spiraEfter applicering av biologiska och kemiska gödselmedel till jorden kan anläggningen falla i en stressig situation som kan påverka utvecklingen. Växten behöver skydd, som det ger gödselmedel zirkon.

Zircon används som regulator för rotbildning, tillväxt, blomning och fruiting, och det har också egenskaper för induktion av sjukdomsresistens hos inomhusväxter och trädgårds- och trädgårdsgrödor. Sammansättningen av zirkon tillåter att utjämna alla stressiga situationer som uppträder i växten.

Basen av gödselmedel och dess huvudkomponent är växtextrakt – lila echinacea.

Sådana ämnen har ingen skadlig effekt på miljön, djur och människor. Zircon är kompatibel med nästan alla biologiska och individuella insektsmedel (ämnen som skyddar växten från insekter) och fungicider (ämnen som förhindrar svampsjukdomar i växter). Detta är dess främsta fördel gentemot andra liknande gödningsmedel.

skördZirkon används effektivt före plantering av frön i marken, vilket resulterar i att stansningen av fröet sker från en vecka tidigare. Användningen av gödselmedel av denna typ ökar motståndet mot temperaturförändringar i mikroklimatet hemma och ute och för förändringar i jordens kemiska sammansättning.

Instruktioner för användning av zirkon. Lösningsskapande

Förberedelse av zirkongödsel bör utföras omedelbart före plantering. Det är tillåtet att lagra det färdiga ämnet i 3 dagar på ett ställe som är otillgängligt för solen. I detta fall måste vattnet i lösningen surgöras med citronsyra (1 g citronsaft per 5 liter vatten). Inte mer än en dag kan du lagra lösningen utomhus.

zirkon gödselmedelVid stratifiering av zirkon i en ampull bör den skakas något, så att läkemedlet är helt upplöst till en homogen vätska. Samtidigt bör denna temperatur inte vara lägre än rumstemperatur och vara 18-23S.

Enligt anvisningarna för applicering av zircon av gödselmedel är huvudlösningarna för bevattning av trädgårdsgrödor:

 • För utfodring av gurkor används 5 droppar zirkon / 1 liter. Lösningen ska infunderas i ca 8 timmar.
 • Att suga frön av grönsaker används 10 droppar zirkon / 1l. vatten. Lösningen ska infunderas i ca 6 timmar.
 • Ca 40 droppar (ca en ampull) zirkon / 1 liter vatten används för att blöda blommorna. Lösningen ska infunderas i 6-8 timmar.
 • För att befrukta potatisen framställs en lösning av 20 droppar zirkon / 1 liter. vatten. En lösning av 100 kg beräknas. knölar.
 • Gladiolus knölar måste pumpas med en lösning av 20 droppar zirkon / 1 liter. vatten. Den resulterande lösningen insisteras på ungefär en dag.
 • Lampor av olika färger befrukas med en starkare lösning – 1 ampull zirkon / 1l. vatten. Insistera lösningen vid rumstemperatur i ca 18 timmar.
 • För sticklingar av alla typer av fruktträd är det nödvändigt att förbereda en lösning av 1 ampull zirkon / 1 liter för gödselmedel. vatten. Efter det ska det användas upp till 12 timmar. Applicera på marken runt trädets stekar.
 • För en mängd olika läskodlingar och växter används en universell andel – 20 droppar zirkon späds ut i en liter vatten och insisterar på 20 timmar. Därefter kan lösningen användas som gödningsmedel.

sprutning Det finns ett annat sätt hur man applicerar zirkongödsel – sprutning under växtsäsongen. Det hålls exklusivt på morgonen, innan solen dyker upp i himlen. Morgonen ska vara vindlös, eftersom vinden kan blåsa av gödningsmedlet och dess användning kommer inte att vara effektiv. Sådana växtbehandlingar utförs en gång i 7 dagar.

Sprutning av vissa trädgårdsgrödor utförs av följande lösningar, i förhållande till en droppe av en zikron / mängd vatten:

 • Rotgrödor – 8 kg. Det utförs efter utseendet av de första plantorna från marken.
 • Potatisodling – 13 kg / 10 l. Det utförs i början av spirande, och när de första sammankomsterna visas.
 • Gurkor – 4к. / 1л. Det utförs en gång endast i början av spirande (när det finns minst 3 hela broschyrer).
 • Kål (vit och färgad) – 14 kg / 10 l. Det hålls med början av huvudets bildning.
 • Tomater – 4 kg., Gödsel införs när plantor plantas i marken en gång och upprepas när första, andra och tredje borsten visas.
 • Peppar, auberginer – 4 k. / 1 ​​liter. Sprängning sker efter plantering av plantor och under utseendet av de första knopparna.

Efter enkla instruktioner och rekommendationer kan varje sommarboende laga mat, samt att zirkon vattnar i trädgårds- och trädgårdsgrödor.

Under användning av läkemedlet bör skyddsutrustning och standard säkerhetsåtgärder användas. Allt arbete måste utföras i en mask, händerna ska vara handskar, stövlar – på benen, ett huvudstycke på huvudet, en mantel på huvudet och skyddsglasögon bör bäras för att skydda ögonen.

Tillämpning av zirkon för inomhusplantor

lösningspädningMycket ofta används zirkon som gödningsmedel för inomhusplantor som tillväxtstimulans. Första gången det används vid beredning av en lösning för blötläggning av fröer eller vattendampor, skott, sticklingar under transplantation.

En lösning för blötläggning av frö framställs i andelen 1k zirkon / 300ml. vatten. Lösningen infunderas i 16 timmar.

Observera tack. För att suga frön av grönsaker behövs en lägre koncentration av zirkon snarare än för växande blommor. Det är nödvändigt att strikt följa rekommendationerna med instruktioner på paketet.

växterFör att påskynda tillväxten av sticklingar behövs en ampull av zirkon per liter vatten. Du måste insistera upp till 14 timmar. Detta ämne används också effektivt för att öka knopparna hos bulbhusplanter (1 ampull / 1 liter vatten), men behöver bara justera lösningen till 24 timmar.

Om zirkon används för att bevattna inomhusplantor, måste du komma ihåg en mycket enkel del som inte skadar: 1 ampule / 10 l. vatten eller 4 k. / 1 ​​liter. vatten. Detta är en universell vattenlösning för blomkrukor.

Zircon är ett miljövänligt gödningsmedel jämfört med andra arter. Användningen av zirkon är att den används för att mata och stimulera tillväxten av trädgårds- och trädgårdsväxter och husplanter, och hjälper också till att eliminera stressiga situationer och anpassa växter till nya förhållanden.

Video om zirkongödsel