kumbang kentang ColoradoPenanaman kentang mengandaikan bukan sahaja penjagaan yang sesuai untuk tanaman, tetapi juga perlindungan dari pelbagai jenis perosak. Salah satu ubat terbaik di kawasan ini adalah Prestige dari kumbang Colorado. Insektisida menjejaskan perosak yang sangat kuat, tetapi, tidak seperti cara lain, ia agak selamat untuk manusia.

Tujuan dan komposisi Prestige dadah

prestij terhadap kumbang kentang ColoradoPermulaan musim panas membuat kebanyakan tukang kebun berfikir tentang melindungi tanaman sayuran dari perosak, yang pada dasarnya terdapat banyak. Yang paling mengganggu adalah kentang, kerana yang paling biasa adalah organisma yang memberi kesan negatif terhadap pertumbuhan dan hasilnya, khususnya, kumbang Colorado.

Terdapat banyak cara untuk memerangi serangga berbahaya. Kaedah ini dan kaum, dan sebatian kimia yang kuat, tetapi kedudukan utama mengambil ubat dari kumbang Colorado Prestige. Ubat ini digunakan untuk merawat ubi sebelum menanam untuk melindungi tumbuhan dan tanaman masa depannya.

Prestige milik sekumpulan insektophangicides – ia memberikan kesan merosakkan pada kedua-dua perosak dan pelbagai bakteria kulat.

Komposisi ejen itu mengandungi 2 bahan:

 • pencicuron – racun makhluk perosak yang mempunyai kesan buruk terhadap bakteria kulat dan meningkatkan daya tahan terhadap faktor-faktor alam sekitar yang buruk;
 • imidacloprid – insektisida tempoh pendedahan yang singkat, memusnahkan serangga berbahaya.

Penyediaan Prestige dari kumbang Colorado dikeluarkan dalam bentuk penyelesaian pekat, yang memerlukan pencairan awal di dalam air.

Skop Prestige dadah

insecto-fungicide PrestigeAgen ini paling sering digunakan untuk mencegah serangan perosak yang paling biasa, manakala racun dari kumbang Colorado Prestige mempunyai pelbagai tindakan.

Bahan ini akan membantu dalam memerangi organisma berbahaya seperti berikut:

 • aphids;
 • beruang;
 • wirworm;
 • larva kumbang May;
 • kutu kecil;
 • cicadas;
 • mol.

Di samping itu, ubat ini sangat berkesan terhadap reput, acuan, dan juga sesuai untuk langkah pencegahan.

Related  Kami menggunakan sistem Zhuk untuk pengairan titisan

Arahan untuk digunakan

pemprosesan bahan penanamanMulakan pemprosesan Prestige dari kumbang Colorado sebaik sahaja sebelum menanam ubi muda ke dalam tanah, hanya penyediaan itu akan mempunyai kesan penuh. Di samping itu, bahan tersebut akan membasmi bahan penanaman.

Sebelum menyembur, anda perlu menyemak ubi untuk potongan – jika integriti kulit pecah, kentang tidak boleh diproses.

Arahan terperinci untuk menggunakan Prestige dari Colorado beetles termasuk peringkat berikut:

 1. Larutkan 50 ml produk pekat dalam 0.6 l air. Penyelesaian yang dihasilkan cukup untuk kira-kira 50 kg kentang.
 2. Letakkan ubi pada permukaan yang ditutup dengan filem.
 3. Sekata menyembur ubi dengan penyembur khusus tidak lebih daripada 1 hari sebelum penanaman.
 4. Keringkan ubi selama 2-3 jam.
 5. Menanam bahan yang dirawat di dalam tanah.

selepas rawatan prestijSelepas penembusan kentang benih ke dalam tanah, kelembapan akan menyebarkan bahan, supaya lapisan pelindung akan muncul pada ubi. Dalam proses pertumbuhan, puncak akan secara beransur-ansur menyerap komponen ejen dan menjadi toksik kepada perosak. Sekiranya komponen penyelesaian memasuki organisma serangga, kesan lumpuh akan berfungsi – perosak akan kehilangan keupayaan bertindak dan kemudian mati.

Tindakan dadah berlanjutan sehingga momen berbunga bermula. Secara purata, tempoh perlindungan adalah kira-kira 30-35 hari.

Di samping itu, penggunaan Prestige dari kumbang Colorado boleh diterima untuk terung, tomato dan lain-lain tumbuhan nightshade. Untuk melakukan ini, tumpuan dicairkan dalam air dalam nisbah 1: 100 dan merendam akar anak benih selama 8 jam. Kemudian segera ditanam di tanah.

Harm kepada Prestige dadah

Penuaian kentang selepas rawatan prestijSudah tentu, penduduk musim panas tertarik dengan persoalan kehadiran apa-apa kemudaratan dari Prestige dari kumbang Colorado. Di sini dapat diperhatikan bahawa dalam panen, dengan kata lain, dalam ubi, bahan toksik tidak diperhatikan selepas 50 hari selepas rawatan. Dalam tempoh ini, molekul ejen larut dalam tanah, dan sisa-sisa ubat itu dinetralkan. Oleh itu, kentang boleh dimakan dengan selamat.

Tempoh penguraian bahan toksik Prestige penyediaan adalah 40-50 hari, jadi jenis kentang awal tidak boleh dirawat dengan ubat!

Oleh kerana ubat itu adalah bahan toksik, perlu untuk melakukan rawatan preplant ubi dalam masker, cermin mata dan sebaik-baiknya dalam gaun atau pakaian khas. Prosedur ini harus dijalankan di luar rumah.

Selepas akhir penyemburan, mandi dan basuh pakaian anda.

Prestise dari kumbang Colorado memang dianggap salah satu pilihan terbaik untuk memerangi semua jenis perosak. Ubat tidak berbahaya, dan tahap fungsi pelindungnya agak besar. Sebelum menggunakan formulasi, anda perlu membaca dengan teliti arahan dan bertindak mengikut arahannya.

Related  Kekasih kemarau dan panas – pistachio

Lindungi Potato Prestige – video