Pumpa av olika former och färgerHöger kallad pumpa har mer än tjugo arter av örtartade ettåriga växter, buskar eller kraftfulla generatorer löpare ger stora och belagd fast skorpa tillplattad frukt med frön i kärnan.

Den väldiga frukten av en sådan växt kallas tykvina, och dess form, storlek, färg och egenskaper är väsentligt olika i olika sorter och sorter. Den största delen av pumpansergen som existerade i naturen härrörde från länderna i Amerika, och vissa finns fortfarande bara här.

Men inte alla typer av mat används över hela världen. Bland dem är den mest populära i Europa, Asien och Ryssland en solid eller gemensam sort. Amerikanerna är med rätta stolta över att nå flera hundra kilo gigantisk pumpafrukt och njuter också av att äta mycket söt anbudsmassa av pumpa muscatel. Denna art uppskattas mycket i många länder för näringsmässiga och dietära egenskaper, men är extremt krävande för värme.

Förutom bordet sorter av pumpa, som tackar trädgårdsmästare med hundratals sorter av olika mognad, form och storlek, odlas foder och prydnadsväxter relaterade till pumpa familjen.

För att få en ordentlig skörd från sina sängar och regelbundet, även på vintern, som ingår i kosten användbar massa, är det lämpligt att utforska de sorter av höstens pumpor, deras beskrivning och foto, välj en plats att landa, med hänsyn till rotation.

Vanliga solid-squash pumpor är tidiga, opretentiösa och mycket produktiva. Speciellt populär bland de odlade sorterna är pumpasorter som producerar frukt av medelstorlek, vilket gör att du snabbt och utan förlust kan använda tykvinu. Eftersom pumpan odlas på grund av den söta täta massan är tjockleken på detta skikt, liksom innehållet av användbara substanser i den, av stor betydelse.

Sort av Adagio pumpa

Sort av Adagio pumpaPumpa av denna sort, mogning i 100-110 dagar från utseende av groddar, hänvisar till mitten mogning. Flera planade frukter som väger från 2 till 3 kg har en ljus apelsinbark och samma massa som innehåller en rekordhög mängd värdefulla karoten. Sorten är kalltålig, anspråkslös och levererar regelbundet trädgårdsmästaren rik på vitaminer med batchfrukter av hög kommersiell kvalitet.

Related  Hur man tar hand om krusbär

Pumpa Gribovsky buske 189

Pumpa Gribovsky buske 189Denna sort tillhör den äldsta och mest kända bland trädgårdsarbete i Ryssland. Frukt av Gribovbusken pumpa växer till 2,2-5 kg, de är obovate, avlång form. Barken i pumpan är slät eller lätt ribbad, färgen växlar från grön till ljusorange när den mognar, men även de mjuka breda mörkgröna ränderna kvarstår ibland på mogna frukter. Enligt bilden och beskrivningen har pumpans sortiment av den tidiga mognadsperioden en tät orange massa av god smak.

Pumpa melon F1

I väst, där pumpor är mycket vörda, och lastbilsbönder har mer än ett dussin olika i form och storlek, kallas denna pumpa delikatess. Faktum är att den tidiga mogna hybriden i 95-105 dagar, en hybrid av fastkornad pumpa, kännetecknas av tät, hög sockerhalt och utmärkt smakkvalitet hos kött.

Pumpa melon F1Frukten av denna typ av pumpa har en avlång ribbed-cylindrisk form, vit med ljusgröna och orange randar. Tack vare det eleganta utseendet på pumpan, som når en vikt av 1-1,5 kg, kan växten odlas som en dekorativ pumpa, och som på bilden, får du frukt som är användbar för kost och barnmat.

Med en stark växt kan du få upp till 12 kg pumpa, som lagras under lång tid utan att förlora dess egenskaper. Frukt konsumeras efter tillagning och i rå form.

