Reproduktion av druvor med gröna sticklingar

En ny buske druvor från en grön snittUrklipp av druvor är ett av de vanligaste och mest effektiva sätten att reproducera. Det finns flera av dess typer, som beskrivs senare i artikeln.

Reproduktion med hjälp av gröna sticklingar

Framställning av sticklingar för reproduktionDenna typ av uppfödning är perfekt för att införa sällsynta druvsorter till produktion, eftersom växtdelar används som plantmaterial, som avlägsnas i processen att bryta av gröna skott. Detta bör ske sen på våren, tidigt på sommaren på kvällen. Under processen väljs de bästa av dem för utbredning. Skott placeras i en hink, sprutas med vatten och täckt med en fuktig trasa. Sätt sedan i källaren på natten.

Urklipp av druvor

För utbredning av druvor med gröna sticklingar är det nödvändigt att förbereda en låda en halv meter djup, som är täckt med en film eller ett glas.

Stiklingar i burkenLådans botten är täckt med ett tio centimeter lager av bördig jord. Cirka fem centimeter ren sand hälls ovanifrån. Sedan vattnade alla med mycket vatten. Om det finns många plantor, används ett växthus för deras förökning.

Plan för plantering av handtaget

Stiklingar som används för reproduktion bör endast tas från den nedre eller mellersta delen av vinstocken. Om du tar dem från toppen, kommer de att ruttna.

Vidare skärs dessa brutna delar i sticklingar med två löv. Vidare skärs bottenplattan helt och endast hälften avskuras från det övre arket. Skärning av snittet ska utföras enligt följande: det nedre snittet måste vara omedelbart under den nedre noden och över toppen bör vara en sektion av vinstockslängden från 1 till 1,5 centimeter.

Reproduktion av druvor med gröna sticklingarEfter beskärning av sticklingar så snabbt som möjligt sätt i vatten och lägg sedan i sand till ett djup av 3 centimeter och på ett avstånd av 10 centimeter från varandra. Sticklingar stickas med vatten och täcker lådan med film eller glas om sittplatsen inte är färdig i växthuset. Därefter måste de sprutas från sprutpistolen eller genom att använda en vattenburk med fin sikt 4-5 gånger om dagen. Vatten används i temperaturområdet från 20 ° C till 25 ° C. Efter 12 dagar visas roten på rotsystemet längst ner på stekarna. Därefter minskar sprutmängden till tre per dag.

Växande sticklingar i växthuset

Röda steklingar i växthusetEn månad senare, när rotsystemet är nästan helt format, är det möjligt att börja temperera stekarna. För att göra detta, öppna ett par dagar på kvällen lådan eller växthuset i 10-15 minuter, gradvis öka tiden tills du kan lämna den hela dagen.

Om det i framtiden inte lämnas sticklingar i växthuset, men planteras i skolbarn eller redan på en permanent tillväxtplats, ska det ske enligt 10×5 centimeter. I framtiden är vården av sticklingar i normalt läge.

Teknik för accelererad reproduktion av druvor från korta sticklingar

Plantering med korta sticklingarReproduktion av druvor med sticklingar, förkortad, möjliggör införande av nya skördsorter av söta bär till produktion. Till att börja med måste du förbereda en välmått vin med en längd på 1 till 1,5 meter med friska ögon. Skär klipporna två dagar före plantering. Av en stång med en längd av 1,2 meter borde man få sju korta sticklingar. Längden på var och en av dem är ca 16 cm. Diameteren av de starkt växande druvorna är från 7 till 12 mm och i medelstora sorter – från 5 till 9 mm.

I steget att välja och förbereda de mest lämpliga stekarna blir stratification den mest optimala lösningen. Planteringsmaterialet sugs först i två dagar. Överför sedan till polyetylenpåse och placera på en sval mörk plats. Vart fem dagar är det nödvändigt att fukta dem med vatten för att inte tillåta uttorkning. Stratifieringsstadiet i detta fall tar två veckor.

Plantering av druvor med korta sticklingar utförs enligt ordningen:

  1. Webbplatsberedning och befruktning;
  2. Uppdelning av platser. Med hjälp av garn i växthuset gör en central remsa (bredd 130 cm) och lateral (160 cm). Mellan banden är det nödvändigt att lämna ett avstånd på ungefär en halv meter. Dessa kommer att vara spåren. Då, med hjälp av en särskild mall, görs markup. Avståndet mellan sticklingar i en rad är 10 cm och mellan raderna 30 cm;
  3. Plantering av planteringsmaterial. Plantera växten vertikalt (en liten lutning är tillåten). Sänk skaftet i marken till övre ögat.
  4. Efter plantering är alla sticklingar väl vattna.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt vattning. En bra vattenförsörjning kommer att bidra till att accelerera tillväxten av skott och kommer att bidra till bildandet av fullvärda plantor.

Förberedelse och plantering av lignified sticklingar

Urval av druvor för avelKanske, hur man sprider druvor med sticklingar lignified, vet varje trädgårdsmästare-älskare. Om beredningen av materialet måste ta hand om hösten. Det ideala planteringsmaterialet är den mellersta delen av fruktpilen eller skjuter, skärs i en knut av substitution. Framställning av sticklingar sker enligt följande:

  • Från grenen tas bort alla steg, blad, antenner, skott och de orena toppar.
  • Sticklingar klipps, varje måste innehålla fyra njurar.
  • Reglerna sorteras enligt sorter.
  • De så erhållna buntarna blötläggs i 24 timmar i rent vatten.
  • Efter en dag bör sticklingar etsas med 5% kopparsulfat och torkas.
  • Bunter insvept i plastpåse och förvaras i källaren.

Några veckor innan du planterar i plastkoppar eller flaskor måste du kontrollera stekarnas färskhet. Vid detta tillfälle elimineras ruttna och torkade steklingar.

Rötter av lignified sticklingarFör spiring av planteringsmaterial är en stor plastkopp bäst, i botten av vilken det är nödvändigt att göra en skruv med tre hål. Därefter fylls glaset med en blandning av jord, sand och humus. Vattna plantorna varannan dag med varmt vatten.

För en mer detaljerad förståelse av denna process på Internet, kan du hitta en video om reproduktion av druvor med gröna sticklingar.

Video om plantor från gröna sticklingar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector