lavar på ett fruktträdI en övergiven trädgård kan du se lavar på fruktträd, sättet att styra dem är tillgängligt för alla trädgårdsmästare. Men det är bättre att inte kämpa, men inte att låta utse en union av svamp och alger på träbarken. Vare sig en svamp eller alger lever på barken på ett träd, inte parasiterande. Men cortexens luftväxlingsprocesser bryts, insektsskadedjur kan hitta skydd i korrugerade kronblad. I en ständigt fuktig miljö kommer sporer av svampsjukdomar att spira. Utseendet på lavar på trädet signalerar en försvagning av immunitet och att trädgården ligger i ett ekologiskt rent område.

Typer av lavar

laven arterLichens växer alltid i grupper, men den första på norra sidan, på barken på trädet, förefaller fuktiga fläckar med gröna mikroskopiska alger. Svampen är befolkade av alger, skyddar den från solljus, ger näring med salter, och det delas upp av syntetiserade sockerarter. Träbarken är substratet på vilket parallellvärlden utvecklas, men trädet kvävas från de vidhäftande neoplasmerna.

Lichens i världen finns mer än 25 tusen arter. Alla är indelade i grupper:

  • skum eller kortikala, fäst vid något fast föremål, sten eller träd;
  • löv, flounces hängande och sprawling i bredd;
  • buskiga tunna blad som en växande buske, det spelar ingen roll, upp eller ner på plattorna.

På fruktträd finns det lavar, vars namn och foton är nedan:lavar och deras namn

Lichens kryper längs stammen med mångfärgade fläckar, griper nya områden och trädets fruktning minskar, växten har ett förtryckt utseende.

Tecken som indikerar det tidiga utseendet av lavar och förebyggande åtgärder

Om fruktträdgården är mörk och fuktig bör du leta efter spår av alger från norra sidan på trädens bark. För att förhindra utseendet av lavar på fruktträd, är det första sättet att kämpa att tunna. Klipp behöver lågavkastande grenar och för att säkerställa att kronan blåses, inga våta områden på barken uppträder.

Det är nödvändigt att hitta orsaken till att trädet inte kämpar för lodgerna:

  1. Den första anledningen till äpple och päron är blötläggning av rötterna, när grundvattnet är mer än en meter och en halv från ytan.
  2. En annan orsak kan vara sprickor i cortexen, från vilken saften flyter, vilket skapar fukt.
  3. Riklig och frekvent vattning i trädgården kan leda till ett liknande resultat.

Related  Effektiv, men samtidigt uthållig blåbär: en beskrivning av 8 populära sorter

Bevisa utseendet på lavar borde inte vara, för i deras miljö lösa de patogener som matar sig på trädens saft och förstör det.

Hur man hanterar lavar

kontroll av lavar på fruktträdAtt välja sätt att kämpa vid förekomsten av lavar på ett fruktträd är det möjligt att ha analyserat en situation och en grad av en skada. Lichen kan inte fästa, om de corticala cellerna växer, är i rörelse. Endast om tillväxten har saktat eller stoppat växer laven snabbt.

Det är uppmärksamt, på träd med lavar, aldrig svart cancer avgör – fruktansvärd sjukdom av fruktträd.

Om tillväxten ses i början av utvecklingen kan de avlägsnas mekaniskt – skrapas från grenen på substratet och brännas. Men skrapan måste vara trä eller plast, för att inte skada barken. Kampen mot lavar på fruktträd börjar underifrån, från närcirkeln. Efter att ha befriat barken från trädet från utlänningarna är det nödvändigt att utföra behandlingen av stammen med en lösning av järnsulfat. Efter att ha gjort en whitewash av fruktträd.

Att bli av med lavor på fruktträd, som du kan se, är lätt om trädgården inte löper. Beskärning av förtjockade grenar, förebyggande sprutning med kopparsulfat, vitvattentrådar är de bästa skyddsåtgärderna. Men om stammarna och grenarna blir en skarp matta, dör trädet.allvarlig skada på trädet med lavar

För att inte skapa risk för hela trädgården måste trädet tas bort. Samtidigt bygga upp byggnaderna noga och bränna dem.

Om trädet fortfarande kan sparas är det möjligt att förbereda ett mordlös botemedel mot vilket ingen skadedjur kan stå.

Lösningen är farlig för människor, så det är nödvändigt att använda skyddsutrustning under matlagning och vid bearbetning av trädgården.

Ta 0,5 liter kokande vatten, 600 g degsläckt lime och på långsam eld med omrörning för att tunna massan. Tillsätt i lösningen gradvis 400 g svavelpulver, tillsätt ytterligare 1,5 liter vatten och koka i 15 minuter, stäng locket. Avkodning av röd färg bör svalna till 37 C. Häll innehållet i en glasbehållare med lock.

Related  Vad används kopparsulfat för och hur man använder det i trädgårdsarbete?

För att behandla lavar på fruktträd, ta 100 ml koncentrat, späd 5 liter vatten och strö över träden, inte glömma din egen säkerhet. I en koncentrerad lösning lägger du till motorolja på toppen av filmen för att förhindra oxidation.behandling av fruktträd mot lavar

Uppmärksam och snabb omsorg av fruktträd är garantin för trädgårdens välbefinnande. Det är väldigt viktigt att välja en plats med låg grundvattenförhållande och att inte förtjocka planteringen. Tidig förebyggande av sjukdomar, kommer användningen av rekommenderade läkemedel att bidra till att bibehålla hundens hälsa.

Video om kontroll av lavar på fruktträd