Pumpa sorter

Pumpa sorterDenna pumpa med grått, täckt med mörkare bark och sött krispigt apelsinflät, fick medvetet sitt namn. I frukterna av pumpans sort som presenteras på bilden, enligt beskrivningen, finns det mycket vitamin E, B1 och B2, karoten, sockerfiber. Redo för skörd efter 95-110 dagar efter groning pumpa är inte rädd för måttlig frost, välskött på vintern och kan användas i sammansättningen av kulinariska rätter och sin egen rå.

Frukten är rundad eller planad, ytan är något segmenterad, slät. Vid tidpunkten för plockningen blir pumpan vikt från 3 till 5 kg, med en busk som ger upp till 15 kg.

Pumpa Candy

Pumpa CandyLiten som väger upp till 2,5 kg frukterna av pumpa, som på bilden, dekorativt, eftersom de uppvisar ljusa färg och mogna Plet från flera stycken. Skallen i denna delikatessortiment är orangefärgad, med vaga mörkgröna ränder och fläckar.

Related  Vi växer sparrisbönor på vår webbplats

Massan är tät, krispig, innehållande upp till 8% socker, mycket askorbinsyra och karoten. Mängden av bordsanställningar har en genomsnittlig löptid. Frukt rekommenderas för att laga garneringar, olika kulinariska rätter och juice, ätas färskt och pumpan torkas framgångsrikt.

Pumpa Spaghetti

Pumpa SpaghettiEn av de mest brådmogna sorter av pumpa, som i bilden och beskrivningen redan i 65-80 dagar bildar det avlånga oval frukt med en hård, jämn bark gul eller ljus grädde färg. Pumpans vikt överstiger inte 1-1,2 kg, vilket är lämpligt för användningen av frukter.

Ovanlig pumpa pumpa strukturDen viktigaste “intressepunkten” av sorten är en ovanlig struktur av doftande massa med starkt uttalade fibrer. Fibrerna ökar med värmebehandling, oavsett matlagning eller bakning. Som ett resultat bildas liknande långa tunna spaghettifibrer. Pumpor av denna sort är opretentiösa, kalltåliga och väl tolererade torra perioder. Även om sockerhalten i frukten är låg, finns det mycket karoten i massan, vilket är viktigt för kostnäring.

Pumpa Bush Orange

Pumpa Bush OrangeDetta ger universell sort, vilket ger avkastning redan i 95-105 dagar och lämplig för vinterlagring, är välkänd för bönder över hela landet. Pumpa Orange Bush erhålls av Kuban uppfödare och anställda vid All-Russia Plant Research Institute. Vavilov. På kompakta buskar bildas runda eller något cylindriska frukter som väger upp till 5 kg. Barken i pumpan är tunn, praktiskt taget utan ett mönster, läderigt vid beröringen. Den gula, saftiga massan av denna typ av pumpa är lämplig för bearbetning, torkning och beredning av puree och juice.

Pumpasort ryska kvinnan

Pumpasort ryska kvinnanFå en skörd i 85-95 dagar lastbilsbönder kommer att hjälpa pumpa ryska. I detta fall kännetecknas små portionerade frukter av detta slag, som väger från 1,5 till 5 kg, av höga kostkvaliteter, vältransporterade och lagrade.

Related  Varianter av morötter med foto och beskrivning

Samtidigt på flera Scourge anläggningen kan mogna 8 smidig dekorativa, som på bilden, melon med orange icke-stel skorpa och en ljus köttiga interiör. I moden form är köttet smuligt, doftande, väldigt sött. På grund av den saftiga skiktets stora tjocklek inuti frukten finns det få frön men socker till 4,5% av den totala massan.

Pumpkin RegattaOm vagnarna, som de av Cinderella, inte är gjorda av pumpor nu, då pumpar regattor på stora apelsin frukter och idag är inte i en saga, men i verkligheten i USA. Här är stora gigantiska fruktpumpor som väger flera hundra kilo mycket populära och respekterade.

Vikt världsrekordhållaren hittills uppgick till mer än 820 kg, men om det är möjligt att odla en pumpa enheter, frukt vikt på 50-100 kg, med god vård och näring, kan hittas på någon trädgård. Det är de stora apelsin frukterna i USA och andra västländer kallade pumpan, och squash kallas squash av en annan form och storlek.

Allt om pumpa – video