Odling av gurkor på vindrutan: regler och hemligheter

I varje person bor en trädgårdsmästare och trädgårdsmästare. Med ankomsten av den första våren värms alla till dacha, till byn i trädgården. Det är trevligt att gräva i den friska jorden, andas in i doften och kasta de första frönen på sängen. Men inte alla har tur att träffa våren på sin egen mark. Många medborgare har inte tid att resa till trädgården eller sina egna sängar. Detta kan fixas. Om det inte finns någon möjlighet att gå till trädgården, kan den byggas hemma på en balkong eller en fönsterbrädan. På små självgjorda sängar kan du växa rädisa, gröna lökar, tomater, gurkor. Den sista grönsaken kräver särskild uppmärksamhet och omsorg. För att få en rik skörd behöver du veta hur man korrekt odlar gurkor på en fönsterbrädan och balkong och att inte skada växten. På grund av oerfarenhet kan dess ömspiror förstöras inom några timmar. Men om du väl väljer jordblandningen, kapacitet, betyg, håller sig till temperaturregimen, tackar den gröna lianen med ömt, krispiga gurkor.

De bästa sorterna av gurkor för att växa på en vindruka

Om du väljer rätt sorts gurkor, så kan du få en skörd, som är mycket rikare än den där grannan växer i landet. Fans av hushållsarbete bör vara uppmärksamma på hybriderna i F1-gruppen:

 • Natasha F1;
 • Marinda F1;
 • Masha F1;
 • Vår F1.

Den sista klassen kan kallas en gurka mästerverk av moldaviska uppfödare. I flera årtionden har han framgångsrikt nöjt sina ägare med generös frukt och resistens mot sjukdomar.

Av de vanliga sorterna för inomhusodlingar är gurkor lämpliga:

 • Pojke Thumb;
 • Mazzei;
 • Stella.

De är fotofila och kräver korsbestämning, men de har hög utbyte, resistens mot sjukdomar i ett slutet utrymme.

Partenokarp hybrider – bästa sorterna av gurkor för landning på tröskeln, som knutna frukt oavsett väder, temperaturvariationer, solljus, har ett stort antal själv pollineras kvinnliga blomställningar, inte kräver särskilda villkor.

De viktigaste reglerna för friska plantor av gurkor

Garantin för en rik skörd är kvalitetsplantor. För att fröna ska stiga snabbt måste flera viktiga regler följas:

 • Marken för sådd ska alltid steriliseras. Lita inte på de inköpta blandningarna: de kan smittas med bakterier och skadedjur. Jorden måste passera luften väl och absorbera fukt. Tja, om jordens sammansättning inte innehåller många mikronäringsämnen. Vid detta tillfälle behövs de inte av anläggningen i stora mängder. Det bästa sättet att såda gurkor är en blandning av torv och flodsand.
 • Du kan inte plantera färskt plockade gurkafrön. Sådana växter domineras av manliga blommor, som inte binder frukt. Femårsfrön ger det största antalet kvinnliga blomställningar.
 • Fröer täckta med ett speciellt mångfärgat skal, dyker upp mycket senare och kräver konstant fukt. När jorden är torr eller låg kan växten dö i jorden.
 • Fröplantor odlas bäst i små koppar eller torvtabletter, och efter det att det tredje närvarande bladet har blivit transplanterat i en stor behållare.
 • Den optimala temperaturen för uppkomst är 22 grader med hög luftfuktighet. För att uppnå denna effekt måste du spraya rummet tre gånger om dagen, eller håll en fuktig trasa under glasögonen.
 • Efter utseendet på de första skotten är det nödvändigt att sänka temperaturen i rummet, fuktighet, öka mängden solljus.
 • För att unga skott inte sträcker sig behöver du en bakgrundsbelysnings lysrör. Lampans hjälp är också nödvändig innan du lägger knoppar på grumliga dagar (hybrider kan utan belysning).
 • Bevattning med varmt, stabilt vatten hjälper plantan att absorbera fukt snabbare.

