johannesbrödDen otroliga mångfalden av gröna växter får många att skaka, för att de innehåller många användbara egenskaper. Särskilt slående är dess extraordinära enkelhet – den spindelträd som har varit känd sedan antiken.

I 1: a århundradet e.Kr., föddes denna planta till husdjur. Några århundraden senare sålde bedrivande köpmän sallad som en dyr behandla. Under kriget gjorde de mjöl och bakat bröd, vilket hjälpte många att överleva hungersnöd. Dessutom, från karop frukt har människor lärt sig att göra choklad, kaffe och till och med kakao, vilket indikerar unika mystiska frukter.

Intressant innehåller frukterna cirka 50% socker, så de används som en läcker behandling. Och drycker som erhålls från carob, koffeinfri, är därför tillgängliga för alla.

Kort beskrivning och foton av växter

stor carobCarobträdet tillhör familjen “Legumes”. Den växer upp till 20 m i höjd och tillhör stallgröna växter. Den har en kraftfull upprätt tunna, som är utsmyckad av en vidsträckt krona.

carob fructificationBland de stora köttiga bladen i det sjätte året av livet framträder vanliga blomställningar för män och kvinnor. Därefter växer pods i deras ställe, inuti vilka är dolda söta smaker av bönor. De skördas i omogna former, varefter de läggs på en trasa och torkas i solen tills en brun skorpe uppträder. Foto och beskrivning av carob träd ger en komplett bild av växten för naturälskare.

Växten fructifies i nästan 100 år och kan ge upp till 10 kg böter i en enda säsong.

Träet växer på torr stenig mark, tack vare det kraftfulla rotsystemet. Odlade i Medelhavsländerna, i norra Afrika, i Sydamerika, Asien och Mellanöstern. Varhelst en johannesbröd växer, är det ofta ett varmt och subtropiskt klimat.johannesbröd i ett subtropiskt klimat

Related  Varför är det nödvändigt att kissa fruktträd på våren, timing av det

Värderbara egenskaper hos det södra värmekärlande fostret

mogna johannesbrödpannorPodar av exotiska växter brukar ha en rik brunfärg och sträcker sig upp till 25 cm. Utanför är de täckta med en solid bas som skyddar frön från skador. Bredvid dem är ett ömt kött. Den innehåller följande användbara element:

  • sackaros;
  • fruktos;
  • glukos.

På grund av detta är det vanligt att göra en sockersubstitut.

johannesbrödfrönVäxtfrön är rika på dietfibrer, stärkelse, protein, syror och tanniner. Dessutom innehåller de olika typer av vitamin, i synnerhet grupp B. Och även ett komplex av spårämnen, såsom:

  • järn;
  • jod;
  • kalcium;
  • magnesium
  • zink.

Som ett resultat är de användbara egenskaperna hos carob uppenbara på olika områden av det mänskliga livet.

matlagning

torkade bågar för matlagningIntressant är att bönor från exotiska kockar gör hälsosamma produkter. Kerob – strimlad carobfrön som påminner om kakao smak. Därför används den för att baka konditori och drycker.carob pulver

Inte mindre känd produkt är johannesört sirap, som används som en naturlig sötningsmedel för personer som lider av diabetes mellitus. Var och en av dem har fantastiska egenskaper som hjälper till att hantera sjukdomar. Kulinariska specialister skapar jämn choklad från carob frukter – en original söt för diabetiker. Det innehåller trots allt upp till 50% av naturliga sockerarter.

medicin

Carob frukter används i medicinVad människor inte använder för att stärka kroppen och mindre att skada. Särskilt populär är carobträdet med sina unika egenskaper. En hög järnnivå i bönorna hos en växt påverkar det komplexa systemet för blodbildning. Därför är det viktigt att äta frukter vid anemi efter att ha fått trauma och kroniska sjukdomar i samband med blodförlust.

Magnesium- och kaliummolekyler, som finns i frukten, påverkar kärlen och hjärtmuskeln. Som ett resultat normaliseras blodtrycket och en person känns mycket bekvämare. Närvaron av kalium i bönorna bidrar till att avlägsna skadliga gifter och vätskor från kroppen.

Related  Möjliga misstag vid odling av auberginer

för behandling av tarmarnaFrukten har stor effekt på matsmältningen och tarmarna. Frekvent diarré, gasning, illamående berövar ofta människor av fred. Men fantastiska frön hjälper dig att lösa detta problem på ett mycket trevligt sätt. Söt och doftande läkemedel är inte bara för vuxna, men också för barn.

Eftersom karrotytfrukten innehåller ett stort antal användbara element, utnämner nutritionists dem som ett rengöringsmedel för kroppen. Vid problem är det bättre att söka hjälp från en specialist.

En av de obehagliga sjukdomar är angina och förkylningar. Om du lagar ett avkok av frukterna av ett termofilt träd och sköljer halsen, är det lätt att bli av med obehaglig smärta.

Närvaro i vitaminer av grupp B-vitaminer hjälper till att lösa problem med syn. Mikroelement av zink, som går in i bönorna i det termofila trädet, deltar i syntesen av manliga hormonet testosteron. Så, att äta dess frukter kan förhindra uppkomsten av en obehaglig manlig sjukdom – prostatit. Och slutligen förstärker växtfrön immunförsvaret för människor i alla åldrar, för vilka de fick en sådan popularitet.

En unik drink för alla tillfällen

johannesbröd sirapDen sirap som är gjord av johannesbröd ger aldrig biverkningar. Därför kan både vuxna och barn dricka det. Endast i sällsynta fall inducerar den individuell intolerans.

flaska med sirapDen terapeutiska lösningen säljs på apotek, specialbutiker eller på Internet. Det är en brun vätska. Genom sin konsistens liknar den vanlig sockersirap och har ett brett utbud av värdefulla egenskaper.Drogberedning

Liksom alla medicinsk läkemedel har sirap sirap instruktioner för användning, så det är viktigt att hålla sig till det.

Personer som lider av tarmförmåga rekommenderas att dricka sirap 3 eller 4 gånger om dagen. Enstaka dos – 1 matsked. Det är bättre att göra detta innan du äter.använd sirap innan du äter

Related  Odling av koriander från frön – en enkel sak för smak och nytta

Med katarralsymptom upptas 1 matsked i en kopp vatten. Dryck är full varje timme under dagen. Beroende på det allmänna tillståndet, fortsätt att ta tills symtomen försvinner.

En frekvent huvudvärk och migränattacker kan återkomma om 6 gånger om dagen använder 1 matsked. Behandlingsförloppet är inte mindre än 3 månader.

För att uppnå det bästa resultatet kan du ta en paus i 14 dagar och ta sedan sirapen igen.

Människor som försöker bli av med extra pounds, skiljer en sked sirap i ett glas vatten vid rumstemperatur. Drick blandningen på tom mage, 30 minuter före måltiden. Så de får en känsla av mättnad, vilket gör det möjligt att äta mindre portioner.

Som du kan se är applikationsalternativen ganska enkla, det viktigaste är att följa instruktionerna, övervaka maten och lita på den helande kraften hos jordens gröna växter.

Vad är kerob – video