röda rosorMånga kvinnor, som har fått en gåva av en bukett med rosor som en gåva, brinner med lusten att växa lika i förortsområdet eller på sin egen fönsterbräda. Som experter säger är det ganska realistiskt och dessutom är det inte svårt. Men innan du planterar en ros från en bukett är det nödvändigt att känna till alla subtiliteter i denna process, eftersom från obetydliga vid första anblicken detaljerna kommer att bero på framgång.

Vi väljer sticklingar

Jag vill genast notera att inte alla blommor är lämpliga för odling. Att växa en ros från stensarna i en bukett är det nödvändigt att välja rätt planteringsmaterial:

  • Räkna inte med blommor från utlandet. För att förlänga hållbarheten hos de holländska rosorna utsätts för mycket stark behandling med konserveringsmedel. Därför är det bättre att föredra blommor som odlas i lokala växthus. En stor andel av roten (upp till 90%) visas av tehybrider, polyanthus, miniatyr och klättringssorter.
  • Det är väldigt svårt att växa en ros från stensarna i en bukett som har stått i en blomkruka med vatten i mer än fyra dagar.
  • Det är inte lämpligt för grobarhet är för tjock och ganska grön flexibel stammar. Det optimala alternativet är en mjuk, svagt stivad stjälk, som har en eller två njurar på toppen och en njure underifrån.

Förberedelse av stekar av rosor

För att växa rosor från stensarna i buketten måste du noggrant förbereda planteringsmaterialet. För detta ändamål bildas en stam 12-25 cm lång från stammen, vars nedre del har en vinkel på 45 ° och ligger 1 cm längre från den nedre njuren. Den övre skärningen görs rak och ligger på avstånd från övre njuren med 0,5-1 cm.

Efter avslutad bildning kan stammen sänkas i 12 timmar i vatten med upplösning för att accelerera tillväxten eller placera i aloejuice, som har samma egenskaper.

skär roEfter denna tid dränerar du stammen och trycker på den övre delen med grön eller kaliumpermanganat. Den nedre klippan dyppas företrädesvis i roten, vilket kommer att bidra till bättre rotning. För att förbättra överlevnaden tas alla nedre löv bort, och den övre halvan eller 1/3 är avskurna. Spikar, om några, avlägsnas med en pruner.

Related  Möjliga misstag vid odling av auberginer

Plantering sticklingar

Innan du planterar en rosenstam från en bukett är det nödvändigt att förbereda jorden för den. Om landningen sker i rumsförhållanden kan du köpa en speciell jordblandning som innehåller alla nödvändiga komponenter. Vid rotning av stekarna på det öppna marken bör jorden på sängen vara bördig och lätt. Detta kan uppnås genom att blanda humus, flodsand, löv- och torvmark.

Plantering av plantorna utförs så att den minsta delen förblir över jordens yta. Detta gör det möjligt för anläggningen att undvika förlust av fukt. Det är dock inte rekommenderat att fördjupa det: de övre knopparna borde ligga över marken. Därefter skär klipporna av rosor och täcka med en plastflaska eller en 1,5 l burk för att skapa ditt eget mikroklimat. Till marken under dem förblev alltid våta, jordens översta lag rekommenderas att sprinklas med sand 2-3 cm tjockt.

sticklingar av rosor i potatisVäxa en ros från stensarna av buketten på ännu en annan original sätt. För detta används potatis. Innan plantorna planteras i marken sitter den fast i potatisfrukten i nedre snittet, från vilket alla ögon är förskurna. Därefter placeras potatisstången i marken liksom i föregående metod.

 

Enligt erfarna blomsterodlare ökar möjligheten att röta flera gånger, eftersom potatisväxten får mer nödvändiga näringsämnen.

Skötsel av sticklingar

För att odla en ros från stekarna under rötningsstadiet krävs särskild vård. Under de första 2 veckorna bör plantan få riklig hydratisering. För detta ändamål sprutas det upp till 5-7 gånger om dagen. Men jorden bör förbli fuktig men inte viskös. Vidare kan sådan manipulering minskas upp till 3 gånger. Vattning och sprinkling utförs genom flaskans hals.

Related  Känna till den fantastiska körsbärsortimentet av chokladfabrik

Den optimala temperaturregimen, där rosor från stensarna i buketten är väl rotade, är 23-25 ​​grader. Glöm inte heller ytterligare belysning. Om växten får otillräckligt solljus, blir belysningen utförd av fluorescerande ljus.

stam med rötterNågonstans i 3-4 veckor börjar roten se ut i stekarna. Från det här ögonblicket kan du gradvis vänja det på naturliga förhållanden. För att göra detta förstörs plantorna först i 5 minuter, sedan 10 och sedan ökar tidsmängden vid rumstemperatur gradvis.

Om hela processen utförs korrekt, så om några år kan du se en doftande buske på balkongen eller i trädgården. Bli inte upprörd om stekarna inte är rotade. Eftersom rosen är en nyckfull växt, kan det inte vara första gången. Så försök igen och var inte rädd för att ta risker och experimentera. Kanske kommer du att gå efter din odlingsmetod som passar bäst för dina förhållanden.

Video om växande rosor från en bukett