Kapusta-romanesko-vyrashhivanie-ukhodKål är en relativt ny typ av kål, vilket är intressant för sitt utseende och smak. Omsorg för kål romanesko är inte komplicerat, och vem som helst kan önska att odla den på sin plot.

Kål romanesko inte så länge sedan dykt upp i Ryssland. Denna grönsak kommer från Italien, uppföddes av uppfödare på 90-talet av XX-talet, som en hybrid av blomkål och broccoli. Romanesco är också känt under namnen “romansk broccoli” eller “korallkål”. Den som planterade vanlig kål kan växa, men här finns det nyanser.

Utseende är ovanliga grönsaker: romanesco buketter kål – det rankas växer nära varandra gul-gröna kottarna omgiven av gröna blad. Höjden på vissa växter kan nå 1 meter, och huvudet blir vikt till ett halvt kilo. Anläggningen är en årlig och är faktiskt en mängd blomkål.

Förberedelse av mark för odling av kål romanesko

romanescoFör landning måste du hämta och förbereda en plats. Det bästa alternativet för plantering är en plats där gurkor, lökar, tomater eller potatis växte tidigare. Det rekommenderas inte att plantera romanesko på en plats där andra korsväxtväxter växte: rutabaga, kål, kål, rädisa, sallad. Förhindra vanliga sjukdomar och skadedjur. Frön för plantor bör ligga på en väl upplyst sida.

Jorden bör också vara en speciell kål romanesco inte gillar syra och alkaliska i marken känns bra, så marken innan man planterar plantor bättre proizvestkovat eller lägga till den i trä aska per 0,3 – 0,5 kg per 1 kvm. Kräkens kompost kommer också att reagera bra.

Utsläpp av kålfrön utförs i slutet av april. Lufttemperaturen i rummet där plantorna kommer att ligga bör ligga under +20 grader, i en månad bör lådorna med groddar placeras på en kallare plats. När du växer kål romanesko, måste du kontrollera belysningen så att plantorna inte sträcker, vattna växterna när jordens översta lager torkar.

Related  Växande krysantemum hemma – tillgänglig för alla

fotokål romanesko

40-60 dagar efter sådd överförs plantorna till en permanent plats på ett avstånd av 60 cm från varandra. Avståndet mellan raderna ska vara minst 0,5 meter. I förväg, i enlighet med klimatförhållandena i området, måste du beräkna tiden för transplantation, så att knyta blomställningar sammanföll med den period av sommaren, när lufttemperaturen i mitten blir + 17-18 grader.

Detta är ett mycket viktigt ögonblick – romanesko som kräver temperaturregimen vid sådd och modning – dåliga väderförhållanden kan förhindra att blomställningarna utvecklas.

Korrekt vård av romansk kål

För kål romanesko lätt att ta hand om. Du måste:

  • Att bevattna rikligt, men på ett sådant sätt att landet inte har tid att torka ut och bli vattenloggad.
  • Inspektera växten och avlägsna skadedjur, särskilt larver som överbelastar kålbladet. Du kan spruta växten med speciella lösningar från insekter, om skadedjur redan har dykt upp. För förebyggande, rekommenderas att plantera växter bredvid kål som avvisar skadedjur: ringblommor, guldfiskar, selleri, mint, vitlök.
  • Lossa jorden runt växterna, ogräs, inte låta ogräset växa.
  • Feeding växter är också en del av vård av kål romanesco. För det är organiska och mineraliska gödningsmedel lämpliga: mullein, superfosfat, ammoniumnitrat, kaliumklorid och andra. För att göra bästa dressing krävs det inte mer än tre gånger för tillväxtperioden, i samma proportioner som vid vård av andra typer av kål.

Du kan skörda efter den sista mogningen av huvudet. Om draget avlägsnas överstyrs kålen och kommer att förlora dess juiciness. Det är bättre att lagra den skördade gröda i frusen form hela vintern, i frisk form lagras det inte längre än en vecka.

“Romansk broccoli” – en dietprodukt, rik på vitaminer, fibrer, spårelement, som innehåller få kalorier, men rik. Karoten, vitaminer C och B, zink och mineralsalter i romanesko mer än i vanlig broccoli och blomkål. Recept och fotografier av kål romanesko i den beredda formen finns i en mängd på Internet. Matlagning det kan vara, lägga till de vanliga rätterna istället för blomkål eller broccoli. För människor som behöver följa en hälsosam livsstil, blir romanesko ett utmärkt komplement till kosten.

Related  Din trädgård kommer att försköna päron Talgar skönheten

romanesko på bilden

Iakttagande av odlings- och vårdtekniken är det möjligt att uppnå en god skörd av kål romanesko. Den korrekta tidpunkten för plantering och mognad av växter, utfodring, skydd mot skadedjur, vattning, är inte svårt belysning, måste du ta en närmare endast temperaturen i luften och sedan den ovanliga kål inte bara nåd någon trädgård på sommaren och vintern bordet.

Odling av kål – video