plommonväxter i trädgården vid stuganPlacering av en plommon i trädgården varje sommar bosatta drömmar. Man tror att anspråkslös plommon, plantering och omsorg kommer att accepteras av någon. Är det så? Bland olika sorter finns alltid en lämplig. Men det finns funktioner som inte garanterar att du kan vänta länge med hopp att blomstra, men försök aldrig plommon från din egen trädgård. Hur man väljer ett plantor, hitta en plats för ett träd, plantera och sköta sig ordentligt – vår artikel.

Plommonval

val av en landningsplats för plommonTerrängen måste vara vågig, sluttningarna är grunda och breda, inte dolda av andra träd. Från byggnader och staket bör det vara ett avstånd på 5 meter. I låglandet kommer inte att växa. Om ett “rör” är organiserat med en konstant blåsning – inte heller lämplig. Grundvatten bör vara under 1,5 meter.

Du kan inte plantera en plommon på en plats där en nyvuxen trädgård växte. Reserven av mark bör få styrka och näring i minst 4 år. Den bästa marken för ett träd är loam eller sandig loam. Plommans rötter går långt in i djupet, och de får inte tvättas med grundvatten. Om det finns ett problem – du måste plantera trädet i en rad med en höjd av 50-70 cm, och tomten dräneras genom speciella diken. Efter planteringen kommer vården av plommon att innefatta en gradvis årlig expansion av 10-15 cm av blombäddsradien – en plats för rötterna.

plommon trädgårdFör goda utbyten måste du plantera plommon av olika sorter, kompatibla för pollinering. Träd bör vara belägna på minst 3 meter avstånd. Det borde inte finnas några skuggande planteringar i närheten.

Det område där plommon kommer att växa, gräva så djupt som möjligt. Idealiskt, vid 70 cm. Denna teknik används för att mätta jorden med luft. Placera under diskbänken börja koka i 2-3 år innan du planterar trädet.

Related  Varför blir bladen gul?

Om marken är sur är den kalkad. Förutom kalk läggs sand och aska till torvjorden. För återställande av fertilitet är tillämpningen av organiska gödningsmedel lämplig efter behandling av EM-1 Baikal. Att plantera plommon och lämnar, efter att ha förberett platsen, kommer inte att orsaka svårigheter.

Hur man väljer rätt plantor

urval av planteringsmaterialTrädgården har tre sätt att köpa planteringsmaterial:

  1. I plantskolan, där du kan köpa ett växlingsplanta och en pollinator. Där kan du få nödvändiga råd om sortens egenskaper, och hur man planterar en plommon. När du väljer ett plantor, vägledas av den presenterade bilden. Om det är möjligt att välja en växt med en öppen rot eller i en behållare är det bäst att öppna den. Det visar tydligt alla nyanser av utveckling. Roten måste vara i en lera boskap.
  2. Du kan få gratis planteringsmaterial med sticklingar. Ta från moderplantan unga kvistar som lyckades rodna, försiktigt separerade och hölls i vatten i 10 dagar. Callus kommer att visas. Twigs rotad i ett substrat av sand och torv, vattnas med fosfaterat vatten. Rötterna kommer att växa på 10-40 dagar. Vid tidpunkten för början av stabila frost sprutas sprit med torv helt och lämnas för vinning.
  3. Att odla ett plantor från stenen.

rotning av sticklingarVarje plantor bör inte vara äldre än 2 år. Vid plantering ska njurarna vara svullna, men inte öppna. Att köpa på våren är en fröplanta med torra njurar omöjligt – det fick en frost. Höstplantningen utförs 1,5 månader före stabil frost.

På hösten beskärs inte plantan. På våren ska kvistar förkortas så att ett svagt rotsystem kan mata en liten mängd markbunden massa. Regeln är – ju svagare roddsystemet av plantan, desto mer är det nödvändigt att skära av skotten, samtidigt som kronan bildas.

planterar en plommon på vårenFruktkällan är förberedd i förväg, fylls med ett substrat av humus, fosfor-kaliumgödsel och fritt jord med hälften. Rötterna är placerade på högen och snyggt toppade med den vanliga övre marken. I detta fall komprimeras jorden för att förflytta luften. Rotenhalsen bör förbli över plantningsnivån, men sprinklas. Senare kommer trädet att lösa sig. I ett nytt hål, efter plantering, häll några hinkar med vatten och mulch. På norra sidan fixar de staven till vilken plantan är fäst. Vård av plommon efter plantering är att vattnet slösas och löses i rätt tid.

Related  Villkor för potatisvattning på det öppna marken

Vårvård för plommon

bearbetning av plommon på vårenPå våren är inte bara träd vakna, utan även insekter skadedjur, sjukdomsporer. Därför börjar vården av plommonfjädern med förebyggande sprutning med kopparsulfat. Du kan spruta den första sprayen med nitrofen för att döda vinterns kvalster. Dessutom är fångstbälten installerade, trädstammar vitas med insekticider tillsatta till kalk. För att skydda plommon kommer en fyrfaldig behandling av kopparsulfat med en styrka på 1% att krävas:

  • på svullna knoppar;
  • på den gröna konen;
  • på blomknoppar;
  • en vecka efter blommande.

Förebyggande behandlingar utförs för att förstöra kolonier av skadedjur som vinter i trädgården.

skörd av plommonFör att trädet ska styra sina krafter till bildandet av grödan beskärs plommon på våren i enlighet med ordningen för unga och fruktträd. Syftet med att beskära plantan är att formgöra kronan korrekt, för att skapa rätt förhållande mellan centrala skott och fruktslag. Samtidigt bildas skelettgrenar, extra ytliga formationer avlägsnas. Beskärning görs för att få sovande knoppar att fungera, eftersom hela grödan endast är på ung tillväxt.

Den vuxna plommon utsätts för sanering och beskärning av beskärning. Efter vårformationen genom grenarna måste sparren flyga i en rak linje i alla riktningar.

Ett annat träd är bara början på sapflödet, och en del av den naturliga organiska substansen introducerades i stamkroppen hos ett vuxenträd. Vård av plommonfjädern ger återställandet av trädets styrka efter vintern. Därför är överdosering och våren riklig vattning nödvändiga åtgärder. Vid vattning tillsätt ammoniaknitrat till deras beräkning av en matchbox på en hink med bevattningsvatten. En noggrann inställning till trädet kommer att rädda honom från en weevil och andra olyckor.vårformning av kronor

Sköter om en plommonträd efter blommande

grönbuljong för plommonFör att bilda en gröda behöver trädet bearbeta den mat som tas emot i en karakteristisk uppsättning organiska och mineraliska ingredienser, varav krämet tillverkas. Hur matar man plommon efter blommande? Naturliga organiska ämnen, gröna buljonger, hällde i stammen, hjälper till att mata rötterna. Förbered en blandning av 2 tsk urin och 3 nitrofoski på en hink med vatten. Varje fruktträd kräver 25 liter. Samtidigt fortsätter riklig vattning av trädet.

Related  Läckra exotica på stugan – bananträd

vattnande trädHur bryr du sig om plommon i augusti? En månad före skörden matas träden med en blandning som förbereder plommon för vintern. Under varje buske hällde 4 hinkar av befruktning. Tillsätt 2 matskedar kaliumsulfat, 3 skedar superfosfat. Kväve vid denna tidpunkt är skadligt för trädet, och vattnet fortsätter.

Sköta plommon för en bra skörd – video