Menanam kacang di tamanDi Rusia purba, kacang dianggap makanan utama orang awam dan salah satu tanaman sayuran utama. Tetapi selepas penampilan kentang “Petrine”, penanaman kacang secara beransur-ansur menurun. Di Rusia tsarist, penggunaan kacang merosot di kebun dapur Rusia, tiga kali. Dan di kotej musim panas moden dan taman-taman mereka tidak sama sekali! Dan maaf …

Bawang sayur mengandungi komponen yang unik untuk tubuh manusia: protein, sehingga 35%; lemak ringan, 15%, dan garam mineral langka. Badan kita dengan mudah menyerap apa-apa kacang, dan matang, dan hijau – awal, masih “tidak matang”.

Sebagai “jurutera kuasa untuk pemakanan”, kacang melebihi kalori sebanyak 3 kali kentang dan 7 kali – kubis.

Ia sangat berguna untuk kanak-kanak untuk mempunyai muda, tidak sepenuhnya masak kacang (mentah), dan masak sepenuhnya, kering. Kerana kualiti kekerasan mereka, mereka sudah perlu mendidih atau memusnahkannya. Kacang tidak menuntut kepada mereka yang terdahulu di taman, seperti kacang soya atau kacang, tetapi selepas itu, pada musim berikutnya sayur-sayuran dan tumbuh-tumbuhan tumbuh dengan sempurna. Perhatikan bahawa sistem akar berkuasa mereka longgar dan memperkaya dengan mikroelemen walaupun tanah yang paling habis.

Prinsip tindakan adalah serupa dengan phacelia yang berusia satu tahun. (phacelia, tumbuhan ini siderat, iaitu baja hijau hidup). Walau bagaimanapun, kacang lebih suka tanah liat, dan ringan dan lembap tidak diinginkan. Jika anda memilih bahagian yang paling teruk untuk kacang, maka pada musim luruh anda perlu membawa sedikit baja, garam kalium dan super fosfat. Semua campuran ini digali ke dalam “bayonet” spade. Dan, pada musim bunga yang cukup tanah untuk melonggarkan dan mula menyemai.

Kacang meniup boleh dari dekad ketiga April hingga akhir bulan Mei. Adalah penting, sebelum menanam benih untuk menyusun, untuk menghapuskan yang rosak. Untuk memulihkan proses pertukaran dalam kacang, berguna untuk 10 minit untuk merendam mereka dalam air (50-55 deg.), Dan kemudian untuk mempercepat percambahan, letakkan kacang dalam air sejuk. Tetapi, tidak lebih daripada 2 jam. Dan menanam stok – siap!

Related  Carbamide – baja nitrogen untuk tanah

Video tentang agroteknik kekacang di plot taman