Efter utseendet av det första riktiga bladet kan plantor matas med flytande kväve, kaliumgödselmedel. Det är viktigt att se till att vatten och vätska med mikroelement inte kommer på arket under dagen. En droppe fukt kan orsaka bränning.

Porslin för att plantera gurkor

För att odla gurkor på vindrutan måste du välja rätt kapacitet. Då kommer växten att känna sig bekväm hela säsongen. Gurka rotter ligger grunda från jordens yta och älskar att värmas av solen, bevattad av ett varmt regn. För en anläggning kommer att vara tillräckligt pyatilitrovogo plast hink eller kruka. Tja, om dess bredd kommer att råda över höjden.

Skötselanvisningar

Observera reglerna för vård av gurkor på vindrutan under kraften hos till och med oerfarna lastbilsbönder. Det viktigaste: följ instruktionerna helt klart och förvänta dig inte “kanske”.

 • Gurkor älskar diffus solljus. På södra fönstret brinner bladen från värmen, och i väst – stammarna kommer att sträckas, kommer de flesta frukterna att ha en karakteristisk, päronformad form.
 • Vattna växterna bättre efter solnedgång eller i molnigt väder under roten, vid kanterna av potten.
 • Marken för vuxna växter kan likna den som används för sådd, med tillsats av kalium, fosfor, kvävegödselmedel, träaska. Vid landning på permanent plats ska dränering byggas. Om det inte finns händerna på expanderad lera kan du använda vanliga stenar eller bryta i små bitar av vanligt polystyren.
 • Efter utseendet på det femte lövet behöver växten ett stöd. Du kan dra ett speciellt nät längs fönstret eller binda en sträng med rep. Trellisnätet på vindrutan ser estetiskt glädjande ut och är ett bra stöd under fruktprocessen.
 • På sommaren är det största problemet, när man odlar gurkor på vindrutan, värme: andelen luftfuktighet i rummet och utomhus sänker, jordblandningen torkar snabbt, även med frekvent vattning. Mulching jorden i krukor hjälper till att skydda rotsystemet från överhettning och kommer behålla vatten. För mulch kommer den krossade barken, halm, mossphagnum, sågspån, färskt gräs att göra.
 • Vid odling av icke-hybridsorter rekommenderas att nypa plantans topp efter 7-8 löv. Denna teknik kommer att ge drivkraft för tillväxten av laterala skott, som är en större andel kvinnliga blommor.
 • Korrekt vård och odling av gurkor är inte bara i rätt tid vattning, kvalitet jord, gödselmedel, men också regelbunden skörd. För att plantera frukten i full styrka behövs det att gröna behövs varje dag. Då kommer han att ha styrkan för riklig blomning och binda nya frukter.

Förutom dessa rekommendationer är det nödvändigt att övervaka tillståndet för växter, att observera hur de utvecklas, om det finns tecken på sjukdom och att kontrollera markens kvalitet i tanken.

Problem med att växa

Det verkar som om plantorna är skyddade mot alla sjukdomar och skadedjur i ett rum, men trädgårdsmästare står ofta inför problem som de mest effektiva drogerna är maktlösa på. I de flesta fall är detta ett brott mot reglerna för jordbruksteknik eller bristen på spårämnen.

Den vanligaste frågan för många nybörjare lastbilsbönder: Varför gör gurkor på vindrutan gula löv?
Det finns flera skäl, men om det inte finns några tecken på infektion med mjöldagg, kan det vara olägligt vattning, stillastående fukt i marken (en obehaglig lukt från potten och små svarta flugor), eller brist på kväve.

När du gör allt rätt, följ råd från erfarna kollegor, är det svårt att förstå varför gurkorna började, men växa inte. En liknande situation uppträder när temperaturen är lägre än +16 eller i extrem värme. Därefter kastar växten frukt eller saktar ner tillväxten för att upprätthålla styrkan.

Odla gurkor på vindrutan under allas kraft. Det viktigaste: Var inte rädd för att göra ett misstag och älska det företag du gör. En belöning för flitighet kommer att vara ny kunskap och krispiga gurkor till lunch.

Gurkor på vindrutan – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector