körsbärsbesseCherry Bessey refererar till underarter av en lågskiktig sandkörsbär, som växer i södra och norra Amerika. Sandig körsbär är inte lämplig att äta på grund av den obehagliga smaken av bär, som också är mycket små. Hemma används det oftast som foder i dottergården eller som en dekorativ buske i blomsterbädden. Men, tack vare forskaren C. E. Bessi, var denna sort perfekterad, och som ett resultat dök Bessia körsbären upp som nämnde till hans ära. Smakskvaliteten har genomgått en positiv förändring, och sorten har blivit allmänt känd.

Cherry Bessia – beskrivning av sorten

låg buskeCherry Bessey är en busk av låg höjd, den maximala storleken på en vuxen körsbär överstiger sämre än 1,5 meter. Unga grenar av rödbrun färg är ordnade horisontellt i förhållande till marken. När de fyller 7 år förvärvar de en mörkgrå nyans, går horisontellt och sprids.

Omsättning Bessey som dekorativt buske är välförtjänt, eftersom busken under blomman är helt täckt med små vita blommor med röda ståndare. Och i närvaro av blommor av båda könen – både man och kvinna.

blomma av en insektBladen av denna sort är mer som pilblad än på körsbärsblad – lövformen är långsträckt, utplattad oval, den gröna färgen ger något av silver. Vid hösten rodnar de, vilket uppmärksammar busken ännu mer. Bessia kallas delvis självbefruktade sorter, men för att öka mängden av grödan behöver den fortfarande ytterligare pollinering. Det är bättre om det är en granne med en annan form.

söta saftiga frukterSorten i sig har ännu inte tillräckligt bra underarter, men arbete pågår i den här riktningen. Så för idag var det möjligt att härleda försöksunderarterna med mörka och gula bär och kunna ge upp till 10 kg bär från en buske.

Related  Vi bekantar med de populära sorterna av körsbärsplommon från bilderna och beskrivningarna

fröslös med gröna frukterCherry Bessey är ganska högavkastande, börjar bära frukt varje år från det andra året av livet. Utbytet minskar efter 14 år. Bär kan ha en något rund eller långsträckt form, stor (2,5 g), mättad nästan mörkbrun. Men det finns sorter med gula eller gröna frukter. I smaken finns det ingen typisk körsbärsört körsbär, bären är ganska tär och söt, något som påminner om fågelkörsbär eller rowan.mörka frukter av fröslöshet

Blommandeperioden i Bessia kommer två veckor efter blomningen av körsbärsträd (vanligtvis i slutet av maj) och varar 3 veckor.

Körsbär fullmognas i mitten av augusti, men smälter inte själva. Vänster på grenen, under påverkan av solljus, förlorar bären sin sammandragande smak och blir uttorkad. Men det här är ganska en fördel av sorten, eftersom smaken av sådana körsbär bara förbättras.

Plantering av plantor

plantera plantor fröslösaPlantering och vård av körsbären Bessie är lik en enkel körsbär. Den mest optimala perioden för plantering av plantor är våren. Saplings, där rotsystemet stängdes (i en behållare), kan du plantera i början av hösten.

När man köper ett plantor i slutet av hösten är det bättre att sticka det till våren.

Växla körsbär bättre i ett soligt område med en kulle. Vid plantering av en trädgård mellan plantorna lämna ett avstånd på minst 2 meter. Även om Bessey inte kräver på mark, märks det att det utvecklas bättre i sandigt land. På tung mark bör grus eller krossad sten användas för dränering, och sur bör doseras med dolomitmjöl. I lerjorden läggs sand till för att lossa den.

Gödselmedel bör införas i den beredda gropen:

  • superfosfat;
  • aska;
  • kompost.

plantan börjadeFör att undvika att rotsystemet stagneras från stillastående fukt i gropen, gör en höjd och lägg redan en planta på den och fyll den med jord. Efter hällning med varmt vatten. Även om det naturligtvis skulle vara bättre att förbereda en landningsplats i förväg – så jorden kommer att ha tillräckligt med tid för sänkning.

Related  Hur täcker man rosor för vintern?

Hybrid olika körsbär Bessey och plommon

hybrid av körsbär och plommonCherry Bessey är bra att använda som grundstam för plommon. Som ett resultat blir korsningen ganska produktiv sort ca 2 meter hög. Frukter börjar från det andra året, avkastningen ökar varje år. hybrid frukter att smaka som plommon, men inte så stor (upp till 25 g).

Vid plantering av hybridplantor bör avståndet ökas till 2,5-3 meter, medan flera sorter måste planteras samtidigt, eftersom hybrider behöver pollinatorer. Du kan använda för detta ändamål och körsbär Bessey. Hybriden av körsbär och plommon reproduceras av horisontella grenar från de nedre grenarna. Vid plantering genom en sten kommer plantan att visa tecken på endast en av de sorter som används (antingen körsbär eller plommon).

Uppfödare arbetar också med att skapa en hybridsort med aprikos och körsbärsplommon.

Egenskaper av vård för körsbär Bessey

horisontella grenarCherry Bessey i vård är opretentiös, har ökat frostmotstånd och vitalitet, är inte rädd för torka, är resistent mot sjukdomar.

Till busken var inte för tjock, på våren bör det rensas och onödiga skott skär. Det rekommenderas också att klippa ut grenar äldre än 7 år, eftersom de med ålder låg nästan på marken och ger en mager gröda. Placera skäret i trädgårdsfatet.

Förtvivla inte och om busken är starkt uttorkad. I det här fallet avklippas de döda grenarna på stubben, och snart kommer nya skott ut ur det.

För att aktivera tillväxt, om nödvändigt, befrukas körsbär med kvävegödselmedel, men friska buskar behövs inte. Det är bättre att använda för dem kalium topp dressing. Körsbär behöver också komplex befruktning med hjälp av bladsprutning, som utförs minst tre gånger per säsong.

Den bessiska sortens särdrag är den fullständiga frånvaron av rotrör som är inneboende i en enkel körsbär, vilket gör det mycket lättare att ta hand om det.

I händelse av att körsbärsgrenarna faller på marken under växtens vikt bör ett stöd göras runt bushen.

Related  Växande plantor av viola

På vintern bör kvistar böjas och täckas. Med mycket regn regnar snön runt busken snyggt, men du kan inte helt klippa grenarna, annars kommer de att dö.

reproduktionssättBessian körsbär multiplicerar med horisontella lager. För att göra detta böjs de nedre grenarna till marken och fixas för deras ytterligare rotning. Efter bildandet av böjar egen rotsystem kan gräva upp och sitta ner som enskilda plantor.

Video om den unika körsbären Bessey