Äpplen av Medunitsa-sortenResultatet av många års arbete i den sovjetiska skolan av uppfödare har blivit dussintals utmärkta sorter, som även efter många år är älskade och hävdade av trädgårdsmästare. Äppelträdet Medunitsa uppträdde 1935 tack vare ansträngningarna från den berömda forskaren S.I. Isaev, som valde att odla den Welshty sorten, av kanadensiskt ursprung och den förstorade ryska kanelstriben.

Medunitsa absorberade inte bara moderplantornas bästa egenskaper, utan blev också ledande bland de ryska sorterna i sommar.

Beskrivning och foto av äppelträdet Medunitsa

Skörd av äppelträd MedunitsaVid tidpunkten för frukt äppelträd lungört kommer från 4-7 år beroende på region och odlingsförhållanden. Och även vid tidpunkten sort, uppfödd i plantager VNIIS dem. Michurina nära Tambov, inte planlagd för andra regioner i landet, en kör av frukt träd som planterats i en förort i Kuban-regionen, och även i Sibirien, upp till Krasnoyarsk, noterades av många generationer av trädgårdsmästare.

Kulturen har enastående vinterhårdhet och ger upp till 180 kg färsk frukt från trädet per säsong. De unga äppelträd i Medunitsy ger utbyten årligen, men eftersom de växer i överflöd, förväntar frukten att vänta bara ett år. I detta fall påverkas träden och frukterna sällan av en av de vanligaste sjukdomarna i fruktträd – scab, sorten är motståndskraftig mot rot och är inte för känslig för grundvattnets höjd.

I den centrala delen av Ryssland rinner äpplen på Medunica i mitten av augusti och utan förlust av presentation och kvalitet transporteras och lagras i ungefär en månad. När det kyls kan frukten vara intakt i upp till 4-5 månader.

Regnsköljda äpplen MedunitsyFrukten själva, enligt beskrivningen och fotoet på Medunica-äppelträdet, är medelstora och genomsnittliga från 100 till 150 gram. På experter smaka ljus eller krämig saftig massa av äpplen har Medunitsa förtjänat en rating i 4,3 poäng. Och tack vare det höga, upp till 14%, sockerhalten och den extremt små mängden syror i frukten används ofta ohälsosamma frukter till mat.

Men bara med full mognad kan njuta riktigt honung, även lite kryddig doft och sötma ploskookrugloy gul-gröna äpplen och upptar hälften av frukten rika röda randiga eller fläckiga rodna.

Plantering och omhändertagande av äppelträdet i Medunica-sorten

Precis som de flesta fruktträd behöver Medunice ett väl upplyst område med en neutral eller svagt sur lös mark som kan garantera tillväxten och frukten av denna långa sort.

Korrekt såddplanteringOm bristen på fukt och markens bördighet blygsamma träd kan kompensera för vård av äppelträdet, artificiell vattning och gödsling, då brist på solljus reagerar minskning av antalet foster, lägre kvalitet och mindre sockerhalt. För Apple Medunitsa viktigt att välja en plats där trädet inte kommer att drabbas av stagnation av vatten i marken. Den mest lämpliga för att odla äpplen jordar kan anta lös lera, sandig lerjord, flodslätt jord, svart jord och skog zon. På den sandiga jorden äppelträd kräver att en större än normal mängd gödsel och regelbunden vattning.

Tekniken att plantera en grop och plantera äppelträdplantorna av Medunica i marken har inga speciella egenskaper. Innan du planterar nära trädet kan du:

  • Ta bort de flesta bladen och lämna bara några blad ovanpå skotten.
  • håll den första formning beskärningen;
  • när du fördjupa äppelplantorna i gropen, räta ut alla rötter.

Blomning av Medunitsa-sortenDetta kommer positivt att påverka växtens rotationshastighet och början av dess aktiva tillväxt. Huvuddelen är att växtens nacke är inte begravd, och efter fyllning förblev jordblandningen över marknivå. Omsorg för äppelträd börjar med att planteras. Eftersom det första året efter planteringen har Äppelträet från Medunica ännu inte återhämtat sig från acklimatisering och är svagt för fruiting, är det bättre att ta bort alla blomsterknoppar som har bildats. Så, äppelträdplantorna blir bättre och snabbare.

Välskött träd av MedunitsaUnder de närmaste åren är det nödvändigt att genomföra normaliseringen av grödan, delvis avbrott av äggstocken, som har nått storleken på ett fem-rubelmynt. De återstående frukterna kommer inte bara att vara större och sötare, deras lilla mängd kommer att hjälpa trädet att bättre förbereda sig för vinterperioden.

På vuxna äpplen Medunitsa normalisering tillåter några nivellering ner avkastningen nedgången för nästa år efter riklig fruiting.

