du foldet på hyttaThuya foldet – en av de vanligste eviggrønne koniferer. Refererer til Cypress-familien, arten av gymnospermer av slekten Tuy. Det opprinnelige landet til dette treet er Øst-Asia, og også Nord-Amerika. Det er mye brukt i landskapsdesign, spesielt for å skape hekker.

Thuya brettet: beskrivelse

thulent foldetPlanten er et eviggrønne tre eller busk som har en tett krone. Den er dannet hovedsakelig på grunn av forgrenet i ett planskudd. I et naturlig miljø kan planten nå en gjennomsnittlig høyde på opptil 60 m. Diameteren på stammen i de fleste prøver er ca. 2,5 m.

Hvis planten dyrkes, når den en mer beskjeden høyde – ikke mer enn 15 m. Små trær skiller seg ut som en myk krone. De ble avlet spesielt for utformingen av hager og parker. I det russiske klimaet er de mindre hardy enn de mer populære vestlige varianter.

Trunken av Thuja-brettet er dekket med en fibrøs krone, som har en rødbrun nyanse. Det er på grunn av denne funksjonen at dette treet ofte kalles rød ceder. Et annet uoffisielt navn er den vestlige røde sedertre. Kronen er ganske tykk, ofte preget av en pyramideform. Bladene på planten er svært smale. Deres bredde overstiger sjelden 1 mm. Etter hvert som de vokser overlapper de hverandre og skaffer en glans med en karakteristisk glans på forsiden. På baksiden av bladene er det uttalt hvite striper.

Denne variasjonen preges av ovale avlange frukter. De presenteres i form av kegler, hvor lengden når ca. 12 cm. I to frukter finnes det vanligvis to frø. De er ganske flate, har to vinger.

Thuja brettet: foto, planting og omsorg

frøplanter av thuja brettetTil tross for at denne anlegget ikke er veldig lunefullt for forholdene til vekst, når det går, er det fortsatt nødvendig å følge visse regler. Folded thuja, planting og forlat som er veldig enkel, kan vokse både i skyggen og under direkte sollys. Det anbefales å bruke godt drenert jord med en høy andel fuktighet. Med tørr jord vil veksten av treet bli merkbart tregere, det vil bli vanskeligere å utvikle. Under slike forhold begynner kronen av planten å bli merkbart tynn ut. Ellers er unge prøver ganske stabile.

Antallet av vanning bestemmes avhengig av jordens tilstand. Hvis det er tilstrekkelig fuktig, kan du hoppe over vanning. Det bør imidlertid huskes at det i sommerperioden ikke bør tillates overdreven tørking av jorda. Noen eksperter anbefaler å vanne minst en gang hver 10. dag. Dette er den mest optimale perioden for et voksent tre eller en busk. En kopi forlater minst 10 liter vann. Om kvelden kan kronen av planten sprøytes. Å gjøre dette er sterkt ikke anbefalt i løpet av dagen da solen skinner sterkt. Hvis plantene fortsatt er unge, utføres prosedyren fortrinnsvis daglig.

Om vinteren kan denne planten tåle temperaturen ned til -30 ° C. Sterke frost kan imidlertid påvirke tilstanden til thuja, så det anbefales fortsatt å dyrke det relativt høyt fra lave temperaturer og vindplass. Som gjødsel kan du bruke komplekse mineral gjødsling, som er designet for barrtrær.

Tui-varianter som er fargede nok til å være varierte, bør dyrkes i godt opplyste steder, ellers vil planter raskt miste deres dekorativitet. I for mørke områder vil deres nåler raskt bli svake.

Hva er varianter?

I dag er flere arter av thuja brettet. Hver av dem har sine egne særegenheter og preges av høy estetisk verdi. Takket være deres typiske former, er de like flotte både i grupper og alene. Følgende varianter utmerker seg:

  1. Navnet Thuya brettet Vippord stammer fra det engelske navnet “Whipcord”, ofte brukt i vitenskapelig litteratur. Oversettelsen av dette ordet høres ut som “streng”, som karakteriserer denne variasjonen perfekt, som preges av trådformede skudd.thumply foldet Wipord
  2. Thuyafoldet Holderland har en buskform. Hennes krona utvikler seg raskt. Tilfeller på over 10 år når ofte høyder på opptil 4 m. Kronen i denne sorten har en blank overflate. Om vinteren tar det en bronse skygge.Thuya Holderland
  3. Thuya brettet Cancan er et lite tre. Voksne planter når en høyde på 1,2 meter. Dette er en tilstrekkelig frostresistent variasjon, som ikke krever vekstforhold. Men selv i det gunstigste miljøet er veksten fortsatt sakte.thuja foldet cancan
  4. Thuya foldet Cornice er et ganske kraftig tre, kronen som har en pyramideform. Skuddene er brede, nålene er lyse grønne, grenene er korte, litt danglende i enden. Planten kan vokse opp til 5 århundrer under gunstige forhold. For rask vekst og normal formasjon av anlegget krever fruktbar og fuktig jord.thuja brettet Cornice
  5. Thuya foldet Zebrina Extra Gold skiller seg ut for sin raske vekst. Grenene av denne variasjonen er skilt fra hverandre. På grunn av de store og dekorative nålene, brukes treet ofte i hagen til hageplott og parker. Navnet skyldes det faktum at planten i sommeren og høstperioden flekker som en sebra – den er gul med gyldengrønne flekker.Thuya brettet Zebrina Extra Gold
  6. Thuya foldet Forever Goldie. Denne variasjonen er preget av en konisk krone. Nålene til planten er gulgrønne. Fargen er bevart selv om vinteren. Oftest brukt til dannelsen av ulike landskapsformasjoner. Voksenprøver når en høyde på opptil 2,5 meter. Diameteren deres overstiger ikke 1,5 meter. Vekstratene er relativt gjennomsnittlige.Tuya foldet Forever Goldie

Nesten alle hager av tuya er gode å bli kuttet. De kan gis enhver form og brukes til å dekorere hager. De er flotte for å skape lyse kontraster i komposisjoner fra ulike trær og busker.

Bekjennelse med en av de tuya foldede varianter – video