skörd av päronFör att hjälpa odlare som planerar att bokmärka ung trädgården eller plantera några plantor, efter val av material som finns på de sorter av päron, en sammanfattning med titeln och beskrivningen, liksom bilder av frukt.

Päron Permyachka

sort PermyachkaDetta urval hybrid av tre sorter (tema, Helena och kosmiska) hänvisar till sommar arter av päron. Planten växer snabbt till en anständig storlek som bildar en krona i form av en pyramid och börjar bära frukt för det tredje året. Skörden kan avlägsnas i slutet av augusti, är frukten vikt 160 g, och med tillbörlig omsorg nå 300 g Kött päron är mycket saftiga och söt, inte sur.

Som pollinator bör du plantera en klass Severyanka till Permyachka.

Egenskaper hos päronvarianter: Permyachka:

 • snabb tillväxt och högt utbyte (kräver stöd för grenar);
 • stora söta frukter.

Trots fördelarna bör sorten inte odlas i norra regioner, eftersom dess vinterhårdhet är medelvärde för detta klimat. Dessutom lagras frukten inte mer än 10 dagar, och i regniga sommaren är de utsatta för sjukdom med grå råtta.

Pear Lover Clapp

typ av Lubimus ClappaSorten erhölls som ett resultat av urvalet av päronskogens skönhet, erkänd som en av de bästa bland sommarsorterna. Unga plantor växer snabbt och bildar en krona i form av en pyramid. Vuxenträdet överstiger inte 4 m i höjden, kronan blir sällsynt och grenarna – hänger ner.

Frukt gör inte snart, bara från det 7: e året av plantering. Frukter mognar i slutet av juli, medan de på ett ungt träd är mycket stora (upp till 250 g), men i en vuxen päron – hälften så mycket. Köttet smakar lite surt, men saftigt och ömt, med en kryddig arom.

Pear favorit Klappa – samobesplodna, så för en riklig skörd, Panna sorter, Bere Boek, Saint Germain planteras i närheten.

Av fördelarna med sorten kan identifieras:

 1. Riklig fruiting.
 2. Motståndskraft mot torka och frost.
 3. Stora frukter.
 4. Inga specifika krav på mark.

Nackdelarna med päreldjuret Klappa är:

 • kort hållbarhet (2 veckor);
 • låg stabilitet tröskel före scab;
 • kasta av mogna frukter kvar på grenarna.

Betygsätt Allegro

Allegro gradeSorten härrör från fritt pollinering av päronhösten Yakovleva. Saplingen växer snabbt och bildar kronan, något hängande. Höjden på ett vuxent träd är medium. Frukt från 5 års ålder, päron mognar i början av augusti. Fruktens vikt överstiger inte 150 g, massan är mjuk och saftig, “honung”, utan den ansträngande anmärkningen och syran.

Eftersom sorten är självfruktig, är det nödvändigt att plantera den tillsammans med päron Chizhevskaya eller Augustow dew.

Allegros positiva egenskaper är:

 1. Högt utbyte.
 2. Söta frukter.
 3. Ojämn mognad av frukter (du kan använda dem gradvis).
 4. Motstånd mot skarpa förändringar i klimat och frost.
 5. Högt motstånd mot scab sjukdom.

Related  Vinterbeständig aprikos Kichiginsky: sortbeskrivning, plantering och vård

Av bristerna kan tilldelas en mycket kort lagringsperiod – inte mer än en vecka.

Grusha ryska skönhet

olika ryska skönhetSorten erhölls som ett resultat av valet av päron Bere Ardanton och Daughter Blankova. Det andra namnet Beauty Chernenko-päron mottogs för att hedra forskaren som skapade den. Höstorten, som odlas i södra regioner, skiljer sig från andra i en märklig krona – skotten riktas strikt uppåt i form av en pyramid. Växten ger endast från sex års ålder, men frukterna är stora (upp till 300 g), långsträckta. Ripen i början av hösten, har ett mycket känsligt kött, saftig, med en liten sourness. I detta fall förblir färgen på frukten grön och blir gul med tiden. Hållbarhetstid – högst 1,5 månader.

Fördelarna med den ryska skönhetspärren är det stora utbytet och stor storlek på frukten.

För pollinering bredvid den ryska skönheten rekommenderas att växa sorter med medelstora blomningar, till exempel Lyubimitsa Yakovleva.

Stor variation av sorten erhölls inte på grund av låg stabilitet före frost. Dessutom är det värt att notera sådana nackdelar:

 1. Behovet av konstant kronformning.
 2. Obehaget vid genomförandet av vård och skörd på grund av den höga trädhöjden.
 3. Med en riklig skörd är det möjligt att bryta grenar som ett resultat av egenskaperna hos deras tillväxt, under vilken det är svårt att upprätta stöd.
 4. Under torkan har frukten en bitter smak.
 5. Svagt motstånd före scab, speciellt i regnig sommar.

