melon tree papayaEtt melonträd eller papaya, som det också kallas, tillhör karikatorns familj. Hans infödda land är de tropiska ländernas länder. Papaya är känd över hela världen för dess doftande och användbara frukter. Ofta används de för att tillverka fruktsallader, desserter. Gröna bär används som grönsaker. Äldre frukter med sitt utseende ser väldigt ut som en melon, och från den mjölkiga juice av frukter extraherar de ett enzym som kallas papain. Ett foto av ett melonträd och en beskrivning av vården presenteras nedan.

Hur man odlar ett träd från frö

melon träd från frönDenna metod är mest effektiv för icke-professionella blomsterhandlare. Att odla en papaya hemma behöver du bara köpa en mogen frukt och välja frön från den.skära en mogen frukt

Spola skölj under rinnande vatten för att avlägsna resterande kött. att välja frön av papayaLåt sedan stå i 24 timmar vid rumstemperatur. Den här tiden kommer att räcka för att de kan torka upp.

Papaya gillar inte transplantationer. Obetydlig vid första anblicken, kan skador på rotsystemet, negativt påverka plantningen.

Metoder för att bereda fröna för plantering:

  • “Täck” fröna i 12 timmar med fuktig sand eller mossa;
  • suga kornet i tillväxtstimulatorn.

frösprutningPlantera växten omedelbart i en stor kruka eller i ett kärl som lätt kan skäras för att få en jordklump. Det rekommenderas att så flera frön samtidigt. Placera dem på ett djup av ca 2 centimeter. Från sprouted välj den mest kraftfulla växten, medan andra tar bort eller försöker transplantera.

Denna procedur rekommenderas i mars. Från denna period ökar ljusdagen, vilket ger den nödvändiga mängden ljus till växten. Om du sår kornen i en annan period av året, kommer ytterligare belysning att krävas nära potten.

För att påskynda grodden av frön bör behållaren täckas ovanifrån med polyeten.

Innan sådden fröer, bör den framtida växten vara väl dränerad. För detta kan du använda stenar, krossad röd tegel, expanderad lera.pottdränering

Related  Effektiv användning av superfosfat av gödselmedel

Detta är nödvändigt så att fukt inte dröjer i jorden och kan flöda fritt in i paletten. All den vätska som samlas in måste dräneras.

Marken för trädet bör tas endast näringsrik. För att laga det själv måste du blanda i lika delar sand, torv, löv och grön jord. färdig mark

Även marken kan köpas i en blomstermarknad. Substratet, som är avsett för ficuses, bör köpas.

Reproduktion av papaya med sticklingar

fruktar papaya hemmaFör att göra detta ska ettårigt eller tvåårigt träd användas, tjockleken på stammen är inom 1,5 cm. Skärmens längd ska vara 10 cm. Efter avlägsnande av grenarna, ta bort bladen och låt dem stå i tre dagar vid rumstemperatur. Detta är nödvändigt för att förånga en stor mängd juice, och skäret “läktes”. På så sätt kan du skydda den från ruttning och sjukdom.

papaya rotVid slutet av denna tid ska skärningen placeras i en behållare med våt sand eller torv. Doppa den till ett djup av ca 3 cm. Täck överdelen med en skuren plastflaska.

Utan skapandet av ett mini-växthus är rotknivar sällan rotade.

Plantera växten endast i ett permanent kärl när det finns tydliga tecken på att den har slagit rot.

Korrekt vård av melonträd

unga trädFör groddar kommer det att ta 14 dagar. De första frukterna kan observeras tio månader efter planteringen, förutsatt att alla vårdbehov har uppfyllts.

För att ett träd ska kunna utvecklas väl bör man följa:

  • bevattning;
  • belysning;
  • temperatur i rummet;
  • luftfuktighet;
  • ytterligare utfodring.

Vattning. Unga skott bör bevattnas i små doser, men regelbundet. Detta är nödvändigt så att rotsystemet inte börjar rotna. Den torra marken påverkar trädets utveckling negativt.

Related  Egenskaper av reproduktion och beskärning av björnbär i landet

belysning. Papaya behöver mycket ljus. På vintern rekommenderas att lägga potten nära de södra fönstren. På sommaren ska växten tas ut på balkongen eller i trädgården. bra belysningOm lysröret används som tilläggsbelysning ska gapet mellan enheten och bladen vara minst 30 cm. Om denna parameter ignoreras kan ett ungt ungt träd brinna.

Med ett underskott av ljus kommer trädet att sträcka sig och upphöra att utvecklas ordentligt.

temperatur. För att säkerställa att papaya har utvecklats bra hemma borde den vara försedd med en temperaturreglering som blir så naturlig som möjligt. temperaturregleringDen optimala indikatorn för termometern är +18С – +24C. Det bör komma ihåg att trädet är räddat för en temperatur nära noll.

Ytterligare gödningsmedel. Till detta välutvecklade träd borde det befrukas var tredje vecka. Du kan använda organiska och kväve. Under blomningsperioden rekommenderas att fosfor-kaliumpreparat framställs. Positiv effekt på papaya mulch. Grinded gräs är ett utmärkt alternativ för att imitera ett golv som liknar vad som kan observeras i regnskogen, den naturliga platsen för tillväxt av papaya.

Skadedjur. Med rätt omhändertagning är melonträdet sällan utsatt för sjukdom. Platsen är oftast påverkad av bladlus och spindelmedel. Om de inte avlägsnas i tid, kan de skada inte bara bladen, utan också stammen, suga saften ut ur dem.spindelmedel

För att avlägsna vuxna insekter och deras avkommor, bör insekticider användas. En effektiv folkmedicin för sådana skadedjur är en tvållösning eller ett avkok av vinsten. Ibland på papaya kan du observera en sådan sjukdom som pulveriserad mögel. Anledningen till detta är överfuktad luft, jord eller för låga temperaturer i rummet där anläggningen är belägen. Att övervinna pulveriserad dagg är lättast med kopparsulfat eller kolloidal svavel. När bevattningssystemet inte respekteras, har trädet ofta rotrot.

Related  Vilka sjukdomar bedrivs av våra favoritvattenmeloner?

Med rätt plantning av melonträdet och dess omsorg kan du på kort tid njuta av dess doftande frukter. Att följa reglerna är skörden alltid riklig och högkvalitativ.

Video rekommendation för att odla ett melonträd hemma