og mel i bakeprosessen, vil deigen mest sannsynlig ikke fungere, eller det vil ikke være velsmakende i det hele tatt.

Produktene med en masse på mer enn 100 g måles vanligvis med briller. La oss bestemme hvor mye sukker i glasset.

Sukker har ganske mye vekt på grunn av sin kjemiske struktur av molekyler. Men i et glass er det mindre enn flytende, på grunn av det fysiske arrangementet av partikler.

ufullstendig glass sukkerFor å bestemme hvor mange gram i et glass sukker, må du vite tetthet av produktet og volumet. Opptil felgen kan 200 cm3 plasseres i denne beholderen. Tettheten av sukker er 0,8 g / cm3. For å beregne vekten, multipliser tettheten i volum: 0,8 x 200 = 160 g. Totalt, i et glass til felgen, inneholder 160 g sukker.

Related  Prisiminti mokyklos programą – kiek miligramų gramais

et fullt glass sukkerLa oss nå beregne hvor mye sukker i glasset er 250 ml. Vi multipliserer tettheten på 0,8 g / cm3 med et volum på 250 cm3. Resultatet er 200 g sukker.

et fullt glass melLa oss gå tilbake til spørsmålet, hvor mange gram mel i glasset? Tettheten av mel er 0,65 g / cm3. Volumet på målekoppen er 200 cm3. Vi gjør en enkel beregning på 200 x 0,65 = 130. Og vi ser at målekoppen inneholder 130 g produkt.

På samme måte, beregne hvor mye mel i et fasettert glass på 250 ml: 0,65 x 250 = 162,5 g.

Når det gjelder skjeer er det viktig å ikke glemme at et fint løs produkt vil danne et lysbilde, hvor høyden kan være 5-6 cm. Derfor kan 1 spiseskje inneholde en annen melkevekt:

  • uten lysbilde – 20 g;
  • en liten bakke – 25 g;
  • stort lysbilde – 30 g.

En teskje med en liten høyde kan holde 10 g mel. Basert på størrelsen på høyden, kan vekten variere fra 9 til 13 g.

Noen ganger i form av et mål på vekt, bruk en krukke. Oftest er det en halv liter eller liter kapasitet. Brukes til store mengder matlaging.

For å bestemme massen av løse ingredienser, kan du bruke et spesielt bord. Og så vil du forstå hvor mye mel er i glasset, skjeen og krukken. Og lær også vekten av andre produkter.Tabell over tiltak og vekt av bulkprodukter

Hvis oppskriften sier 200 gram mel, hvor mye er det? Vi ser på bordet: i 1 glass 200 cm3 inneholder 130 g mel. Mangler 70 gram, det er nesten halvparten av glasset. Derfor må du bruke 1,5 kopper for å måle 200 g.Et glass med vann og et glass med havreflak

I fravær av et glass kan vekten av ingrediensene måles med skjeer.

For eksempel, 200 gram sukker – dette er hvor mange spiseskjeer? Tabellen viser at en spiseskje inneholder 25 g sukker. Derfor deler vi 200 av 25 og får resultatet av 8 ss.

Related  Kiek kvadratinių metrų hektare?

Hvis gården ikke har et glass, men det er en kjøkkenskala. Og i henhold til oppskriften må du ta 1 kopp mel – hvor mye er i gram? Vi ser på platen, der det er indikert at et glass på 200 ml inneholder 130 g produkt. Og vi veier den nødvendige mengden på skalaene.

Måling av mengden krydder og tilsetningsstoffer

måle krydderKrydder brukes vanligvis til matlaging varme retter, kalde snacks, salater eller baking. Men hvis du legger til enda 1 ekstra gram av dette produktet, kan du ødelegge parabolen utilsiktet. Derfor må du nøye måle mengden tilsetningsstoffer ved å bruke et mål på vekten av produktene.

bord av tiltak og vekter av krydderKrydder er stort og fint malt. 1 ts inneholder ca 5-10 g fine krydder. Grovere har noen andre indikatorer – 3-8 Tabell fra mål og vekt av de produkter som foreligger nøkkeltall som vanligvis brukes krydder og tilsetningsstoffer for te, dessert og en spiseskje. Med denne kunnskapen, trenger du ikke rote til kurset og vil være i stand til å overraske husholdningen eller gjester med nye kulinariske herligheter.

Denne praksisen vil forbedre ditt eget øye og hjelpe deg med å lage retter med den optimale mengden krydder eller andre tilsetningsstoffer.

Hvor mye væske er i glasset

briller med væskeLa oss nå finne ut hvor mange gram væske i fasett glass. Ofte svarer mengden væske i et glass til volumet. Med andre ord, i fasettert glass, opp til felgen, inneholder 200 g væske, og hvis den er fylt til toppen, så 250 g.

Tabell over mål og vekter av ulike væskerI oppskrifter finner du en annen mengde forskjellige væsker. Derfor, for å spare tid, gir vi klare beregninger av mål og vekter i skjeer og briller.Vi måler produkter med skjeer

Ved måling skal væsken helles i beholderen til toppen.

Hvordan måle viskøse produkter

skål med rømmeDenne typen produkter har et bredt anvendelsesområde. Derfor er det nødvendig å forstå hvordan man måler vektparametrene ved hjelp av skjeer, briller og krukker, slik at den riktige doseringen oppnås. Nedenfor er en tabell over mål og vekter for ingredienser med viskøs konsistens.Matenes tabell over viskøse produkter

For en mer nøyaktig måling av viskøse produkter i en beholder, må du overlappe med et lysbilde.

Hvis det er skrevet i oppskriften, er 100 ml rømme hvor mange gram? Ifølge bordet i et måleglas inneholder 210 g rømme. Del dette tallet med 2 og finn ut at i 100 ml er det 105 g produkt.

Related  Ciri-ciri dan resipi berguna untuk penyediaan teh laut yang hebat

Bestemmelse av massen av faste produkter

faste produkterI oppskrifter er den nødvendige mengden faste produkter vanligvis skrevet i gram, men noen av dem kan måles med skjeer, briller og krukker. For enkelhets skyld kan du bruke følgende tabell over mål og vekt av produkter i gram.Tabell over mål og vekt av faste produkter

Når fuktigheten og tilstanden til produktet endres, endres massen i samme volum også. For eksempel er fermentert rømme enklere enn frisk. Mel, sukker og salt med høyt fuktighetsinnhold veier mer enn normalt.