aktinidia argument i landetAv de avlägset östliga arterna är det mest populära aktinidiumet av colomictum med massor av söt och sur frukt och prydnadsväxter. Actinidias argument kommer inte att pryda trädgården med rosa och vita blinkar, som hennes släkting, men hon kommer att utrusta en gröda av miniatyrkiwi.

Jämfört med actinidia colomicta är växter av denna art mycket kraftfullare och högre. Trädkryp och nådde en höjd av sju meter, för att leva upp till 70-90 år, sedan 5 år att leverera odlaren ganska stor frukt med söt eller trevlig sura söta frukter.

En särskiljande egenskap av aktinidier är argumentet – riklig fruiting och utmärkt bevarande av äggstocken, som faller av lite även under ogynnsamma förhållanden. Dessutom finns det sorter som ger frukt inte bara grön, men också en ovanlig lila nyans.

liten kiwiUrvalet av aktinidier i Sovjetunionen genomfördes först före det stora patriotiska kriget. Med utgångspunkt från vildväxande växter från Fjärran Östern har forskare fått de första sorterna, som har blivit prototyper av moderna varianter av aktinidier av argumentet. Men till den nuvarande mångfalden, och då var det långt borta.

I listan över sorter som är tillgängliga för odling i ryska förortsområden, idag flera dussintals avkastande, vinterhåriga sorter från inhemska och utländska uppfödare.

Actinidia av argumentet Genève (Genève)

Hustruens aktinidierDenna typ av sen mognad är välkänd för kulturfansare. Stora fatformade frukter är klara för insamling i första halv september, har en igenkännbar fatform och en massa på 5 till 8 gram.

Grönbruna äggstockar ändrar sin färg när de mognar, blir helt rödaktiga. Denna typ av aktinidier, argumentet för amerikansk avel, kommer att öka bekvämt och bära frukt i soliga områden, skyddade mot vind och risken för frostskada under vårrekylen. På vintern är frost ner till -30 ° C inte skrämmande för växten.

Tack vare honungsmaken och ljusa doften söt med en trevlig sourhet, kommer frukterna av Actinidia Genèves argument att smaka till de mest krävande gourmerna. Det viktigaste är att få en bra skörd i tid, annars kan mjuknade frukter av aktinidier falla.

De första äggstockarna på vinstocken bildas under det fjärde året.

Actinidia av argumentet Issei (Issai)

Actinidia Argut IsseyEn mängd aktinidier av det japanska ursprunget är intressant, eftersom dess växter inte är beroende av tillgången till speciella sorter av pollinatorer. På grund av förmågan att självbestämma även från en kvinnlig aktinidiarv, kan Isseis argument ge en utmärkt grödor av mognad, mogning, söt, söt frukt i slutet av september. Deras dimensioner är inte stora och överstiger inte 3-4 cm.

Related  Hur blir man av med en wireworm?

Detta är inte den enda fördelen med kulturen. De första äggstockarna på växterna förekommer inte några år efter plantering, men praktiskt taget under det första året. Detta beror på att creeperens kompaktaitet, som växer till en höjd av endast tre meter, är perfekt lämpad för små förortsområden.

Anläggningen tål temperaturer ner till -25 ° C, men på sommaren kan inte tolerera uttorkning och närheten till grundvattnet, måste övervägas vid plantering och omsorg, som på bilden, för Actinidia Argut.

Actinidia-sortimentet av Jumbos argument (Jumbo)

actinidia av jumbo argumentetFramkallad av italienska uppfödare särskiljs aktinidia-sorten av argumentet av långsträckt, upp till 6 cm, frukter av grön eller gulaktig färg, högt utbyte och utmärkt bevarande. De första äggstockarna på Actinidian vines av Jumbo-argumentet förekommer i 3-4 år efter plantering av plantorna i marken. Stabil fructification börjar om 2-3 år.

Stor, väger upp till 30 gram frukt – ett slags rekord bland sorterna av denna art. De är inte lika doftande som aktiniden i Genèves argument, men de har en utmärkt söt smak och hålls färska under lång tid. Hösten är i andra hälften av september.

På vintern kan långa träd som når åtta meter högt tolerera frost till -28 ° C utan synlig skada.

Actinidias argument är Ken’s Red (Ken’s Red)

Actinidia Argut Kens edGrön-röd med en lila färgton frukterna av denna Nya Zeeland aktinidia variation av argumentet är mycket attraktiva. Trots frånvaro av smak, på grund av den höga densiteten av bär och deras goda smak, är denna kultur en välkommen bosatt i landsorter och till och med industrianläggningar.