För att skydda det nyplanterade trädet från frost, när snötäcken ännu inte har etablerats, täcker stamcirkeln tjockt mulk från humus, nålar, sågspån eller lövverk. Stammen själv är också isolerad och skyddad mot skadedjur med hjälp av material som kan överleva kyla och passera luftbrunn.

Vattning och topp dressing av äppelträd på sommar och vår

Vård av fruktträdFör riklig tillväxt och frukt äppelträd, beroende på egenskaperna hos rotstocken och tillväxt kräver en annan mängd av näringsämnen och fukt. Kraftfulla arter, däribland Medunitsa och drivs från området 20 till 25 kvadratmeter, och Apple och dvärg sorter bara från 9 – 10. I vilket fall som helst, utan regelbunden användning av gödselmedel inte kan göra.

  • Den första toppdressningen utförs på våren. 30-40 gram ammoniumnitrat och samma mängd nitroammofos tillsätts till jorden.
  • Under den period då Medunitsa äggstocken på äpple börjar bildas, bör växterna få 120-145 gram superfosfat, 8 till 10 kg av humus, ruttnade kompost och cirka 45-55 gram kaliumklorid per träd.

Gödning av äppelträd på sommaren består av två eller tre gånger applicering av 2-3 hinkar av flytande gödselmedel som innehåller kväve, som kan användas som vatteninfusion av humus, kycklinggödsel eller gödsel.

Söt doftande MedunitsaTja fruktträd reagerar på att vattna nätets stump med infusion av nässla, celandine och andra växter, samt införandet av ett par handfullar av träaska. Man bör bara komma ihåg att kvävehaltig toppdressing stoppas vid mitten av sommaren, för att inte provocera tillväxten av nya skott, vilket inte kommer att få tid att bli starkare och mogna på vintern.

Under växtsäsongen i jorden under tak av äpple Medunitsa bör förbli löst, som används som en jordlossning och 5-cm lager av kompost, luftgenomsläppligt men fuktbevarande avdunstning. vårdprogram för äppelträdet lungört ingår vecko vattning träd vid en hastighet av 10-18 liter per träd. Det är särskilt viktigt att anläggningen inte behöver fukt under fruktfyllning, från och med juli och fram till slutförandet av fruktkroppen. Under denna period, inte bara mogen honung äpplen, men förekommer också om blomknoppar av nästa år.

I augusti är vattnet begränsat och reglerat beroende på vädret, se till att marken under kronan inte torkar ut.

Egenskaper och schema för bildandet av äppelträdkransen

Bildandet av äppelträdets kronaTillräckligt höga träd av Medunica-äppelträdet utmärks av en stor pyramidform av kronan. I det här fallet bildas inte så många skott, och den huvudsakliga frukten går på grenarna hos den tvåårige och äldre. De flesta av Medunitsas äggstockar bildas på ringarna, och endast ett litet antal äpplen producerar fruktstänger. Därför skapar bildandet av äppeltrankronan, som varar fram till 12 års ålder, enligt schemat, att både utspädning av överskott och förkortning av skott avlägsnas.

Vid denna tidpunkt är det viktigt att äppelträdet har en aktivt växande ledare och underordnade skelettgrenar. När äppelkulturen Medunitsa når en höjd av 2,5 till 3 meter begränsas den vertikala tillväxten genom att klippa den övre delen av ledaren över en stark sidoförgrening. Från och med den här tiden är den huvudsakliga uppgiften att beskära:

  • förebyggande av överdriven krondensitet
  • avlägsnande av toppar;
  • underhåll av träets sanitära tillstånd.

En av de mest utsökta sorterna av äpplen mognarNär vuxna träd börjar falla produktivitet är äggstockarna huvudsakligen koncentrerade i den övre delen av kronan, och i samma ålder begränsad tillväxt av skott 20-30 cm, är det nödvändigt att tänka på föryngrande beskärning äppelträd lungört.

Tidigt på våren, innan knopparna vaknar, trimmas de nakna skelettgrenarna över sidoförgreningen, och spetsens plats behandlas noggrant med en bar. Denna metod medför tillströmning av näringsämnen och uppvaknande av sovande knoppar.

ÄppelträdgårdTill följd av detta ger kronområdet i samma säsong flera nya skott, varav högst 4 av de mest kraftfulla skotten borde lämnas. På grundval av dem och kommer igen att genomföras enligt ordningen för bildandet av både äppelträdet och sidobeklädnaderna. Som ersättningsbyte kan du använda och toppar, som ofta bildas på grenar, förlorar styrka och förmåga att bära frukt. Och att beskärningen inte försvagar trädet, det är bättre att ta bort stora grenar inte på en säsong, men om två år.

Äppelträdsort Medunica – video