Pear Trout

sortöringForntida sort, det kallas också Forella eller öring, preliminärt importerad från Sachsen (autentiskt okänt). Namn, beskrivning och foto av päronvaran är associerad med fruktens iriserande färgning, som förändras vid olika mognadsstadier. Päron fullmognas i slutet av september, är små i storlek, men väldigt söt och saftig, med lätta anteckningar på kanel. Kronan behöver regelbundet gallring, så att solens strålar slår på alla päron, och de mognar jämnt.

Related  Vad ska man placera bredvid morötterna?

Blommande i olika öring förekommer tidigare än i andra sorter, och för pollinering behövs bin. Så frukterna kommer att få samma korrekta form.

Njurar som är bundna, rekommenderas att tunna ut – i så fall kommer storleken på alla frukter att vara densamma.

Växtutbytet är bra, fruktar redan under det andra året efter plantering, men det har en ganska lustig karaktär på grund av en särskild känslighet för de nedan angivna sjukdomarna (särskilt vid blomning):

 • sårskorpa;
 • bakteriell bränning;
 • nederlag bladlus.

Skördens hållbarhet är liten: vid rumstemperatur – högst 2 veckor. De kan förlängas till 1 månad om temperaturen sänks till 5 grader Celsius.

Att plantera ett plantor är viktigt att omedelbart bestämma sig för en permanent plats, eftersom päron inte drabbas av en andra transplantation. Denna sort odlas sällan, mestadels av trädgårdsodlare, som samlar unika sorter (kanske på grund av deras sårbarhet).

Päron av Nick

Nick gradeVintersort erhållet som ett resultat av att korsa päron Dotter gryning och Talgar skönhet. Vuxen träd av medelhöjd, har en sällsynt rund krona, växer inte mycket snabbt. Frukt från 5 års ålder är skörden riklig. Frukter mogna i slutet av september, köttet är saftigt, sött och surt. Vikten av en päron är i genomsnitt ca 130 g, men det finns också stora exemplar upp till 200 g.

Pear Nick är delvis självbefruktande, eftersom pollinatorn är lämpliga sorter av Rogneda, Svetlanka, Dyushes.

De viktigaste fördelarna med klassen är:

 • stora frukter
 • bra utbyte;
 • hög vinterhårdhet
 • resistens mot sjukdomar som scab, klyasterosporiosis, entomosporiosis;
 • långtidsförvaring (upp till 100 dagar).

Nackdelen med Nicks pärsort är den snabba förlusten av lövverk och hakning av frukt, om du ignorerar beskärningen.

Related  Växande begonia från frön

Pear vitryska sen

grad vitryska senVintersort, erhållen från päronfröet av Good Luisa. Träet är ett medelstort träd (högst 5 m högt), men med en tät krona i form av en boll, med ändarna av grenar som pekar uppåt. Frukt redan från 3 år av ett liv i september, så produktiviteten är genomsnittlig. Frukten överstiger inte 120 g, med en grov hud till en brun punkt. Massan är lite hård, men saftig och lite oljig, med en viss syra.

Eftersom sorten är delvis självbefruktande, rekommenderas att plantera den med en päron oljig Losishskaya.

En av de viktigaste fördelarna med den vitryska päron är en mycket lång period av fruktlagring (upp till sex månader). Dessutom tolererar trädet självt vintern ganska bra och fruktar snabbt. Men om vintern förutsägs svår, är det bättre att gömma bagaget.

Det finns emellertid också nackdelar:

 • genomsnittlig motståndskraft mot scab sjukdom;
 • förtjockning av kronan, vilket kräver regelbunden beskärning;
 • en tät struktur av massan som inte alla gillar;
 • vid ett stort utbyte blir frukterna grunda;
 • Som en följd av en kall regnig sommar blir päron sura.

Pärra undrar

slags MirakulösVintersort, vars föräldrar är Daughter of Dawn och Talgar Beauty. Har en mycket bekväm vårdkrone (högst 3 meter) i form av en pyramid. Frukt i 6 år av livet, skörden tas bort i slutet av september. Massan är sur-söt, lite tät, päron tillräckligt stora (ca 200 g).

Pear Wonderland är en av de mest älskade sorterna av trädgårdsmästare på grund av följande egenskaper:

 • hög produktivitet;
 • utmärkt vinterhårdhet;
 • långtidsförvaring av frukt (150 dagar);
 • resistens mot sjukdom.

Nackdelen med sorten är kanske en: om du inte tappar kronan kommer frukterna att blekna med tiden.

Den namngivna, som beskrivs och presenteras i foto päron sorter är bara en liten del av sorterna av denna söta frukt. Men från denna lista är det ganska möjligt att välja en sort med hänsyn till egna smakkrav och klimatförhållanden för odling. Lycka till att välja och bra skörd!

Video om pärrasorter