Starka keggar – frukterna av aktinidier, Kens Reds argument, mogna i slutet av september, har en längd på upp till 4 cm, bevarar konsumentegenskaper under lång tid, inte smula under transport och förvaring. Växterna är ganska frosthärdiga och bär kyla till -25 ° C utan skydd.

Related  Varför är det inte krusbär?

Den aktinidia variationen av Kokuwas argument (Kokuwa)

aktinidia kokuwaUtländska uppfödare jobbar aktivt med att skaffa inte bara skördade men självbestämda sorter. Japanska mästare skapade en mängd olika Kokuva just den här typen. För inte behöver bildandet av äggstockarna växter ytterligare pollinerare, vilket kraftigt förenklar plantering och skötsel av Actinidia Argut, som på bilden regelbundet ger en hel del medelstora ätbar frukt med citronsmak.

Skörden börjar i mitten av september, och när bären tas bort, se till att utföra beskärning av vinstockar, ta bort dåligt mognat gamla, skadade skott och grenar, förebygga vädring krona.

Skotten vrider, så plantor kan användas inte bara som fruktskörd, men också som ett sätt att plantera blickar, terrasser, för zonering av trädgården med gobelänger.

Actinidias argument Purple Sadova (Purpurna Sadowa)

actinidia lila trädgårdenEn av de mest kända sorterna av aktinidier av argumentet mottogs av ukrainska entusiaster och idag odlas det inte bara hemma utan även i Ryssland, i det närmaste och utomlands.

Höjdpunkten i sorten är den ursprungliga lila färgen på frukterna och deras kött, som gav namnet på fruktkulturen. Men färg är inte den enda dygden av aktinidier av Purpurn Sadovs argument. Frukten har en utmärkt sötsur smak, attraktiv arom och saftig massa, dold under ätbar hud.

Frukter börjar på det tredje året, skörden utförs under det första decenniet i oktober. När den är korrekt vald plats för ombordstigning och lämnar Actinidia Argut som fotot utrustar stabilt vacker skörd frukter längd av 4 cm. Växter inte vintern fryst något vid temperaturer upp till -25 ° C.

Actinidia av argumentet av Viti Kiwi (VitiKiwi)

Actinidia Argut vitikiviDen självbefruktade aktinidia-sorten av argumentet är väl etablerad i privata trädgårdar och inom industriell odling. Utan kvarter med sorter av pollinatörer Actinidia Argut VitiKivi rikliga frukter, som möjliggör en trädgårdsmästare vacker, regelbunden oval grön frukt med en tunn hud och en läcker saftig kött.

Den särdrag hos bär av denna sort är den frekventa frånvaron av frön inuti massan, vilket ännu mer lockar uppmärksamheten hos gourmer.

Sorten växer bra, så på hösten efter skörden måste plantorna klippas av, klippa kronan och ta bort tillväxten som inte har tid att bli gammal.

Related  Växt på förorts sommarstugan aprikos Lel

Actinidia av Weiki-argumentet

aktinidia i kölvattnetActinidia-sorten av det tyska avelsargumentet är känt som en utmärkt pollinator för andra självstarka sorter, och en källa till läckra, ovala frukter av medelstorlek.

Kvinnliga aktinidia växter av Weiki argumentet är mycket produktiva. Och deras frukter ger inte bara glädje åt gourmer och anhängare av en hälsosam kost, men också estheter. På en grön bakgrund visas en mycket ljus rödbrun rodnad på den gröna bakgrunden, som bildas på bär som vänds mot solen. Gröna blad är också målade i skarpa eller röda toner.

Actinidia argument av denna sort är utmärkt för ryska förhållanden, eftersom det inte är räddat för frost till -30 ° С.

Actinidia av argumentet Ananasnaya

aktinidia ananasBland sorterna av inhemskt urval nämns aktiniden av Ananasnaya-argumentet oftast med oval, mognande sötsurfrukt i oktober. Namnet på denna art beror på den utsökta fruktdomen som sprids runt, det är bara nödvändigt att skära en tunn, ätbar skal.

Växterna är exceptionellt frosthärdiga, anspråkslösa och kräver att trädgårdsmästaren regelbundet sanerar, såväl som frekvent, särskilt under den heta säsongen, vattning.

Video om arter och sorter av aktinidier