Cherry variety ZhukovskayaUtan ett körsbärsträd finns det inte en enda trädgård. När du väljer en sort för din trädgård, var uppmärksam på beskrivningen och bilderna på Cherry Zhukovskaya. Sorten är välkänd för trädgårdsmästare och uppskattas av älskare av dessa läckra och friska frukter.

Allmän information om Zhukovskaya

saftiga söta körsbärsfrukt ZhukovskayaKörsbärsorten Zhukovskaya erhölls av sovjetiska uppfödare i mitten av förra seklet. Det är regionaliserat för regionerna Central, Middle Volga och mer sydliga regioner.

Cherry variety Zhukovskaya har utmärkta egenskaper. Träet är ett medelstort träd med en sprudlande krona. Frukten är stor, mörkröd. Massa av utmärkt smak, som liknar körsbär. Frukt innehåller många användbara ämnen:

 • organiska syror,
 • makro och mikroelement, inklusive koppar och järn,
 • pektin,
 • vitaminerna A, C, B2, PP, P,
 • folsyra.

Frukt är lämplig för bearbetning och konsumtion i fräsch form. Sorten är resistent mot sådana vanliga stensjukdomar som coccomicosis och ringspottning.

utspridda körsbärs körsbärBland bristerna i sorten kan noteras följande:

 • sorten är självbefruktande, pollinatorer krävs,
 • frukter har ett ganska stort ben,
 • I frostiga vintrar kan blomknopparna helt eller delvis frysa ut.

För den framgångsrika årliga fruiting körsbär Zhukovskaya behöver pollinerande träd. De bästa är sorterna av körsbär Vladimirskaya, Lyubskaya, Molodezhnaya, Apukhtinskaya, Svarta konsumtionsvaror.

Villkor och plats för plantering av körsbär

plantering av körsbärsträdlar ZhukovskayaReglerna för att plantera körsbärssorter Zhukovskaya och ta hand om det är något annorlunda än de som vanligen används för stenfruktträd. På grund av att blomknopparna är låga mot låga temperaturer måste du noggrant överväga valet av en plats för att plantera en plantor. Den bästa körsbären växer på de mjuka södra sluttningarna, utan högt grundvatten, på lätta bördiga jordar.

Nära trädet bör det finnas tillräckligt med ledigt utrymme för luftcirkulation. Detta kommer att skydda körsbären från svampsjukdomar och vinterskador.

Växla körsbärsplanta på våren, efter att jorden tinas, men innan sapflödet börjar. När höstplantering är en stor chans att plantan inte kommer att ha tid att lägga sig ner före frosten.

För att inte misstas, när man väljer en körsbärsplanta Zhukovskaya jämföra det med beskrivningen av sorten och fotoet.

Hur man planterar en körsbärsplanta korrekt

unga körsbärsträd ZhukovskayaPlantering gropar bör förberedas i förväg, så att jorden har tid att bosätta sig. Detta görs vanligtvis på hösten, eftersom våren är mycket svårare att gräva på våren. Den ungefärliga storleken på gropen är 50 till 50 cm för lätt bördig jord. Om landet är infertilt och tungt, gräva en större grop. Markblandning för sådd av plantan framställs i följande proportioner:

 • en matsked av fosfor och kaliumgödselmedel;
 • 1 glas ask och dolomit mjöl;
 • 1 hink med gödsel eller kompost.

Related  Teknik för att tvinga lök på en penna i ett växthus, hydroponics och sågspån

För tunga jordar bör stor flodsand läggas till blandningen.

Om tomten har ett grundvattenbord över två meter, är dränering och plantering av plantan på höjden ovanför marknivå nödvändig.

I botten av gropen hälls den beredda blandningen med en höjd, en planta planteras på den och rötterna är rakade. De borde vara placerade naturligt, utan att böja sig åt sidan eller uppåt. Nivå trädet i höjd och täck med den återstående blandningen. Jorden komprimeras och vattnas. På båda sidor är plantan bunden till pinnar så att den inte böjer sig från vinden och växer upprätt.

Ta hand om Cherry Zhukovskaya

mognad körsbär ZhukovskayaVård av trädet är enkelt och inkluderar regelbunden vattning, vår och hösten beskärning. Innan vintern måste stammen vara vitad.

Vitvattnet skyddar trädet från frostbitt, avstötlar gnagare och förstör vinterskadedjur. Välj whitewash med innehållet av fungicider.

En hälsosam och välskötta trädkörsbär Zhukovskaya kommer att vara en trädgårdsutsmyckning och favorit delikatess för vuxna och barn. Om du gillade sorten på beskrivningen, uppskattar skönheten i körsbäret blommat eller strö med mogna frukter på följande bilder.körsbärsblomningar av sorten Zhukovskaya

Hur man väljer körsbärsplanta – video