svamp regnrockEn svamp regnrock möttes av många på ängar, i stadsparker och lövskogar. Det växer efter sommarregnet, från juli till september. Det finns många typer av regnrockar, de flesta är ätbara. Från artikeln kan du ta reda på en detaljerad beskrivning av regnrockar, deras medicinska egenskaper och ursprungliga matlagningsrecept.

Läs också artikeln: svampsoppa från torkade svampar!

Svamp regnrock, foto och beskrivning, sorter

svamp regnrockMushroom raincoat, ett foto och en beskrivning av vilken intresserar svampplockare, tillhör familjen Champignon. Han har ett ovanligt utseende – han har inte ett ben och en hatt. Dess fruktkropp är rundad, ibland päronformad, av en sluten struktur. De flesta sorterna är små eller medelstora, men det finns också jättar.

Typer av svamp regnrockar:

 • taggig;svamp regnrock
 • echinoid;svamp echinaceous raincoat
 • äng;svamp regnrock
 • päronformad;svamppäronformad regnrock
 • false;svamp regnrock falskt
 • jätte.svamp jätte regnrock

Raincoats prickly eller pearly – en av de mest välsmakande och användbara svamparna. Fruktkroppen är liten, upp till 9 cm lång och upp till 4 cm bred. På svampens skal syns små mjuka ryggraden eller vårtor. Unga svampar, lämpliga för mat, har vittät kött. Om du stekar dessa svampar, har de en trevlig, stark smak.

svamp jätte regnrockSärskilt intressant är svampens jätte svamp som vissa svampplockare omger och tar en mutant på grund av sin stora storlek. Det ser ut som en stor vit boll, det bryter lätt från marken. Väg sådana “bollar” upp till 10 kg. Vitt tätt kött av unga svampar liknar Adyghe-ost eller marshmallow.

När du ser en jätte regnrock med mogna sporer, kliver inte på den eller sparkar den. Därifrån kommer ett helt moln av små sporer att flyga ut, vilket kan leda till kramp i bronkierna och stoppa andningen.

Svampen är jämn, regnig, päronformad, regnrockar är också ätbara. Endast falska regnrockar kan inte vara, de skiljer sig från andra sorter av gulaktig köttfärg.

Related  Varianter av pumpa med foto och beskrivning (del 2)

Hur man lagar regnrockar

Maten konsumerade svampar med vitt tätt kött. Om köttet börjar bli gult, är svampen inte lämplig för mat. Innan matlagning tvättas och skalas svamp.

Svamp soppa

soppa från en svamp i en regnrockEn ovanlig soppa kan beredas med smält ost och svamp. Kombinationen av produkterna är mycket god.

produkter:

 • svamp regnrock – 400 g;
 • bearbetad ost – 150 g;
 • vatten – 2 liter;
 • lök – 1 stycke;
 • grönska – 3 grenar;
 • salt – efter smak
 • Lentenolja – 2 msk. l.

preparatet:

 1. Skalad och tvättad svamp skuren i små kuber, stek med lök i en stekpanna i olja.
 2. I hett vatten lägger du gräddost, salt. Efter två minuter tillsätt stekt svamp.
 3. Servera soppan med finhackade örter.

I denna soppa kan du, om så önskas, lägga till potatis och köttbullar och sätta ost i slutet. Läs detsamma: om de stora fördelarna med en mushroom!

Stekt svamp i bröd

stekt svamp regnkläderDenna delikatess liknar ömt kött och bereds mycket snabbt.

produkter:

 • svamp regnrockar – 1 kg;
 • ägg – 2 stycken;
 • mjölk – 90 ml;
 • brödsmulor – 180 g;
 • Lentenolja – 120 ml;
 • salt, peppar, paprika – till smak.

preparatet:

 1. Beredda svampar skuren i plattor, en tjocklek av ca 1 cm.
 2. Vispa ägg med mjölk för smet.
 3. Svampfiléer salt, peppar, dopp i smeten och sedan i kex från två sidor.
 4. Stek grillade svampar i varm vegetabilisk olja tills den är röd.

För detta recept kan svampen förkokas i kokande vatten i 5-10 minuter, och sedan panorera och steka.

Förutom de föreslagna recepten, är svampen stekt med morötter och lök, kokt och stuvad i gräddfil. De kan också torkas för att användas som en champinjon krydda i matlagning.

Svampbuljong från en regnrock är väldigt användbar, den ges till den försvagade patienten för acceleration av konvalescens.

Related  Petunia Trilogy – detaljerad beskrivning och hemligheter av odling

Läkande egenskaper hos en regnrocksvamp

svamp regnkläder har medicinska egenskaperSvampens regnrock, vars medicinska egenskaper används av folkläkare, smälter lätt, tar bort skadliga ämnen från kroppen, normaliserar tarmens aktivitet. Dessa svampar innehåller en värdefull substans – kalvacin, som har en antitumör effekt. Det undertrycker tillväxten av godartade och maligna tumörer.

Unga svampar appliceras externt för att sluta blöda. För att göra detta appliceras sköljd och tvättad svampmassa på såret. På grund av svampens antibakteriella egenskaper läker såret snabbt och blir inte inflammerat. Han använder en regnjacka och i hemmet kosmetologi återvänder maskerna från det hårfasthet och hälsosam färg.

tinktur av en regnrocksvampReceptet på terapeutisk tinktur från regnrockar är enkelt. För att göra det måste du fylla en halv liter burk champinjoner med vodka, sätt det på en mörk plats i 3 veckor. Klar tinktur till spänning, pressa svampar och kasta bort. Drick 1 msk. l. tre gånger om dagen före måltiderna.

Tinktur från svampen används för att behandla anemi, venös stasis, eksem och andra sjukdomar.

Effektiv svamp för behandling av myomas och sköldkörtelsjukdomar.

extrakt av svamp regnrock

Med hjälp av dess extrakt utsöndras toxiner från kroppen med hepatit- och njursjukdomar. En regnrock hjälper till att snabbt bota en tarm störning.

Video om de terapeutiska egenskaperna hos en regnrocksvamp